Kiekko-Vantaa | Mestis

1.11. Kiekko-Vantaa - TUTO: Ennakko

31.10.2014

Kiekko-Vantaan kausi, ja revanssiviikonloppu jatkuvat lauantaina kotiottelulla TUTOa vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. TUTO haki voiton 10. lokakuuta Trio Areenalta maalein 3-2. Perjantaina turkulaiset puolestaan voittivat kotiluolassaan revanssiviikonlopun ensimmäisen mittelön tylysti 5-0. Lauanataina Kiekko-Vantaalla on erinomainen paikka maksaa kalavelkoja kotikaukalossaan seuran 20-vuotisjuhlaottelussa.

- Meidän pitää perata perjantain ottelu ja kääntää katseet lauantaihin. Se on selvää, että meidän pitää nopeuttaa peliämme, jotta pääsemme ripeämmin paineen alta pois. Lisäksi ylivoimapeliä on saatava yksinkertaistettua ja laukauksia lisää sekä tarvittavia tukitoimia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjassa yhdeksäntenä oleva Kiekko-Vantaa lähtee lauantai-illan tulikuumaan kamppailuun kolmen ottelun tappioputkessa. Nuoren lohiryhmän pelissä on kuitenkin ollut suorituksien ailahtelusta huolimatta paljon positiivisia elementtejä. Kultakypärä Tomi Tuomiston johtaman ykköstrion sekä huipputaitavan tulevaisuuden lupauksen Iikka Kangasniemen ympärille kasatun kentällisen hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta ja syöttökuviot silmiä hiveleviä.

Lohipaitojen pelilliset ongelmakohdat ovat edelleen puolustuspelaamisessa. Kiekko-Vantaan maaliin tehdään tällä hetkellä aivan liikaa osumia ja sillä tavalla on vaikea voittaa otteluita pitkässä juoksussa. Vantaalaisten on saatava jatkossa pisteitä enemmän varsinkin omassa kotiluolassaan, sillä tällä hetkellä lohiryhmä on sarjan huonoin kotijoukkue.

TUTO on sarjataulukossa neljäntenä sekä tiukasti mukana kärkikahinoissa yhdessä KooKoon, Jukureiden ja JYP-Akatemian kanssa. Viime kevään pronssijoukkueen materiaali on kiistatta Mestiksen parhaimmistoa. Kuten perjantain kamppailu osoitti, niin turkulaiset eivät ole pelkästään Mestiksen pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen ykköstrion varassa, vaan ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

TUTOn hyökkäyspelaaminen on ollut koko alkukauden sarjan tehokkainta ja puolustuspaketti on pysynyt kasassa erinomaisesti. Turkulaisten viimeisenä lukkona on häärinyt, jo neljä nollapeliä tällä kaudella torjunut, 18-vuotias superlupaus Kaapo Kähkönen.

Kiekko-Vantaa lähtee lauantain kamppailuun todennäköisesti lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi revanssiviikonlopun avauskamppailussa. Lohipaitojen tolppien väliin luistelee reilu viikko sitten historiallisen Mestis-debyyttinsä tehnyt 25-vuotias Noora Räty.

Hyökkääjistä hyvän ottelun perjantaina pelannut Peter Tiivola matkasi takaisin Espoo Bluesin liigarinkiin. Lisäksi harjoitusotteluissa säväyttänyt Teemu Mielonen ottaa paikkansa kakkoskentällisen keskellä Jere Laineen ja Aleksi Järvisen välissä. Maestro Iikka Kangasniemi sen sijaan nousee ykköskentälliseen Tuomiston ja Joel Lehtisen rinnalle.

-Nyt pitää nuolla haavat ja laittaa katse eteenpäin. Me laitamme älyttömän taistelun päälle lauantaina ja haemme revanssia, Kauppi sanoi.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä ja Kiekko-Vantaan 20-vuotisjuhlaottelu alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n kautta.

20v. juhlaottelun ohjelmassa:

- 100 ensimmäistä lippupakettia (2 aikuista) hintaan 20 euroa
- "Lohilegenda" Petri Pitkäjärvi pudottaa aloituskiekon
- TTK esiintyy ensimmäisellä erätauolla
- Kaikille kahvia ilmaiseksi
- 500 KiVa heilutuslippua jaossa ilmaiseksi
- 150 nakkimukia hyvillä mausteilla jaossa ilmaiseksi
- Kiekko-Vantaan tietokilpailu jossa palkintona kausikortti ja fanituotteita
- HK:n järjestämä arvonta
- Kiekko-Vantaan järjestämä arvonta
- Pelin jälkeen palkitaan kuukauden Kuningaslohi sekä ottelun tulisin pelaaja
- Pelin jälkeen ottelulipulla ravintola Pingviinissä erikoistarjouksia klo 19-22, ilmainen sisäänpääsy
- Pelin jälkeen after game tapahtuma ravintola Pingviinissä alkaen noin klo 20.30. Paikalla Noora Räty, Iiro Mäntylä, Teemu Mielonen sekä Jami Kauppi

Ovet aukeavat klo 16:00!

Kiekko-Vantaan kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 1.11. klo 11:45)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 26 Teemu Mielonen - 18 Jere Laine
29 Aleksi Rutanen - 52 Valtteri Heikkilä - 28 Perttu Lesch
23 Janne Juutinen - 14 Julius Rantaeskola - 16 Jonas Elola
81 Simo Konttinen

5 Robin Saari - 9 Jere Sneck
19 Sami Mikkonen - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 11 Nico Nurmikanta

30 Noora Räty (AM)
32 Joona Partanen

Mestis