Pisteiden perässä

17.07.2015

Huippunopea Toni Leinonen haluaa auttaa joukkuetta myös tehopisteiden muodossa.

 

Kiekko-Vantaa hankki kesällä 126 runkosarjaottelua Liigassa pelanneen Toni Leinosen, 23. Moni saattoi ihmetellä, miksi HIFK:ssa ja viime keväänä Vaasan Sportissa taitojaan väläytellyt laitahyökkääjä siirtyi juuri lohipaitaan.

Vastaus on varsin yksinkertainen. Kasvattajaseurassaan HIFK:ssa A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittanut Leinonen päätti rohkeasti tulla hakemaan uutta nostetta uralleen sarjaporrasta alempaa. 

-Tarkoitus on viedä itseä eteenpäin pelaajana. Minun piti nähdä realiteetit uudessa valossa. Olen päässyt tähän asti kolmosketjun tai neloskentän laiturina, mutta koko uraa en pysty tällä rungolla tekemään sitä hommaa, Leinonen pohtii.

Loistavana joukkuepelaajana, työmyyränä ja alivoimapelaajana tunnettu Leinonen haluaa kehittyä nimenomaan kiekollisessa pelissä. Vikkelä hyökkääjä pyrkiikin ensi kaudella ottamaan halutun ratkaisijan viitan harteilleen hyökkäyspäässä. 

-Haluan kehittyä ja jalostaa kiekollisia ominaisuuksia. Kiekko-Vantaa on loistava paikka siihen ja sitä varten myös tulin tänne. Hyvän liikkeen ansiosta pääsen maalipaikoille, mutta nyt pitää saada myös tulosta aikaiseksi. Leinonen kertoo.


Toni Leinonen pelasi viime kaudella lohipaidassa 18 ottelua tehoin 7+5=12. Kuva: Janne Tikkaoja
 

Leinosen läpilyöntiä liigakaukaloissa on odotettu jo tovin. Toissa kaudella hän pystyi vakiinnuttamaan pelipaikkaansa HIFK:n kivikovassa kokoonpanossa, mutta seuraava kausi oli kuitenkin laitahyökkääjälle kaikkea muuta kuin helppo.

-Se oli omalla tavallaan haastava kausi. Ei tullut sellaista rauhaa siihen tekemiseen. Vaasassa pääsin sitten pelaamaan enemmän pelejä putkeen. Olen pettynyt, etten saanut otettua seuraavaa askelta eteenpäin pelaajana, HIFK:ta, Kiekko-Vantaata ja Sportia viime kaudella edustanut Leinonen sanoo.

Kovaa harjoittelevan laitahyökkääjän katse on tiukasti käännetty ensi kauteen raikastuneessa Kiekko-Vantaassa.

-Ei kannata koskaan jäädä tuleen makaamaan. Otan viime kaudestakin mukaan pienet hyvät asiat ja pyrin kehittämään niitä, jotka eivät menneet ihan nappiin. Meillä on hyvä nippu kasassa ja harjoituksissa on menty lujaa, Leinonen toteaa.

Lohinutussa Leinoselle lienee luvassa suuret saappaat kärkiketjuissa peliätekevän sentterin laidalla. 

-Nyt on kaikki saumat tehdä pisteitä isossa roolissa ja auttaa joukkuetta myös sitä kautta voittamaan pelejä. Kaikki on kuitenkin ihan itsestäni kiinni, Leinonen kertoo.

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik