Valokeilassa: Jere Sneck

21.12.2014

Palataan hetkeksi alkusyksyn harjoitusotteluihin. Historian ensimmäiseen KHL-kauteen valmistautuva Jokerit pelaa harjoitusottelua Tikkurilan Trio Areenalla maajoukkuehyökkääjien Jonas Enlundin ja Jarno Koskirannan edustamaa Sibir Novosibirskiä vastaan.

Jokerien takalinjoilla häärii vasta 20-vuotias helsinkiläisseuran oma kasvatti, Jere Sneck. Nuorukainen hoitaa oman tehtävänsä jäällä kahteen suuntaan poikkeuksellisen kypsästi: hyökkäyspeliä edistävät avaukset napsuivat kerta toisensa jälkeen ketjukaverien lapaan ja kaksinkamppailuissa A-nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen viime kauden päätteeksi valittu puolustaja pärjäsi mainiosti, vaikka vastassa oli kokeneita KHL-pelaajia ja jopa maailmantähtiä.

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund ja puolustajia peluuttava Hannu Virta olivat varmasti tyytyväisiä nuorukaisen tasaisen varmoihin otteisiin.

- Harjoitusottelut Jokereissa menivät hyvin ja oli hienoa nähdä, että pysyi ihan hyvin mukana siinä pelitempossa. Räjähtävyyttä pitää vielä saada omaan luisteluun lisää, Sneck kertoo.

Harva edellisellä kaudella A-nuorten SM-liigaa tahkonnut 20-vuotias puolustaja pärjää heti Euroopan parhaan kiekkosarjan KHL:n vaatimassa pelitempossa niin hyvin kuin Sneck pärjäsi. Lahjakkaan, isokokoisen ja monipuolisen puolustajan matka huipulle on vasta alkanut, mutta tulevaisuus näyttää kuitenkin varsin valoisalta ja tavoitteetkin jatkoa ajatellen ovat selvät.

- Tavoitteena on mennä askel askeleelta eteenpäin pelaajana. Minulla on Jokereiden kanssa 1+1-vuotinen sopimus, mutta voi olla vaikea pompata suoraan KHL-kaukaloihin, Sneck sanoo.

Jokerit päätti lähettää kuitenkin lahjakkaan tulevaisuuden lupauksensa kehittymään vakuuttavista harjoitusotteluista huolimatta Mestikseen, Kiekko-Vantaan riveihin koko loppukaudeksi. Kasvattajaseurassaan Jokereissa Sneck on voittanut kaksi C-nuorten SM-kultaa ja kertaalleen myös B-nuorten Suomen mestaruuden.

Kauden 2011-12 päätteeksi B-nuorten SM-sarjan parhaana pakkina palkittu Sneck on ottanut ensimmäisellä Mestis-kaudellaan lohipaitojen puolustuksesta suuren roolin ja pelannut isoja minuutteja illasta toiseen.

- Hyvillä fiiliksillä tulin tänne Vantaalle pelaamaan. Tiesin, että täällä tulee paljon peliaikaa ja vastuuta. Täällä on mahdollisuus kehittyä hyvässä ympäristössä, Sneck toteaa.

Tällä kaudella Kiekko-Vantaan riveissä 24 otteluun tehot 5+4=10 iskenyt puolustaja aloitti kauden erittäin hyvin. Viime aikoina nuorella puolustajalla on kuitenkin ollut koko joukkueen tapaan hieman tahmeampaa.

- Alkukausi meni omalta osalta todella hyvin ja onnistumisia tuli. Viime aikoina on ollut vähän vaikeampaa, tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta sivussa oleva Sneck kommentoi.

Kiekko-Vantaa lähti ansaitulle joulutauolle sijalta kahdeksan. Kevätkautta ajatellen Mestiksen sarjataulukko on erittäin tasainen ja pudotuspelipaikat 3-8 ovat täysin auki. Lohipaitojen otteet ovat ailahdelleet tällä kaudella paljon, mutta vantaalaiset ovat pystyneet voittamaan hyvällä pelillä JYP-Akatemiaa lukuun ottamatta kaikki joukkueet syyskauden aikana.

- Meidän rosteri on vaihtunut paljon kauden aikana ja se tietenkin on varmasti vähän vaikuttanut peliesityksiin. Olemme voittaneet oikeastaan kaikki kärkijengit, joten uskon vahvasti, että meillä on mahdollisuudet mennä tällä joukkueella vaikka päätyyn asti keväällä, Sneck päättää.

Jere Sneck on Kiekko-Vantaan puolustuksen tukipilari ja johtaja. Lupaava nuorukainen voi hyvinkin muodostaa Jokereiden KHL-joukkueessa toimivan pakkiparin vaikkapa Ville Lajusen kanssa yllättävänkin pian. Tästä pelaajasta nimittäin kuullaan vielä paljon hyvää.

Teksti: Mikko Mannonen


Kuva: Akikuvaa.com