Vieraspelien putki huipentuu Turussa

11.01.2018

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina TUTO Hockeyn vieraaksi back to back -otteluiden avauskamppailuun. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena kerättyään 31 ottelusta yhteensä 56 pistettä. Piikkipaikaan on matkaa nyt jo 11 pistettä, kun taas SaPKo sekä LeKi hengittävät sarjataulukossa niskaan.

– Voittoa lähdetään hakemaan ja tärkeät pisteet on jaossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen tiedostaa.

Neljännen perättäisen vierasottelun ennen paluuta kotiyleisön eteen pelaava Kiekko-Vantaa kärsi keskiviikkona LeKille 2–4-tappion. Lohipaitojen maaleista vastasivat sentterilupaus Erik Embrich ja hienoa tulokaskautta pelaava juonikas keskushyökkääjä Alex Levänen. Kiekko-Vantaa hallitsi ottelua mielin määrin, mutta löi päätään 49 kertaa torjuneeseen Tapparan lainaveskari Christian Heljankoon.

– Peli meni viime viikonlopun Heremes-pelistä paljon eteenpäin ja loimme runsaasti laadukkaita maalipaikkoja sekä työmoraali oli kohdillaan. Nyt pitää saada vielä maalintekoon tehokkuutta, Arvonen sanoo.

Kiekko-Vantaa lähtee Turkuun kääntämään kurssia, sillä se on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta lohipaidat ovat voittaneet vain yhden, mutta kerännyt kolmesta mittelöstä pisteitä.

Luisteluvoimainen, kurinalainen, nopeasti peliä kääntävä, taitava ja yritteliäs lohiparvi tarvitsee tehokkuutta hyökkäyspeliin lisää ja huolellisuutta kiekolliseen peliin. 

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on nakuttanut 32 täppää tällä kaudella. Ratkaisupotentiaalia lohipaidoilta löytyy neljästä kentällisestä ja kilpailu hyökkäyksessä pelipaikoistakin on tällä hetkellä kovaa.

Viime kevään välieräpari Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat tällä kaudella kohdanneet kolme kertaa. Lohipaidat veivät kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta viimeisin koitos päättyi Trio Areenalla turkulaisten 3–4-vierasvoittoon.

Joukkueiden välillä on nähty viime vuosina kuumia kohtaamisia. Tunnetta, taistelua, tappuraa, upeita maaleja, draamaa, verta, hikeä ja kyyneliä – kaikkea tätä tullaan näkemään varmasti tämänkin viikonlopun Mestis-klassikoissa kahden sarjan alkuperäisseuran välillä.

TUTO Hockey on sarjassa kuudentena. Turkulaiset ovat saalistaneet 31 ottelusta yhteensä 47 pistettä. Nimekäs TUTO on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt puolestaan kaikista vähiten osumia omiin. 

Kotikaukalossa viime aikoina äärimmäisen vahvasti pelannut TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Keskiviikkona Miika Elomon luotsaama joukkue koki Heinolassa sarjajumbo Peliittojen vieraana tappion maalein 6–4. 

Turkulaiset ovat kilpavarustellut joukkuettaan viime aikoina, kun se nappasi hyökkääjäosastolleen ensin Niko Ahoniemen KeuPasta ja tällä viikolla ryhmään liittyi lohipaidastakin tuttu pistenikkari Jarmo Jokila.

– Hyökkäysvoimainen joukkue on vastassa. Meidän täytyy puolustaa tiiviisti ja pelata fiksusti kiekolla sitä meidän omaa peliä. TUTO on vahva kotijoukkue ja vaarallinen ylivoimalla, joten jäähyboksissa emme voi istua, Arvonen tuumii.

Mestiksen huippukamppailu TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30. 

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+21=32

2) Janne Kivilahti 14+17=31

3) Juha Tarkkanen 7+16=23

TUTO Hockeyn sisäinen pistepörssi:

1) Niclas Lucenius 10+29=39

2) Kalle Valtola 9+26=35

3) Aki Juusela 23+9=32

Tiesitkö?

1) TUTO:n Kalle Valtola johtaa Mestiksen pakkien pistepörssiä. Kiekko-Vantaan Juha Tarkkanen on puolestaan toisena.

2) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Alex Levänen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) TUTO tehnyt eniten maaleja sarjassa ja päästänyt vähiten, mutta löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi. 

Seuraa heitä:

#91 Viljami Wacklin, Kiekko-Vantaa

Taiturimainen sentteri jakaa kiekkoa laitureilleen ja viimeistelee paikan tullen. Vahvuudet hyökkäyspäässä ja kiekollisessa pelissä. Juonikkuutta löytyy ja potentiaalia pistetehtailuun.

#61 Aki Juusela, TUTO Hockey

Mestiksen maalipörssiä johtava hyökkääjä pelaa huippukautta. Lähtee otteluun viiden ottelun mittaisessa maali- ja pisteputkessa. Raamikas hyökkääjä omaa hyvän laukauksen ja tällä hetkellä itseluottamus on aivan tapissa.