10.9. Kiekko-Vantaa - KooKoo: Raportti

11.09.2014

Kiekko-Vantaa aloitti kauden upealla voitolla, kun hallitseva Mestis-mestari KooKoo kaatui

kotikaukalossa maalein 6-4.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun erittäin hyvin ja energisesti pelannut lohiryhmä olikin avauserässä hallitsevampi osapuoli. KooKoo siirtyi kuitenkin tulikuumassa runkosarjan avauskamppailussa 1-0-johtoon ylivoimalla, kun maestro Juuso Rajala napautti irtokiekon ohi lohipaitojen maalia vartioineen tulevaisuuden lupauksen Kevin Lankisen.

Kiekko-Vantaa vyörytti tyypilliseen tapaan luisteluvoimaisena joukkueena tehokkaita suoria hyökkäyksiä kohti KooKoon maalia ja taisteluilme palkittiin avauserässä. Ykkösketju vastasi tasoitusosumasta kun, Mestiksen parhaaksi pelaajaksi kaudella 2008-09 valittu Jarmo Jokila laukoi ja Kiekko-Vantaan viime kauden paras pistemies Artem Iossafov tuikkasi irtokiekon maalin edestä sisään.

Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi ansaitusti johtoon. HIFK:sta lainalla lohipaidassa pelannut Toni Leinonen toi kaivattua energiaa sekä taisteluilmettä ja 22-vuotias laituri pelasi kokonaisuudessaan mainion ottelun. Väkkärämäinen pikakiituri antoi upean syötön toiseen aaltoon, josta hyökkäykseen mukaan noussut puolustaja Jere Sneck tulitti limpun ohi Mikko Rämön.

Kiekko-Vantaa jatkoi toisessa erässä hyvällä peli-ilmeellä. Lohipaitojen luisteluvoima ja yritteliäisyys oli myrkkyä KooKoolle, joka sai erässä peräti neljä kahden minuutin rangaistusta.

Lohipaitojen ylivoima toimi erinomaisesti. Taiturimainen Artem “Tverin tiikeri” Iossafov ja Tomi Tuomisto tekivät esityön ja ykkösketjun kolmas lenkki Jarmo Jokila sai veivata maalin sivustalta limpun pussiin. Kiekko-Vantaa siirtyi jo kolmen maalin johtoon hetkeä myöhemmin, kun juonikas taikuri Iikka Kangasniemi antoi täydellisen syötön ylivoimalla neliön läpi takatolpalle päivystäneelle Samuli Valvistolle, joka siirsi kiekon ohi hölmistyneen konkarivahti Rämön.

KooKoon keskiviikkoillan valopilkku Juuso Rajala toi vierasjoukkueen kuitenkin taisteluun takaisin mukaan. Huipputaitava pelintekijä kaadettiin ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Rajala iski rankkarista tyylikkäästi kiekon oikeaan ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa onnistui jälleen ylivoimalla aivan kolmannen erän alussa. Lohipaidat siirtyivät jälleen kolmen maalin johtoon, kun maagisilla kiekollisilla ratkaisuillaan häikäissyt Kangasniemi ja luottosentteri Valvisto löysivät Leinosen, joka ei maalipaikasta erehtynyt.

KooKoo tuli kolmanteen erään aivan uudella energialla ja iski kavennuksen heti maalin jälkeisessä vaihdossa, kun syöttövirtuoosi Rajala löysi maaliahneen hyökkääjän Joona Karevaaran, joka tinttasi limpun uuniin. Kapteeni Olli Julkunen toi KooKoon jo maalin päähän ylivoimalla Karevaaran ja illan neljännen pisteensä merkkauttaneen Rajalan esityöstä.

Arttu Heikkiselle tarjottiin paras mahdollisuus tasoitaa ottelu, kun Hokista KooKooseen sirrtynyt laitahyökkääjä kaadettiin rankkarin arvoisesti. Kiekko-Vantaan maalilla 31 kiekkoa pysäyttänyt 19-vuotias Kevin Lankinen otti kuitenkin upean torjunnan ja piti kotijoukkuetta pystyssä kolmannessa erässä vaikeilla hetkillä.

Hallitsevan mestarin KooKoon kova kiri ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa. Upeasti kahteen suuntaan töitä tehnyt Toni Leinonen (2+1) löi loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin Artem Iossafovin (1+2) ja Tomi Tuomiston (0+3) syötöistä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona kotiottelulla LeKiä vastaan.