Runkosarjan viimeinen kotiottelu edessä – Aaltonen tekee paluun

03.03.2016

Päävalmentaja Simo Mälkiän ennakkokommentit:

Kiekko-Vantaan runkosarjan viimeinen kotiottelu on edessä perjantaina Trio Areenalla. Lohipaitojen vieraaksi Tikkurilaan saapuu Savonlinnan Pallokerho. Vantaalaisten kokoonpanoon paluun tekee loukkaantumisesta kuntoutunut Nico Aaltonen.

–Kiva päästä taas pelaamaan. Se on ikävää joutua katsomaan pelejä katsomosta käsin. Nyt pääsen taas irti ja ainakin energiaa pitäisi löytyä. Tässä on itsellä ollut sen verran taukoa peleistä, että yksinkertaisesti mennään eteenpäin, tällä kaudella vantaalaisten riveissä seitsemän ottelua tehoilla 2+2 tahkonnut Aaltonen kertoo.

Kahdeksantena runkosarjassa majailevalla Kiekko-Vantaalla on runkosarjaa jäljellä enää kolmen ottelun verran. Vantaalaisilla on perjantai-illan huumassa mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka. Lohipaidat tarvitsevat kolmesta jäljellä olevasta kamppailusta vähintään yhden pisteen. 

–Mielummin otamme jäljellä olevista otteluista enemmän kuin sen yhden pisteen. Tärkeintä on kuitenkin se, että oma pelimme on reilassa, kesken kauden lohinuttuun liittynyt keskushyökkääjä sanoo.

Kotona äärimmäisen hyvin tällä kaudella pelanneet vantaalaiset ovat pelanneet viime aikoina pirteästi, mutta tuloksellisesti on ollut vaikeampaa. Sijoista 5–8 runkosarjan loppuhuipennuksen osalta taisteleva Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta ainoastaan yhden.

–Voittojen tielle haluamme tietenkin palata kotiyleisän edessä. Tärkeät kolme peliä jäljellä. Meidän edellinen ottelu Hokkia vastaan oli pelillisesti jo hyvä, mutta tulos jäi saamatta, Suomen mestaruuden keväällä 2013 Porin Ässissä voittanut Aaltonen tietää.

Tammikuun lopussa edellisen kerran pelannut Aaltonen saa ketjukaverikseen SaPKoa vastaan taitavat laiturit Teemu Mielosen ja Aleksi Järvisen.

–Pari kynäniekkaa laidoilla ja yksi vanha parru. Hyvä kombinaatio siinä on kasassa ja uskon, että saadaan tulosta aikaan, 199 liigaottelua urallaan pelannut 27-vuotias Aaltonen kuvailee.

Sarjassa neljäntenä porskuttava SaPKo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Vantaalle pääsipaidat saapuvat kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Keskiviikkona SaPKo hävisi jatkoajalla kotikaukalossaan Mestiksen runkosarjan voiton varmistaneelle Jukureille maalein 3–4. 

Sarjassa toiseksi eniten maaleja tehneen SaPKon hyökkäys on erittäin tulivoimainen. Savonlinnalaisten suurimmat tähdet ovat huipputaitava pistelinko Janne Kumpulainen, peräti 22 maalia paukuttanut Tomi Wilenius ja liukasliikkeinen laituri Samu Markkula.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Pässipaidat ovat voittaneet kaksi ja vantaalaiset ovat poistuneet jäältä voittajana kerran. Kaikki kohtaamiset ovat olleet todella tiukkoja vääntöjä ja kahdesti ratkaisu on nähty vasta jatkoajalla tai rankkarikisassa.

Kiekko-Vantaan terveystilanne on varsin hyvä Aaltosen paluun myötä. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat vantaalaisten tehokkain puolustaja Nico Nurmikanta ja laitahyökkääjä Teemu Väisänen. HIFK-lainoista lohipaitojen vahvuudessa ovat juonikas pelintekijä Panu Mieho ja puolustajalupaus Miro Karjalainen. Tolppien välissä perjantaina aloittaa Jani Kautto

Kiekko-Vantaan ja SaPKon kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen starttaa Trio Areenalla perjantaina klo 18.30. Tule kannustamaan lohipaidat voittoon runkosarjan viimeisessä kotiottelussa!

Lasse Uusivirta haastattelussa torstaina treenien jälkeen:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon klo. 12:35)