Raportti: 2.10. RoKi - Kiekko-Vantaa

02.10.2015

Kiekko-Vantaa raapi kolme pistettä Rovaniemeltä

Kiekko-Vantaa nappasi maukkaat kolme pistettä sarjanousija RoKin vieraana loppulukemin 3–5. Lohipaidat otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousivat sarjassa toiseksi.

Kiekko-Vantaa jatkoi loistavia otteita ja joukkueen taisteluilme oli jälleen erinomainen, vaikka Rovaniemi onkin vierasjoukkueelle äärimmäisen haastava paikka. Lohipaidat iskivät ottelun avausmaalin ylivoimalla, kun paluun kokoonpanoon tehnyt puolustaja Valtteri Parikka tälläsi kauden avausosumansa.

–Todella haastava paikka pelata: matkustaminen ja todella taisteleva kotijoukkue. Ei päästy tänään parhaimpaan suoritukseen, mutta positiivista on se, että taisteltiin voitto ja ne kolme pistettä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi. 

RoKi tuli toiseen erään vahvasti ja tasoitti ottelun vastahyökkäyksen päätteksi Antero Rupposen osumalla. Lohipaidat sisuuntuivat ja iskivät kaksi maalia minuutin sisällä. Ensin Aleksi Järvinen nousi vasenta laitaa pitkin ja laukoi kiekon tarkasti etukulmaan. Hetkeä myöhemmin kapteeni Toni Leinonen antoi loistavan syötön ja Tomi Tuomistolla oli helppo työ siirtää Kiekko-Vantaa kahden maalin johtoon.

RoKi taisteli hyvin kotikaukalossaan ja rimpuili pelissä mukana. Antti Järvelä laukoi aivan toisen erän lopussa kavennusosuman ja kolmanteen erään lähdettiin jännittävästä tilanteesta. 

–Puolustuspelaaminen ei ollut tänään ihan priimaa. Vastustaja sai paljon ylivoimahyökkäyksiä tänään. Paras terä oli kateissa, Mälkiä totesi. 

Kiekko-Vantaa meni kolmannessa erässä jo 2–4-johtoon. Lohipaitojen ylivoimapeli toimi hyvin ja laitahyökkääjä Moses Mustonen tälläsi Aleksi Järvisen laukauksesta tulleen irtokiekon verkon perukoille.

RoKi pyristeli silti pelissä mukana ja tuli jälleen maalin päähän. Komean ylivoimakuvion päätteeksi keskushyökkääjä Olli-Matti Järvelä napautti maalin edestä Harri Pälveen ja todella sähäkän sekä taitavan kultakypärä Henri Fominin esityöstä tilanteeksi 3–4.

Isännät hakivat vimmatusti tasoitusmaalia, mutta lohipaidat kestivät RoKin vyörytyksen. Loppulukemat 3–5 tyhjään maaliin laukoi Kiekko-Vantaan kultakypärä Julius Rantaeskola, kolme syöttöpistettä keränneen Joel Lehtisen (kuvassa) tarjoilusta. 

–Kolmas erä oli joukkueelta paras. Pystyimme parantamaan peliä koko ottelun ajan ja teimme tänään maaleja hyvällä prosentilla. Kaksi ylivoimamaalia on myös ihan hyvä suoritus, Mälkiä sanoi.

Lohipaitojen Pohjois-Suomen kiertue jatkuu lauantaina Kajaanissa kärkikamppailulla Hokkia vastaan. 

Teksti: Mikko Mannonen