Täysi pistepotti luisui jälleen näpeistä katkerasti

09.02.2018

Kiekko-Vantaa koki katkeran tappion jatkoajalla Rovaniemen Kiekon vieraana maalein 5–4. Lohipaidat hukkasivat päätöserässä kolmen maalin johtonsa.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen Rovaniemellä, jossa nähtiin melkoinen kiekkotrilleri. Tosin lohipaitojen kannalta erittäin surullinen sellainen.

Kiekko-Vantaa hallitsi täysin kahta ensimmäistä erää ja johti 40 minuutin pelin jälkeen maalein 1–4. Päätöserässä lohipaitojen pelaaminen loppui ja se hölmöili täyden pistepotin käsistään.

– Olen tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään, jossa veimme peliä ja olimme hyviä kiekolla. Mutta kolmanteen erään olen todella pettynyt. Olimme siinä todella huolimattomia kiekon kanssa ja otimme hölmöjä jäähyjä. Kolmas erä oli ihan luokatonta peliä ja teimme helppoja virheitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Lohipaitojen ensimmäinen erä oli todella vahva. Se loi jatkuvasti laadukkaita maalipaikkoja ja määräsi tahdin. 

Neljännessä perättäisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Miro Mäkinen sivalsi lohipaidat johtoon Julius Rantaeskolan hienosta tarjoilusta. Kiekko-Vantaa lisäsi erän lopussa johtoaan ikitaistelija Joonas Hyttisen tahtomaalilla, joka syntyi ylivoimalla maalinedustahässäkästä. 

Toisessakin erässä Kiekko-Vantaa dominoi suorastaan vieraskaukalossa. Hienon ottelun pelannut Miro Mäkinen lisäsi johtoa taituroituaan puolustaja Otto-Eemeli Linken laukomasta kudista tulleen paluukiekon verkon perukoille.

Lohipaitojen neljäs osuma oli silmiä hivelevä kuvio suorasta hyökkäyksestä. Kultakypärä Juuso Perttilä ja Atte Mäkinen petasivat siirroillaan paikan sentterilupaus Erik Embrichille, joka latasi limpun verkkoon.

RoKi onnistui kaventamaan ylivoimalla Christoffer Seppelinin osumalla. Lohipaidoilla oli monta purkupaikkaa, mutta kiekkoa ei koskaan saatu alueelta ulos vain tylysti.

Kolmas erä oli vantaalaisilta jotain sellaista, josta ei jälkipolville ole kerrottavaa. Kiekko-Vantaa lopetti pelaamisen erän ratkaisuhetkillä ja hölmöili jäähyillä. RoKi sai hurmoksen päälle ja iski neljässä minuutissa pelin tasoihin. 

RoKin Olli-Matti Järvelä onnistui maalinteossa kahdesti ja ranskalaishyökkääjä Malo Ville tasoitti kamppailun 40 sekuntia ennen päätössummeria. 

Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa ratkaista kamppailu. Lopulta voittomaalin löi RoKi-kapteeni Henri Joki-Erkkilä

Tästä kiekkopelistä lohipaidat varmasti oppivat sen, että jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia. Vastaavanlaisiin sulamisiin ei vain tässä sarjassa ole enää varaa.

Mutta mennään eteenpäin ja nollataan tämä tappio välittömästi. Kiekko-Vantaan vieraskiertue jatkuu lauantaina Kokkolan Hermeksen vieraana. 

RoKi–Kiekko-Vantaa 5–4 JA (0–2, 1–2, 3–0, 1–0)

3.51 0–1 Miro Mäkinen (Julius Rantaeskola, Roope Niskanen)

18.46 0–2 Joonas Hyttinen (Janne Kivilahti, Sakari Turtiainen) YV

21.23 0–3 Miro Mäkinen (Otto-Eemeli Linke, Julius Rantaeskola)

27.42 0–4 Erik Embrich (Atte Mäkinen, Juuso Perttilä)

34.17 1–4 Christoffer Seppelin (Kristian Kangas, Teemu Korpela) YV

56.10 2–4 Olli-Matti Järvelä (Christoffer Seppelin, Aleksi Poikola)

58.46 3–4 Olli-Matti Järvelä (Malo Ville, Tino Metsävainio) YV IM

59.40 4–4 Malo Ville (Olli-Matti Järvelä, Ville Räsänen)

63.21 5–4 Henri Joki-Erkkilä (Tino Metsävainio)

Torjunnat:

Toni Eskelinen, RoKi 10+10+9+0=29 

Jani Kautto, K-Vantaa 10+10+13+3=36