Tarkkanen upotti Espoo Unitedin – K-Vantaa nappasi kotiedun

07.03.2018

Kiekko-Vantaa nappasi pääkaupunkiseudun herruuden jälleen nimiinsä, kun se kaatoi runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Espoo Unitedin vieraskaukalossa voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 2–3 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1). Lohipaidat nappasivat voitolla kotiedun lauantaina alkavaan puolivälieräsarjaan.

Kiekko-Vantaa nappasi kotiedun Mestiksen puolivälieriin, jossa se saa vastaansa viime kevään välierävastustaja TUTO Hockeyn. Lohipaidat tarrasivat kotietuun jännittävämmällä mahdollisella tavalla. Samalla Kiekko-Vantaa lähetti paikallisvastustaja Espoo Unitedin kesälomalle.

Ensimmäinen erä oli lohipaidoille hankala ja Espoo United vei peliä. Aleksi Rutasen taidokkaalla ohjauksella Juuso Forsströmin oivallukseen isännät siirtyivät 1–0-johtoon. 

Kiekko-Vantaa paransi peliään toiseen erään huomattavasti ja pystyi luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Maaleja ei kuitenkaan toisella 20-minuuttisella nähty.

Kolmas erä oli kiihkeässä paikalliskamppailussa ja suurten panosten illassa vantaalaisilta äärimmäisen hyvää tekemistä. Se piti Espoo Unitedin pois vaarallisilta paikoilta ja loi jatkuvasti painetta vastustajan päähän. Palkinto hallintajaksolle myös tuli.

Ensin kultakypärä Juuso Perttilä (1+1) ohjasi taidokkaasti sankaripuolustaja Juha Tarkkasen (0+2) erinomaisen syötön verkkoon. Tasoitusosuman tuikkasi tehot 1+1 saalistanut Sakari Turtiainen, joka tinttasi limpun ohi Espoo Unitedin maalilla hikoilleen Nico Vikstenin tohtori Perttilän maagisesta syötöstä. 

Kiekko-Vantaa tappoi lopussa uhrautuvasti alivoiman ja sillä oli paikkoja naulata peli tyhjään rysään. Hienoa tulokaskautta pelaavan sentterin Alex Leväsen kuti osui muun muassa tolppaan. 

Espoo United sai kuitenkin 52 sekuntia ennen loppua iskettyä tasoituksen pelatessaan ilman maalivahtia, kun puolustaja Victor Westermarck pamautti viivalta limpun verkkoon. Espoolaiset olisivat tarvinneet kolme pistettä säilyttääkseen viimeisen pudotuspelipaikan.

Jatkoajalla Espoo Unitedilla oli paremmat maalipaikat ratkaista. Kaksi kautta lohinutussakin urallaan pelannut Aleksi Järvinen pääsi muun muassa läpiajoon, mutta Jani Kautto otti vakuuttavan torjunnan. 

Ratkaisu nähtiin voittomaalilaukauskilpailussa. Kiekko-Vantaa tarvitsi lisäpisteen pitääkseen runkosarjan neljännen sijan ja kotiedun puolivälieriin. Sen se myös nappasi, kun Jani Kautto otti tärkeät torjunnat ja puolustaja Juha Tarkkanen leipoi tyylikkäästi voitto-osuman.

Kiekko-Vantaa sijoittui siis runkosarjassa neljänneksi. Lohipaitojen kultakypärä Juuso Perttilä sijoittui Mestiksen pistepörssissä kahdeksanneksi tehoilla 17+32=49. Juha Tarkkanen oli puolestaan Mestiksen pakkien pistepörssin kakkonen tehoilla 7+24=31. 

Mestiksen pudotuspelit starttaavat lauantaina. Kiekko-Vantaa isännöi tuolloin puolivälierien ensimmäisessä näytöksessä TUTO:a.

Espoo United–Kiekko-Vantaa 2–3 VL (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1)

10.11 1–0 Aleksi Rutanen (Juuso Forsström, Jesse Ylönen)

48.34 1–1 Juuso Perttilä (Juha Tarkkanen, Sakari Turtiainen)

52.07 1–2 Sakari Turtiainen (Juuso Perttilä, Juha Tarkkanen)

59.08 2–2 Victor Westermarck (Lenni Killinen, Aleksi Järvinen) IM

65.00 2–3 Juha Tarkkanen

Torjunnat:

Nico Viksten, Espoo United 4+11+11+0=26

Jani Kautto, K-Vantaa 10+9+9+3=31