Täysi pistepotti luisui taas käsistä kalkkiviivoilla

22.02.2018

Kiekko-Vantaa kärsi keskiviikkona 2–3-jatkoaikatappion sarjajumbo Peliitoille kotikaukalossa. Ottelun sankariksi nousi Peliittojen tasoitus- ja voitto-osuman viimeistellyt laitahyökkääjä Samuel Salonen.

Kiekko-Vantaan kolmen kotiottelun mittainen voittoputki katkesi Trio Areenalla katkeralla tavalla. Lohipaidat olivat kiinni täydessä pistepotissa vielä 1.12 ennen päätössummeria, mutta lopulta käteen jäi vain yksi piste. 

Kiekko-Vantaa pelasi ajoittain todella hyvää jääkiekkoa, mutta otteet ailahtelivat pelin sisällä. Lohipaidat aloittivat kamppailun vahvasti ja johtivat ansaitusti avauserän jälkeen 1–0 kultakypärä Juuso Perttilän iskettyä pikkumusta sisään tarkalla rannekudilla. Syöttöpiteet osumaan keräsivät maestro Joona Harjama ja Mestiksen pakkien pistekakkonen Juha Tarkkanen

Toinen erä oli tasaisempi. Lohipaidoille tarjottiin voiton avaimia ylivoimalla, mutta tehottomuus vaivasi erikoistilanteissa. Peliitat tasoitti kamppailun toisessa erässä laitahyökkääjä Ville Niemisen sivallettua Tatu Vihavaisen laukomasta kudista tulleen irtokaran sisään. 

Kiekko-Vantaa kuittasi vain 13 sekuntia myöhemmin ja siirtyi jälleen johtoon, kun hienoa tulokaskautta pelaava Alex Levänen naulasi irtokiekon sisään. Joakim Kukkonen ja Alex Levänen siirsivät suorassa hyökkäyksessä kiekon Antti Kauppiselle, joka laukoi fiksusti karkin takapatjan kautta ketjunsa sentterin lapaan. 

Kolmas erä oli myös varsin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Peliitat onnistui tasoittamaan pelatessaan ilman maalivahtia lopussa. Kelloon jäi varsinaista peliaikaa enää 1.12, kun viime kauden Mestiksen pistekolmonen Samuel Salonen väänsi pelin tasoihin tahtomaalilla luukulta. 

Ratkaisua haettiin jatkoajalta ja siinä se myös nähtiin. Peliittojen Samuel Salonen kiskaisi vastahyökkäyksestä kiekon ranteella yläpesään ja toi sarjajumbolle lisäpisteen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotikaukalossa Hermestä vastaan. 

Kiekko-Vantaa–Peliitat 2–3 JA (1–0, 1–1, 0–1, 0–1)

8.05 1–0 Juuso Perttilä (Joona Harjama, Juha Tarkkanen)

36.23 1–1 Ville Nieminen (Tatu Vihavainen)

36.36 2–1 Alex Levänen (Antti Kauppinen, Joakim Kukkonen)

58.48 2–2 Samuel Salonen (Niko Kivelä, Tatu Vihavainen) IM

61.10 2–3 Samuel Salonen

Torjunnat:

Jani Kautto, K-Vantaa 9+10+8+0=27

Sami Väliharju, Peliitat 16+10+6+1=33 (pois 58.38–58.48)