Taistelu kotiedusta jatkuu Mestis-klassikolla

13.02.2018

Alkuperäiset ja yhtäjaksoisesti Mestistä tahkonneet arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey iskevät yhteen keskiviikkona Kupittaalla.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja taistelee tosissaan kotiedusta pudotuspeleihin. Lohipaidoilla on runkosarjaa jäljellä kahdeksan ottelun verran ja tärkeitä pisteitä on jaossa joka ilta.

Vantaan kiekkoylpeydellä on matkaa kolmenteen sijaan nyt neljä pistettä. Keskiviikon vastustaja TUTO Hockey on viidentenä neljän pisteen päässä. 

Todella vahvan alkukauden pelannut Kiekko-Vantaa keräsi viime viikon kolmesta ottelusta neljä pistettä. 

Lohipaidat lähtevät keskiviikkona pesemään kasvoja, sillä viime lauantaina vieraskiertueen päätöspelissä tuli 6–1-tappio Hermeksen vieraana Kokkolassa. Vantaalaisten osumasta vastasi viidessä edellisessä ottelussa tehopisteiden makuun päässyt maalipyssy Julius Rantaeskola

Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue, mutta kymmenestä edellisestä reissupelistä se on voittanut vain kaksi. Lohipaitojen peliesitykset ovat viime aikoina ailahdellut. Se on parhaimmillaan pelannut tammikuun jälkeen todella laadukasta jääkiekkoa ja hallinnut pelejä, mutta siitä huolimatta aina ei ole tulosta tullut. 

Pasi Arvosella on käsissään yksi sarjan parhaimmista hyökkäyksistä kultakypärä Juuso Perttilän ja taikuri Janne Kivilahden johdolla. Lohipaitojen puolustuksessa on puolestaan roolia tarjolla nuorille pelaajille. Varsinkin nyt kun avainnimistä Nico Nurmikanta, Veeti Vainio sekä Juho Rautanen ovat vammojen vuoksi sivussa ja Joonas Valkonen lähti Ruotsiin. 

Kiekko-Vantaan täytyy saada erikoistilannepelaamisensa parempiin uomiin, karsia virheet ja parantaa etenkin puolustuspeliään. Sopiva rentous on myös puuttunut viime aikoina laadukkaan joukkueen pelaamisesta. 

Sarjavitonen TUTO Hockey on kilpavarustellut joukkuettaan ennen tällä viikolla umpeutuvaa siirtorajaa. Jo ennestään nimekkääseen ryhmään ovat liittyneet viimeisimpinä muun muassa lohipaidastakin tuttu Nico Friman, paluumuuttaja Karolus Kaarlehto, TPS-laina Olli Kaskinen ja konkarihyökkääjä Jarmo Jokila.

TUTO:lla on yksi sarjan kovimmista hyökkäysosastoista kiistatta. Pistepörssin kärkisijoiista taisteleva Niclas Lucenius johtaa puolestaan yhtä sarjan parhaista ykköskentällisistä. Viime kevään välierävastustajan ylivoimapeli on sarjan parasta, joten lohipaitojen täytyy pysyä pois boksista ja pelata kurinalaista joukkuepeliä yhtenäisesti. 

Miika Elomon luotsaama ryhmä on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi. TUTO on myös yksi sarjan parhaista kotijoukkueista ja se onkin voittanut kymmenestä edellisestä kotipelistään kahdeksan.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Lohipaidat ovat juhlineet voittoa kolmesti. Nyt lähdetään hakemaan neljättä päänahkaa arkkivihollisesta kahden äärimmäisen laadukkaan joukkueen kohtaamisessa. 

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey starttaa keskiviikkona Kupittaalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 14+26=40

2) Janne Kivilahti 17+19=36

3) Juha Tarkkanen 7+19=26

TUTO Hockeyn sisäinen pistepörssi:

1) Niclas Lucenius 10+33=43

2) Kalle Valtola 10+28=38

3) Matias Lehtonen 14+22=36

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

18.10.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–2

18.11.2017 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–5

5.12.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 3–4

12.1.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–2

13.1.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Miro Mäkinen lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola  lähtee iltaan myös viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) TUTO Hockey on tehnyt sarjassa eniten ylivoimamaaleja.

Seuraa heitä:

#20 Juuso Perttilä, Kiekko-Vantaa

Äärimmäisen hieno pelaaja. Todella taitava kiekonkäsittelijä ja vaarallinen pelaaja vaihdosta toiseen hyökkäyspäässä. Pelaa uransa parasta kautta. Juonikas mailavirtuoosi on Kiekko-Vantaan hyökkäyspelin sielu. 

#56 Nico Friman, TUTO Hockey

Uusi alku Turussa. Toissa kaudella lohipaidassa ihastuttanut laitahyökkääjä on päässyt hyvään vireeseen TUTO:ssa. Alkukausi oli äärimmäisen hankala Hermeksen riveissä, eikä oikein mikään meinannut onnistua. Omaa hyvän laukauksen ja sitä kautta myös valtavan potentiaalin maalintekoon.