10.10. Kiekko-Vantaa - TUTO: Raportti

11.10.2014

Kiekko-Vantaa koki niukan tappion kotiluolassaan TuTolle maalein 3-2.

Lohipaitojen ensimmäinen erä oli todella vahva. Joukkue hallitsi kenttätapahtumia ja se sai fyysisellä pelaamisella horjutettua vastustajan viisikkopelaamista. Kotijoukkue sai ajassa 7.36 avausmaalin, kun Miro Mäkinen voitti aloituksen ja Jere Laine tälläsi sydämensä kyllyydestä tilanteeksi 1-0. Kiekko-Vantaan vahvin kentällinen oli Micke-Max Åstenin johtama kentällinen, joka loi monta maalipaikkaa ja piti melkoista karusellia hyökkäyspäässä. Varsinkin mailataituri Iikka Kangasniemi järjesti niin itselleen kuin ketjukavereilleenkin lukuisia tontteja.

Toinen erä oli kuitenkin TuTon ja valmentajavelho Ismo lehkonen sai joukkueeseensa uuden ilmeen, joka tuotti myös tulosta. Varsinkin turkulaisten ylivoimapeli oli tehokasta, sillä ensin Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava Oskari Lehtinen nakutti limpun häkkiin ja tasoitti ottelun.

Myös seuraava ylivoima tuotti tulosta, kun kokenut Timo Pärssinen antoi upean syötön takatolpalle hiipineelle Aki Keinäselle, jolla oli helppo työ ohittaa lupaavien maalivahtien taistossa niukasti kakkoseksi tänään jääneen Kevin Lankisen.

Vain vajaa minuutti myöhemmin TuTo-kapteeni Anssi Virkki onnistui lisäämään johdon jo kahteen maaliin laitettuaan entisen Kiekko-Vantaan hyökkääjän Kalle Moision laukoman vedon irtokiekon Lankisen selän taakse.

Kiekko-Vantaa haki kolmannessa erässä kirivaihdetta päälle, mutta TuTon erinomainen viisikkopeli teki kotijoukkueen hyökkäämisestä vaikeaa. Turkulaisilla oli ottelun aikana muutama läpiajo ja esimerkiksi Moisio pääsi kertaalleen nokikkain loistavasti torjuneen Lankisen kanssa.

Lohipaidat saivat kaivatun kavennusmaalin 31 sekuntia ennen loppusummeria, kun Mestiksen puolustajien pistepörssin kolmonen Juha Tarkkanen laukoi tulisesti limpun ohi 18-vuotiaan superlupauksen Kaapo Kähkösen. Maaliin syöttöpisteet kirjauttivat kultakypärä Tomi Tuomisto ja Jere Laine. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt tänään pisteille, vaan TuTo nappasi arvokkaat kolme sarjapistettä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla LeKiä vastaan.