Tärkeät pisteet jaossa: Ylivoima ja alivoima kuntoon

06.02.2016

 

Simo Mälkiän kommentit Jokipojat-pelin jälkeen:

Lauantaina Savonlinnassa pelataan äärimmäisen tärkeistä pisteistä, kun kotiedusta taistelevat SaPKo ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen. Panoksia lauantai-illan huumaan riittää, joten luvassa on varmasti tunteita ja tuoksuja.

Viidentenä sarjassa porskuttavan Kiekko-Vantaan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina Itä-Suomen kiertueen avausottelussa Jokipoikien vieraana, kun pistepotti jäi Joensuuhun maalein 4–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava Nico Friman ja Teemu Mielonen

–Se oli tiukka ja tasainen vääntö. Jäi harmittamaan parikin vastustajan maalia, ja olisimme ehkä ansainneet enemmän, mutta ei tässä auta muuta kuin sisuuntua, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa kertoi.

Viidestä edellisestä ottelusta kolme voittaneilla lohipaidoilla on eroa neljäntenä sarjassa porskuttavaan SaPKoon vain neljä pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää yhdeksän ottelun verran.

–Taistelu kotiedusta on ainoastaan positiivinen haaste. Hyvillä fiiliksillä Savonlinnaan pelaamaan. Paljon tuttuja siellä, mutta nyt ei mietitä vanhoja vaan lähdetään hakemaan kolme pistettä. Se on meille todella tärkeä peli, viisi edellistä kautta SaPKoa edustanut Niemimaa sanoi.

Kiekko-Vantaa on pelannut läpi kauden vahvasti – varsinkin kotikaukalossa. Lohipaidoilta löytyy ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta ja puolustuspeli on ollut hyvällä tasolla. Petrattavaa löytyy puolestaan ainakin erikoistilannepelaamisesta. 

–Ylivoima ja alivoima pitää saada kuntoon ja niitä täytyy parantaa. Emme saa ottaa niin paljon jäähyjä kuin perjantaina. Peli-ilme oli Jokipoikia vastaan hyvä ja se täytyy pitää yllä, lohipaidassa 41 ottelussa tehot 9+12=21 iskenyt Niemimaa pohtii. 

Lauantai-illan vastustaja SaPKo on pelannut viime aikoina vahvasti, vaikka joukkue onkin hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Keskiviikkona edellisen kerran pelanneet pässipaidat taistelevat siis samoista sijoituksista vantaalaisten kanssa. 

Seitsemästä edellisestä ottelusta viidesti kaukalosta voittajana poistunut SaPKo on materiaaliltaan yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista. Hyökkäyksestä löytyy paljon tulivoimaa, sillä paikallinen Pallokerho on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Lisäksi se on yksi sarjan parhaista erikoistilannejoukkueista. SaPKon suurimmat tähdet ovat peräti 19 maalia tällä kaudella paukuttanut Tomi Wilenius, pistepörssin seiska Janne Kumpulainen, liukasliikkeinen laitahyökkääjä Samu Markkula ja maalivahtilupaus Alexander Georgiev.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Voitot ovat tasan 1–1 ja molemmilla kerroilla ratkaisu on nähty vasta jatkoajalla tai rankkarikisassa. 

Vantaalaisten kokoonpanoon ei ole tulossa suuria muutoksia. Todennäköisesti laitahyökkääjä Teemu Väisänen nousee pelaavaan ryhmään. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Valtteri Parikka ja Henry Roihu sekä hyökkääjät Nico Aaltonen ja Toni Leinonen.

SaPKo-Kiekko-Vantaa-kamppailu starttaa lauantaina Talvisalon jäähallissa Savonlinnassa kello 17.00. 


Kuva: Toni Jaconelli