Taistelu jatkuu: Pienet asiat ratkaisee

17.03.2016

Kiekko-Vantaan ja hallitsevan Mestis-mestarin Jukureiden puolivälieräsarja jatkuu perjantaina kiihkeällä kamppailulla Trio Areenalla. 

Runkosarjan ennätyspisteillä voittanut Jukurit kukisti lohipaidat puolivälieräsarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Mikkelissä keskiviikkona maalein 5–2. Vantaalaiset pelasivat hyvän ottelun ja taistelivat hienosti, mutta sarvipäät raapivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan ratkaisevilla päätöserän osumilla.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat keskushyökkääjä Nico Aaltonen ja joukkueen toiseksi kokenein pudotuspelipelaaja Pekka Niemimaa. Jukureilta maaliverkkoa heiluttivat juonikas Teemu Turunen (1+1), puolustaja Joonas Valkonen (1+1), snaipperi Roope Ranta, tehot 1+2 saalistanut huipputaitava Oula Palve ja Jaakko Turtiainen.

–Meidän ei oikeastaan tarvitse hirveästi muuttaa mitään, vaan pitää vain jaksaa tehdä samaa duunia 60 minuuttia tai enemmän, runkosarjassa tehot 9+13 nakuttanut Niemimaa sanoo.

Perjantaina pudotuspelisarja jatkuu Tikkurilassa, jossa on pienempi kaukalo kuin Mikkelissä. Jukureilla oli ongelmia runkosarjassa nimenomaan Trio Areenalla, josta se ei onnistunut kertaakaan hakemaan lohipaitojen päänahkaa. 

–En usko, että peli tulee hirveästi muuttumaan kaukalon mittojen takia. Koko ajan tietysti tunnetaan vastustaja paremmin ja fyysisyyttä tulee varmasti lisää, kokenut sentteri Niemimaa sanoo.

Kiekko-Vantaa pystyi keskiviikkona rummuttamaan hyvin neljällä sylinterillä ja varsinkin toisessa erässä lohipaidat olivat aktiivisuudellaan niskan päällä. Yksi vantaalaisten pirteimmistä koostumuksista oli Niemimaan johtama hyökkäystrio, jossa laidalla viilettivät kapteeni Toni Leinonen ja läpimurtonsa Mestiksessä tehnyt Julius Rantaeskola.

–Ihan hyvää tekemistä nähtiin koko ketjulta. Aina pitää kuitenkin pystyä parantamaan. Meidän täytyy saada kiekkoa vastustajan päätyyn, paineistaa pakkeja ja ajaa maalille, ensimmäistä kauttaan lohinutussa pelaava Niemimaa pohtii.

Keskiviikon koitoksessa peräti 11 Kiekko-Vantaan pelaajaa teki debyyttinsä Mestiksen pudotuspeleissä. Urallaan 15  Mestiksen pudotuspeliottelua tahkonnut Niemimaa tietää tasan tarkkaan, miten lohipaitojen tulee lähteä hakemaan puolivälieräsarjan tasoitusta kotikaukalossa.

–Ei saada jäädä liikaa edelliseen peliin kiinni oli se sitten voitto tai tappio. Pitää pystyä aina lähtemään pudotuspeleissä nollasta seuraavaan kamppailuun. Pienet asiat ratkaisevat varmasti jälleen: meidän täytyy pelata huolellisesti ja tehdä asioita jäällä mahdollisimman hyvin, Niemimaa toteaa.

Alkuperäiset Mestis-joukkueet Kiekko-Vantaa ja Jukurit kohtaavat nyt viidettä kertaa sarjan historiassa pudotuspeleissä. Lohipaidat eivät ole koskaan onnistuneet kaatamaan ensi kaudeksi Liigaan siirtyvää mikkeliläisryhmää pudotuspeleissä. 

Tähän haetaan muutosta tänä keväänä. Anna panoksesi ja tule kannustamaan perjantaina lohipaidat voittoon! Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla klo 18.30.

Myös Nuorten Leijonien MM-pokaali on näytillä perjantain ottelussa. Pokaali on katseltavana ja kuvattavana koko ottelutapahtuman ajan.

Ennakkolipunmyynti otteluun on jo hyvässä vauhdissa! Liput itsellesi pääset lunastamaan klikkaamalla TÄSTÄ. 

Videoennakossa haastateltavina Valtteri Parikka ja Sami Mikkonen:

K-Vantaan parhaat pistemiehet runkosarjassa:

1) Joel Lehtinen 14+18=32 (oma piste-ennätys)

2) Nico Friman 14+15=29 (tulokkaiden pistepörssin kakkonen)

3) Jere Laine 14+13=27 (oma piste-ennätys)

4) Aleksi Järvinen 9+17=26 (oma piste-ennätys)

5) Jullius Rantaeskola 11+11=22 (oma piste-ennätys)

Jukureiden parhaat pistemiehet runkosarjassa:

1) Oula Palve 32+39=71 (Mestiksen pistepörssin ykkönen ja maalikuningas)

2) Roope Ranta 23+38=61 (pistepörssin kakkonen)

3) Teemu Henritius 17+37=54 (pistepörssin kolmonen)

4) Joonas Sammalmaa 18+27=45 (pistepörssin kutonen)

5) Teemu Suhonen 8+32=40 (pakkien pistepörssin ykkönen)