Tuomisto ja Raitanen vahvistavat Kiekko-Vantaata

08.09.2015

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat pelaajasopimukset keskushyökkääjä Tomi Tuomiston ja puolustaja Lassi Raitasen kanssa.

25-vuotias Tuomisto loisti viime kaudella Vantaalla ja oli joukkueen paras pistemies. Taitava sentteri nakutti lohipaidassa 28 ottelua tehot 9+18=27 ja toimi myös kapteenina. 

Nurmijärven Kurran kasvatti siirtyi keväällä Tapparan sopimuspelaajaksi, mutta pelasi loppukauden LeKissä, jossa kolmessa pudotuspeliottelussa syntyi tehot 1+1.

–Todella hyvät fiilikset. Tulen hakemaan uutta nostetta uralle. Siitä yritän jatkaa, mihin viime kaudella jäin. Terveys on nyt kunnossa. Voittamaan tänne tultiin,  B –ja C-nuorten Suomen mestaruuden urallaan Jokereissa voittanut Tuomisto kertoo.

Tuomisto harjoitteli kesän try-out pelaajana Tapparan liigajoukkueen mukana. Keskushyökkääjä pelasi viime kevään hopeajoukkueessa kaksi harjoitusottelua ja yhden CHL-kamppailun, mutta jäi kuitenkin ilman sopimusta.

-Hyvä kesä on takana. Treenit olivat todella hyviä ja aivan eri tasoa kuin aikaisemmin, kovaa mentiin. Oli hieno kokemus päästä pelaamaan eurooppalaisia joukkueita vastaan, yhteensä 56 Mestis-ottelua tehoilla 15+33=48  Kiekko-Vantaassa, KooKoossa ja HCK:ssa tahkonnut Tuomisto sanoo.

Raitanen saapuu puolestaan lohipaitaan KooKoosta, jossa sähäkästi liikkuva puolustaja pelasi viime kaudella kaksi ottelua Mestistä. Pääosin 21-vuotias Porvoon Huntersin kasvatti viiletti kuitenkin vielä kouvolalaisseuran A-nuorissa.

–Pyrin tukemaan hyökkäyksiä, pelaamaan puolustusalueella mahdollisimman hyvin ja taklata paljon, Raitanen kuvailee itseään pelaajana.

Raitanen on harjoitellut Kiekko-Vantaan mukana jo neljä viikkoa. Lohipaitaan viimeksi kaudella 2010-11 A ja- B-nuorissa sonnustautunut kiekollinen puolustaja vakuutti valmennusjohdon lupaavilla otteillaan kaukalossa.

–Kyllä se vähän stressasi, että tuleeko sopimusta vai ei. Nyt voi jatkaa hyvillä fiiliksillä hommien tekemistä, Raitanen pohtii.

Raitasen sopeutumista uuteen ympäristöön on helpottanut useat jo entuudestaan tutut kasvot.

–Hauskaa ja helppoa oli tulla joukkueeseen. Täällä on paljon tuttuja äijiä, Raitanen toteaa.


Lassi Raitanen on esiintynyt lohipaidassa jo harjoitusotteluissa. Kuva: Toni Jaconelli

Uutisotsikon kuva: akikuvaa.com