Viime kevään finalistit vastakkain Vantaalla

02.01.2018

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona kuumassa niin sanotussa kuuden pisteen kamppailussa hallitsevaa Mestis-mestari SaPKoa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohipaidat ovat keränneet 28 ottelusta 52 pistettä. Matkaa piikkipaikalla porskuttavaan KeuPaan on nyt kuusi pistettä. 

– Luottavaisin mielin lähdetään kolmen ottelun viikkoon. Peli kerrallaan mennään. Yhdeksän pistettä on meidän tavoite tästä viikosta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Viime viikon kahdesta ottelusta Vantaan kiekkoylpeys raapi kasaan neljä pistettä. Perjantaina se palasi joulutauolta kukistamalla kotikaukalossa KeuPa HT:n maalein 4–1 ja lauantaina hurjan taistelun jälkeen kauden neljännessä paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaa nousi loppuhetkillä pisteille, mutta taipui lopulta rankkareilla Espoo Unitedille maalein 3–2. 

Lohipaidat ovat keränneet kolmesta edellisestä ottelustaan pisteitä. Viidestä edellisestä kamppailusta Kiekko-Vantaa on voittanut kolme. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on läpi kauden esittänyt iloista hyökkäyspeliä, maalivahtitandemi on operoinut upeasti ja puolustuspeli on ollut timanttista. Lohipaidat ovat päästäneet sarjassa vähiten maaleja.

– Huolellisuutta tarvitaan lisää pelaamiseen. Kun syötämme hyvin ja pelaamme hyvin kiekolla, niin pystymme jauhamaan omaa peliä, Arvonen sanoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa taiturimainen ja valovoimainen Juuso Perttilä, joka on nakuttanut pistepörssin viidenteen sijaan oikeuttavat 31 tehopistettä. Tulivoimaa lohipaidoilta löytyy neljään ketjuun ja taistelu pelipaikoista on myös kovaa juuri nyt.

SaPKo on sarjassa kolmantena. Pässipaidat ovat keränneet 28 ottelusta yhteensä 49 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on nyt yhdeksän pistettä, mutta niskaan hengittävät niin LeKi kuin huimassa vireessä oleva sarjanousija Ketterä.

Tahmean alun jälkeen SaPKo on koko ajan parantanut peliään. Jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt mestariluotsi Pasi Räsänen on saanut pässipaidat hyvään vireeseen. Hallitseva mestari on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Kymmenestä edellisestä koitoksesta se on jäänyt vain kahdesti kokonaan ilman pinnoja.

SaPKon kultakypärää kantaa hyvänä maalintekijänä tunnettu Rasmus Hämäläinen. Pässipaidoillakin laajuutta ja ratkaisupotentiaalia löytyy kaikista neljästä kentällisestä. 

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Savonlinnassa. Lokakuun alussa lohipaidat hakivat täydet pisteet 3–1-voitolla tohtori Perttilän johdolla (2+1). Marraskuussa savonlinnalaiset nousivat kovalla kirillä ja tuomarienkin avustuksella voittoon seitsemän sekuntia ennen loppua lukemin 4–3.

– SaPKo on laadukas ja hyökkäysvoimainen joukkue. Puolustaa meidän täytyy todella hyvin ja pelata kiekon kanssa fiksusti. Sitä kautta pystymme viemään peliä, Arvonen toteaa. 

Viime kevään finalistien titaanien taisto Kiekko-Vantaa–SaPKo keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla.

Loukkaantuneet:

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+20=31

2) Janne Kivilahti 13+15=28

3) Juha Tarkkanen 7+12=19

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Rasmus Hämäläinen 8+15=23

2) Matias Lainio 9+11=20

3) Joona Monto 4+16=20

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan puolustaja Sakari Turtiainen lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2006 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut SaPKo ovat kohdanneet runkosarjassa yhteensä 49 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 26–23.

3) Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi SaPKon kotikaukalossa 19. marraskuuta 2014. Lohipaitojen edellisestä voitosta Trio Areenalla on siis kulunut yli kolme vuotta. 

Seuraa heitä:

#4 Sakari Turtiainen, K-Vantaa

Hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja on pelannut mainiosti yhteen Otto-Eemeli Linken kanssa. Viime aikoina on tullut myös onnistumisia hyökkäyspäässä. Hyvä ylivoimapuolustaja viivassa: liikuttaa kiekkoa hyvin ja kudit viivalta löytää perille saakka. 

#81 Joona Monto, SaPKo

Taitava keskushyökkääjä pelaa jälleen vahvaa kautta SaPKon pelipaidassa. Viime kevään mestarijoukkueen tehokentällisen sentteri. Rakentaa maalipaikkoja, pelaa hyvin kiekolla ja tekee töitä kahteen suuntaan. Tärkeä palanen myös erikoistilanteissa.