Kiekko-Vantaa | Mestis

12.11. Kiekko-Vantaa - Peliitat: Ennakko

11.11.2014

Marraskuun maaottelutauko on vihdoin ohi. Kiekko-Vantaa on saanut tauolla ladata akkuja ja harjoitellut ahkerasti. Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Heinolan Peliittoja vastaan.

Vantaalaiset pelaavat seuraavan neljän viikon aikana yhteensä 12 ottelua eli kolmen ottelun viikkotahdilla. Nuoren joukkueen kestävyyttä mitataan siis nyt toden teolla.

-Nyt nähdään sitten, että mitä ollaan tässä tauolla tehty, ja onko joukkue jumissa vai ei. Toivottavasti ei. Mentiin tauolla aika haipakkaa ja Lisäsimme harjoitusten määrää ja laatu säilyi tietenkin samana, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kuudentena oleva Kiekko-Vantaa on edelleen sarjan huonoin kotijoukkue, vaikka lohipaidat nappasivat maaottelutaukoa edeltävästä kamppailusta täyden pistepotin voittamalla TUTOn Noora Rädyn huipputorjuntojen avustuksella maalein 4-2. Nuoren lohiryhmän huolen aiheet syyskaudella ovat olleet puolustuspelaamisessa ja alivoimassa, mutta näiden osa-alueiden parantamiseen joukkue onkin keskittynyt maaottelutauon aikana.

-Paineen alta pitää päästä pois nopeasti ja hyökkäysten päätöksessä pitää olla laatua. Maalille pitää mennä ja suoraviivaisuutta peräänkuulutan. Ylivoimaa ollaan myös paljon harjoiteltu tässä, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen sekä ylivoima ovat kuitenkin toimineet erinomaisesti läpi alkukauden. Varsinkin kultakypärä Tomi Tuomiston johtama ykköskentällinen on parhaimmillaan koko sarjan paras hyökkäystrio. Kapteeni Tuomiston laidoilla viilettävät keskiviikkona juonikas Joel Lehtinen ja TUTOa vastaan kutsun ykkösketjun oikeaan laitaan saanut huipputaitava tulevaisuuden lupaus Iikka Kangasniemi. Tältä kolmikolta voidaan odottaa tehoja illasta toiseen, mutta viime otteluissa ratkaisvoimaa on löytynyt myös muista kentällisistä.

-He ovat nyt päässeet harjoittelemaan melkein kaksi viikoa yhdessä. Dynamiikka alkaa varmasti löytymään siinä ja syöttökuvioita myös. Siinä on juonikkaita pelaajia, maalintekovoimaa löytyy ja pelintekijöitä. Se on varmasti vaarallinen ketju, Kauppi totesi.

Heinolan ylpeys Peliitat on sarjataulukossa yhdeksäntenä ja Mestiksen nuorimman päävalmentajan Lauri Merikiven luotsaama joukkue on onnistunut haalimaan 19 ottelusta ainoastaan 19 pistettä ja lisäksi heinolalaiset ovat sarjan huonoin vierasjoukkue. Nuorekkaalla ryhmällä operoivan joukkueen peliesitykset ovat ailahdelleet rajusti. Heinolalaisilta löytyy kehnosta sarjasijoituksesta huolimatta kuitenkin erittäin laadukkaita pelaajia, jotka ovat matkalla isompiin ympyröihin.

Peliittojen tehokkain pistemies on taitava slovakkisentteri Michal Kristof, joka on alleviivattu velho varmasti jokaisen Mestis-valmentajan papereissa. Taustatukea hyökkäyspäässä antaa muun muassa Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kaupille tuttu herra Pelicans-ajoilta, Ville-Matti Koponen.

-Heillä on hyviä yksilöitä, kuten Kristof ja Koponen. Kun he ovat jäillä, niin meidän pitää olla tietysti hereillä ja puolustaa hyvin jalalla, Kauppi analysoi.

Kiekko-Vantaa voitti joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Heinolan jäähallissa maalein 5-4. Keskiviikkona pelataan todella tärkeistä pisteistä, sillä sijoilla 6-10 olevat joukkueet ovat ainoastaan neljän pisteen sisällä toisistaan.

-Kova ja nälkäinen joukkue on vastassa. Vaivoin voitettiin ensimmäinen kamppailu heitä vastaan, vaikka johdettiin neljällä maalilla. Vähän ollaan tutkittu heidän pelaamistaan tässä, sillä heillä on tullut pieniä muutoksia, Kauppi kertoi.

Lohipaidat lähtevät keskiviikon kamppailuun todennäköisesti lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi ennen marraskuun maaottelutaukoa. Kiekko-Vantaan maalilla jatkaa huikean ottelun TUTOa vastaan reilu viikko sitten pelannut Noora Räty.

Vantaalaisten kokoonpanoon on murtautunut erinomaisten esitystensä ansiosta monia lupaavia nuoria pelaajia, joista yksi on viime keväänä Jokereiden B-nuorissa Suomen mestaruuden voittanut Perttu Lesch. Vasta 18-vuotias pistelinko iski ensimmäisen Mestis-maalinsa revanssiviikonloppuna uransa toisessa ottelussa. Kiekko-Vantaan oma kasvatti nähdään lohipaitojen kokoonpanossa myös keskiviikkona.

-Perttu on nuori ja nälkäinen kaveri. Hän on ollut todella hyvä harjoituksissa ja tullut hyvin joukkueeseen mukaan, Kauppi kehui.

Kiekko-Vantaan kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella loukkaantumisten vuoksi puolustajat Oskari Hämäläinen ja Jere Pulkkinen sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Tulikuuma kamppailu pistepotista alkaa keskiviikkona Tikkurilan Trio Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n kautta: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 12.11. klo 11:45)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 4 Iikka Kangasniemi
28 Timi Lahtinen - 17 Valtteri Virkkunen - 46 Henri Tamminen
44 Aleksi Järvinen - 14 Julius Rantaeskola - 18 Jere Laine
22 Perttu Lesch - 23 Janne Juutinen - 16 Jonas Elola

9 Jere Sneck - 19 Sami Mikkonen
24 Otto Honkaheimo - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari

30 Noora Räty (AM)
3 Jani Kautto

Lohi-TV:n viikkomakasiinissa myös ennakointia keskiviikon pelistä:

 

Mestis