Vieraspelien putki starttaa Heinolasta

12.12.2017

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kolme kovaa vierasottelua. Lohipaitojen ensimmäinen etappi pistejahdissa on Heinola, jossa vastaan asettuu hyökkäysvoimainen Peliitat.

– Kolmen vierasottelun viikko ennen joulutaukoa edessä. Kärki on todella tasainen, eikä siitä auta yhtään jäädä. Oma peli täytyy olla kunnossa ja sitä lähdetään kehittämään. Yhdeksää pistettä haemme tältä viikolta, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 23 ottelusta yhteensä 43 pistettä. Matkaa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen sarjakärki KeuPaan on nyt seitsemän pistettä. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa palasi perjantaina kotikaukalossa takaisin voittojen tielle kaadettuaan LeKin jatkoaikatrillerissä huippuvireisen puolustaja Juha Tarkkasen osumilla maalein 2–1.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Luisteluvoimainen, yritteliäs ja taitava lohiparvi on pelannut tällä kaudella äärimmäisen hyvin vieraskaukalossa. Vantaalaiset ovat raapineet kymmenestä vieraspelistään peräti kahdeksan voittoa. 

Tulivoimaa Kiekko-Vantaalta löytyy kaikista neljästä kentällisestä. Lohipaitojen puolustuspelaaminen sekä maalivahtipeli ovat olleet myös hyvällä tasolla. Erikoistilannepelaamisen osalta alivoima on ollut viime aikoina erinomaista, mutta ylivoimalla on ollut sitten vaikeampaa.

– Olemme pelanneet ihan hyvää kiekollista peliä ja omista lähteminen on onnistunut hyvin. Maalille meneminen ja ylivoimapeli ovat kehityskohteita, vaikka pääsääntöisesti olemme hyvin maaleja tehneetkin, Virta valottaa.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on 27 tehopisteellään Mestiksen pistepörssissä toisena. Tohtori Perttilä kohtaa keskiviikkona viime kauden seuransa.

Peliitat on sarjassa viimeisenä. Heinolan kiekkoylpeys on saalistanut 24 ottelusta yhteensä 19 pistettä. Hyökkäysvoimainen joukkue on takonut kohtalaisesti maaleja, mutta omissa on soinut sitäkin enemmän. 200 tehtyyn maaliin tähtäävän Santeri Heiskasen luotsaama Peliitat on päästänyt eniten maaleja sarjassa. 

Peliitat lähtee kamppailuun neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta sitä on turha aliarvioida yhtään. Heinolalaiset nimittäin onnistuivat joulukuussa kaatamaan vieraskaukalossa sarjakärki KeuPa HT:n. 

Kotikaukalossa Peliitoilla on ollut isoja vaikeuksia. Joukkue on kerännyt kymmenestä kotipelistään vain yhden voiton, eikä se ole vielä kertaakaan onnistunut kolmea pistettä kotiyleisön edessä raapimaan.

Peliittojen kultakypärää kantaa tulokkaiden pistepörssiä johtava mailataituri Severi Lahtinen. Nuori lahtelaishyökkääjä on iskenyt 19 ottelussa tehot 8+15. 

Joukkueet eivät ole vielä tällä kaudella runkosarjassa kohdanneet. Harjoitusottelussa ennen kauden alkua Kiekko-Vantaa oli parempi jatkoajan jälkeen Trio Areenalla maalein 5–4.

– He ovat tehneet hyvin maaleja, mutta heille on tehty toisaalta paljon maaleja. Peliitat on alhaalla sarjataulukossa, mutta todella vaarallinen vastustaja sieltä tulee. Yhtään ei voi aliarvioida heitä, muuten tulee vaikea ilta, Virta tuumii. 

Viime kaudella alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2 ja kotijoukkue oli aina valttia.

Peliitat–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Heinolan jäähallissa.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Joonas Hyttinen

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 10+17=27

2) Janne Kivilahti 13+10=23

3) Juha Tarkkanen 7+10=17

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Severi Lahtinen 8+15=23

2) Eetu Elo 8+12=20

3) Valtteri Lipiäinen 8+10=18

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan puolustaja Juha Tarkkanen on Mestiksen pakkien pistepörssissä toisena

2) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 33 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 20–13. 

3) Kiekko-Vantaa on neljästä edellisestä kohtaamisesta Heinolassa voittanut kaksi, mutta edellisestä kolmeen pisteen voitosta runkosarjassa on kulunut lähes kolme vuotta aikaa. 

Seuraa heitä:

#43 Jussi Pelto-Arvo, Kiekko-Vantaa

Tekee töitä joukkueen eteen illasta toiseen hyvällä tasolla. Iskenyt viisi maalia ja lisää on tulossa. Nopeajalkainen laituri taitaa maalinteon jalon taidon. Erinomainen joukkuepelaaja. 

#3 Severi Lahtinen, Peliitat

Heinolan taikuri pelaa huimaa debyyttikautta Mestiksessä. Johtaa tulokkaiden pistepörssiä. Todella tärkeä palanen joukkueensa hyökkäyspelissä. Juonikas syöttelijä on varustettuna pehmeillä käsillä.

Mestiksen pistepörssin kakkonen Juuso Perttilä kohtaa viime kauden joukkueensa.

Kuva: Toni Jaconelli