Vantaan valoissa

02.08.2015

Kiekko-Vantaa on Sami Mikkoselle sopiva paikka kehittyä pelaajana.

Kuka ihme on tuo Kiekko-Vantaan numero 19, kuului kysymys Trio Areenan katsomossa pimeänä lokakuisena arki-iltana. 

Lohipaidat poistuvat kotikaukalostaan jälleen tappio niskassaan, mutta yksi joukkueen pelaaja jätti tuossa ottelussa lähtemättömän vaikutuksen.

Järvenpään Haukkojen kasvatti Sami Mikkonen, 21, on pelannut juuri ensimmäisen kotiottelunsa Mestiksessä Kiekko-Vantaan paidassa KooKoota vastaan. 

Nuoren puolustajan vakuuttava esitys tuo välittömästi mieleeni ensi kaudella KHL-joukkue Vitjaz Podolskissa pelaavan Teemu Erosen, jota seurasin tarkasti tämän Jokeri-aikoina. 

Mikkonen luistelee jäällä äärimmäisen sulavasti, avaussyötöt napsuvat kerta toisensa jälkeen lapaan, eikä hän tunnu pelkäävän virheitä, vaikka vastassa onkin Mestiksen laadukkain materiaali. 

Mielikuvani Mikkosen ja neljä vuotta vanhemman Erosen yhtäläisyyksistä eivät ole täysin kaukaa haettuja, vaikka kyseessä onkin kaksi aivan eri pelaajaa. Molemmat ovat kuitenkin erittäin hyvin liikkuvia kiekollisia puolustajia, jotka ovat varustettu erinomaisella pelikäsityksellä. 

Mikkosen ensimmäinen Mestis-kausi oli ennen kaikkea lupauksia herättävä. Nurmijärvellä syntynyt puolustaja pelasi 23 ottelua tehoilla 2+4, ja varsinkin loppukaudesta Mikkosen rooli lohipaitojen takalinjoilla kasvoi.

-Hyvin pääsin mukaan ja itseluottamus kasvoi kauden edetessä. Ne olivat minulle ensimmäiset miesten pelit ja koin, että pystyin pelaamaan omilla vahvuuksillani, Mikkonen toteaa.

Ensi kaudella Mikkonen haluaa ennen kaikkea kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta menestymään. Puolustajalupauksella on potentiaalia olla Kiekko-Vantaan puolustuksen kiekollinen velho.

-Hyvillä fiiliksillä lähden tulevaan kauteen. Jokaisessa pelissä on tavoite olla kokoonpanossa ja pystyä ottamaan sitä kautta isompaa roolia. Omiin otteisiin on saatava ainakin tasaisuutta ja varmuutta lisää, Mikkonen pohtii.


Kuva: Toni Jaconelli

Mikkonen tietää tasan tarkkaan, mitä ominaisuuksia pitää kehittää, jotta läpimurto Mestis-kaukaloissa olisi mahdollista jo ensi kaudella.

-Voimaa pitää saada lisää. Fyysinen peli on ollut oikeastaan aina sellainen heikko kohta itselleni. Nyt sen eteen on tehty kovasti töitä punttisalilla, Mikkonen valottaa.

Kiekko-Vantaa on toiminut monille nuorille pelaajille jo pitkään loistavana portaana kohti suurempia areenoita. Myös toissa kaudella vielä Jokerien A-nuorissa kiekkoillut Mikkonen kokee Vantaan olevan hänelle juuri se sopiva paikka kehittyä.

-Ei minulla ollut mitään pakottavaa tarvetta siirtyä muualle. Vantaalla on loistava valmennus, joukkue on hyvä ja puitteetkin ovat kunnossa, Mikkonen kertoo.

Kesällä kovan harjoittelun ohella muun muassa mökkeilleen ja töitä tehneen Mikkosen tavoitteena on pelata jonain päivänä Liigassa, mutta sinne ei kuitenkaan ole kiire.

-Liigassa haluaisin joskus pelata, mutta en ota siitä mitään stressiä. Olen kuitenkin vielä nuori pelaaja ja minulla on aikaa päästä sinne, Mikkonen sanoo.

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik