10.12. Kiekko-Vantaa-Peliitat: Raportti

10.12.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa koki kotiluolassaan karvaan tappion Heinolan Peliittoille maalein 1-3 (1-2, 0-0, 0-1). Peliitat katkaisi samalla 12 ottelun mittaisen tappioputkensa vierasotteluissa.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden kaksi aikaisempaa vääntöä olivat todella tasaisia ja samalla kaavalla jatkettiin myös keskiviikkona. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan tasaiseen tahtiin hyviä maalipaikkoja. Sarjajumbo Peliitat avasi ottelussa maalihanat, kun kultakypärä Christian Silfver purjehti koko kentän läpi ja yllätti etukulmaan suuntautuneella laukauksellaan lohipaitojen tolppien välissä torjuneen Jani Niemisen.

Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun ensimmäisessä erässä komealla osumalla. Puolustaja Sebastian Moberg toi kiekon taidokkaasti hyökkäysalueelle ja tarjoili pelivälineen keskushyökkääjä Micke-Max Åstenille, joka löysi upealla poikkisyötöllä tutkapari Henri Tammisen. 21-vuotias laitahyökkääjä tälläsi suoraan syötöstä kiekon verkon perukoille, ohi heinolalaisten ykköstorjuja Antti Rautiolan.

Peliitat pääsi pelaamaan aivan avauserän viimehetkillä kahden miehen ylivoimalla ja nälkäinen vierasjoukkue käytti saumansa tehokkaasti. Puolustaja Ville-Veikko Väkeväinen laukoi nopeiden syöttöjen jälkeen kiekon viivasta kohti maalia. Lohipaitojen maalia vartioinut Jani Nieminen torjui kiekon eteensä ja heinolalaisten maaliahne hyökkääjä Roope Elimäki tälläsi irtokiekon reppuun vain sekunti ennen erän loppua.

Toinen erä oli myös varsin tasainen ja molemmat pystyivät luomaan maalipaikkoja. Kumpikin joukkue pystyi kuitenkin pitämään vastustajan pois aivan parhaasta maalintekosektorilta. Kiekko-Vantaan näkyvimmät pelaajat olivat muutaman kerran puolittaiseen läpiajoon karannut ja juonikkailla syötöillään maalipaikkoja järjestänyt mailataituri Iikka Kangasniemi ja hyvällä pelipäällä ollut Aleksi Järvinen.

-Tällä hetkellä kärsimme tehottomuudesta. Viimeisessä neljässä ottelussa vain kuusi maalia ja olemme istuneet boksissa enemmän kuin vastustaja. Tämän illan esitys ei tyydytä yhtään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kolmas erä oli myös varsin tasainen ja kahden ensimmäisen erän tapaan rikkonainen. Lohipaitojen laitahyökkääjä Jere Laine lensi erän puolessavälissä suihkuun lyötyään kyynärpäällä maalin edessä Mestiksen puolustajien pistepörssin johtoon siirtynyttä Christian Silfveriä päähän. Kiekko-Vantaa pelasi erinomaista alivoimapeliä läpi illan ja sama trendi jatkui.

Vantaalaisten valopilkku Aleksi Järvinen loi omilla juonikkailla syötöillään ja taistelutahdolla hyviä tilanteita. Taitava laitahyökkääjä oli tyytyväinen päätöserän esitykseen.

-Kolmas erä meni mielestäni hyvin. Pari erää oli vähän vaikeampaa. Alussa olisi pitänyt olla huolellisempi. No siitä se sitten kuitenkin lähti ihan hyvin rullaamaan, Järvinen kertasi.

Lohipaidat hakivat lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Peliitat kestivät maalivahti Antti Rautiolan johdolla. Heinolalaisten voiton sinetöi lopulta 47 sekuntia ennen loppua, tyhjään maaliin Peliitat-hyökkääjä Mikko Lahtela.

Kiekko-Vantaan ottelut jatkuvat perjantaina kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaan.