Simo Mälkiä päävalmentajaksi

11.05.2015

Kiekko-Vantaa ja HIFK ovat tehneet yhteistyösopimuksen ja HIFK:n A-juniorijoukkueen valmennustiimissä tänä keväänä työskentelyn aloittanut Simo Mälkiä siirtyy lohipaitojen päävalmentajaksi.

"Simo on aiemmissa pesteissään osoittanut kykynsä nuorten pelaajien kehittäjänä ja se on tärkeä tekijä Kiekko-Vantaan valmennuksessa kuten joukkueen epävirallinen slogankin sanoo: "Kiekko-Vantaa Liigaan, pelaaja kerrallaan." kommentoi Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu.

"HIFK yhteistyö mahdollisti Simon tulemisen Kiekko-Vantaaseen ja olemme erittäin tyytyväisiä siitä" jatkaa Sointu.

"Yhteistyö Kiekko-Vantaan kanssa on erinomainen uutinen meille. Tämän myötä meillä on tarjota pelipaikkoja omille nuorille pelaajillemme." kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

Mälkiän sopimus on kaksivuotinen.

Viime kaudella Mälkiä luotsasi BeWe TuusKin Suomi-sarjan pudotuspeleihin. Tätä ennen hän valmensi kaksi kautta Blues-Akatemian nuorten Mestis-joukkuetta menestyksekkäästi.

Entinen liigapuolustaja pelasi omalla pelaajaurallaan yhteensä 162 liigaottelua kasvattajaseuransa SaiPan ja Jokerien riveissä.  Mälkiän pelaajaura päättyi ikävään polvivammaan kaudella 2010-11.

Mälkiältä löytyy uralta runsaasti kokemusta myös Mestis-kaukaloista. Hän pelasi yhteensä 269 Mestis-ottelua KooKoon, Jukurien ja Kiekko-Vantaan joukkueissa. Mälkiä voitti Mestis-mestaruuden keväällä 2006 Mikkelin Jukurien miehistössä.