Ruutanat aina joukkueen tukena

10.03.2018

Kiekko-Vantaan Ruutanoiden puheenjohtaja Sami Ranta odottaa innolla tänään alkavaa puolivälieräsarjaa. Mediatiimi esitti fanipäädyssä ääntä pitävälle pitkänlinjan Ruutanalle kymmenen kysymystä. 

1) Moro Sammy! Pudotuspelit starttaavat tänään ja vastassa puolivälieräsarjassa on TUTO. Millaisia tunteita puolivälieräsarja herättää?

– TUTO-peleistä ei ole koskaan tunnetta puuttunut, eikä niihin peleihin ole tarvinnut paljoa latautua, oli kyse sitten runkosarja- tai pudotuspeliottelusta. Tuttuja vierasfaneja varmasti tulee Vantaalle. Tunnelma katsomossakin on varmasti kiihkeä molemmin puolin. Erätaukojen aikana ollaan kuitenkin kavereita.

2) Olet tuttu näky Ruutana-päädystä jo monien vuosien takaa. Mistä rakkaus Kiekko-Vantaata kohtaan on lähtenyt?

– Vantaa on kotikaupunkini ja rakkaus lajia kohtaan. Myös jonkinlainen ”sairaus” kiduttaa itseään voittojen ja tappioiden tunteiden vuoristoradassa voi olla myös syynä.

3) Ruutanat on tälläkin kaudella pitänyt hienosti meteliä niin kotona kuin vieraissakin. Millä mallilla sarjan hienoin fanipääty on tällä hetkellä? Onko jäsenmäärät kasvaneet?

– Ainahan sitä meteliä voisi pitää enemmänkin ja joukkueenkin esitykset tietysti sitä ruokkivat. Periaate on kuitenkin se, että Ruutana ei luovuta koskaan ja kannustaa loppuun saakka. Jäsenmäärä on nyt noussut muutaman vuoden aikana sinne 70–80 jäseneen. Kaikki eivät kuitenkaan ikävä kyllä ole siellä fanipäädyssä pelien aikana, mutta kukin kannustaa tavallaan. Toivoisin kuitenkin, että mahdollisimman moni tulisi kannustamaan rohkeasti päätyyn kanssamme oli sitten jäsen tai ei. Ryhmässä on voimaa, sen on huomannut ”kalastusreissuilla” (vierasmatkoilla). 

4) Kuka pelaaja on häikäissyt tällä kaudella erityisesti?

– Ketään pelaajaa en lähtisi erikseen nimeämään, sillä kyseessä on joukkuelaji. Meillä on todella luisteluvoimainen ja taitava joukkue, joka pystyy tässä sarjassa voittamaan kenet tahansa hyvällä yhteispelillä. Onhan meillä kovia tekijöitä paljon: Rantaeskola, Mäkiset, Kivilahti, Harjama, Perttilä, Leinonen, Hyttinen, Kautto, Tarkkanen…lista on loputon. Sairaslistallakin on aika kovia nimiä, kuten Nurmikantaa, Niemimaata ja Mielosta.

5) Millä mielin Ruutanat lähtevät kevään tosipeleihin?

– Tätä piti ihan kysellä muutamaltakin muulta Ruutanalta. Tunnelmat ovat luonnollisestikin tässä kohtaa: odottavat, pelonsekaiset ja jännittyneet. Kaikki on mahdollista tälläkin kaudella. Kannu tuodaan kotiin yhdessä. Näitä pelejä on odotettu koko kausi.

6) Millä mallilla Mestis on sinun mielestäsi tällä hetkellä?

– Tähän voisi mennä koko päivä vastatessa. Suljettu sarja ei ole hyvä urheilullisesti. Se vie mahdollisuuden nousta, se vie katsojia ja sponsoreitakin. Seurojen on varmasti vaikea saada taloudellista tukea nousuun tähtäävään toimintaan. Kuilu sarjojen välillä on kasvanut liian suureksi. Mahdollisuus nousuun pitäisi olla olemassa.

7) Millaista aikaa pudotuspelit ovat sitten faneille?

– Todella hienoa aikaa. Varsinkin nyt, kun meillä on viime vuosina ollut joukkue, jolla voidaan mennä päätyyn asti. Nykyään näitä pelejä odotellaan koko kausi innolla. 

8) Missä Kiekko-Vantaan peli tällä hetkellä mielestäsi menee? Entä missä mennään organisaationa nyt?

– Kiekko-Vantaa esitti parasta lätkää koko sarjassa syyskauden. Joulun jälkeen tuli romahdus, joka ei meinannut taittua, mutta nyt peli on taas lähellä sitä parasta tasoa ja usko on kova tähän joukkueeseen. Joukkue varmasti kasvoi tuon vaikean jakson aikana. 

– Organisaationa Kiekko-Vantaa on kehittynyt parempaan suuntaan jokaisella osa-alueella parin viime vuoden aikana ja toivon tuon kehityksen jatkuvan.

9) Kuka on kaikkien aikojen suosikkipelaajasi lohipaidassa?

– Tähän en kyllä todellakaan osaa vastata. Niitä pelaajia on kuitenkin ollut todella paljon vuosien varrella. 

10) Kuka määrää?

– Lohi!