Paluu voittojen tielle jatkoaikatrillerissä

13.01.2018

Kiekko-Vantaa nappasi maukkaan jatkoaikavoiton maalein 4–3 kotikaukalossa revanssiviikonlopun toisesta näytöksestä TUTO Hockeysta. Lohipaitojen sankariksi nousi voittomaalin iskenyt puolustaja Sakari Turtiainen.

Kiekko-Vantaa ja TUTO väänsivät pudotuspelityylisen kiekkopelin, josta ei tunnetta, draamaa ja tapahtumia puuttunut. Lohipaidat katkaisivat kovalla taistelulla neljän ottelun mittaisen tappioputkensa ja nappasi puolestaan neljännen perättäisen kotivoiton.

Avauserä oli tasaista vääntöä, jossa molemmilla oli omat hallintahetkensä ja maalipaikkansa. Kiekko-Vantaa siirtyi 1–0-johtoon Otto-Eemeli Linken kauden ensimmäisellä osumalla. Puolustaja laukoi tarkasti limpun etuylänurkkaan kulmauksesta. TUTO Hockey tasoitti kuitenkin kamppailun hyökkääjä Matias Lehtosen osumalla. 

Toinen erä oli hurjaa taistelua ja kumpikin joukkue laittoi kaukalossa kroppaa likoon. Kiekko-Vantaa siirtyi 2–1-johtoon taikuri Janne Kivilahden (1+1) iskettyä irtokiekko verkon perukoille maalin edestä. 

TUTO tasoitti ylivoimalla kamppailun, kun laitahyökkääjä Niko Ahoniemi pamautti kiekon Matias Lehtosen poikittaissyötöstä onetimerilla sisään. Lohipaidat kuittasivat kuitenkin tilanteen heti maalinjälkeisessä vaihdossa, kun puolustaja Joonas Valkonen tälläsi komealla laukauksella limpun etuylänurkasta reppuun. 

TUTO hallitsi ottelun kolmatta erää, mutta lohipaidat taistelivat tiukasti ja suojelivat omaa maalia. Vierailijat saivat tasoitusmaalin iskettyä kuitenkin 16 sekuntia ennen päätössummeria ylivoimalla ja ilman maalivahtia, kun hyökkääjä Aki Kangasmäki runnoi limpun verkkoon. 

Tiukka trilleri huipentui jatkoajalla, jossa sankariksi nousi Kiekko-Vantaan Sakari Turtiainen. Puolustaja seurasi hienosti Janne Kivilahden maalintekoyrityksen paluukiekon ja latasi sen rysään. Lohipaitojen taisteluvoitossa kahden tehopisteen iltaa viettivät taikuri Kivilahden lisäksi Toni Leinonen (0+2) ja kultakypärä Juuso Perttilä (0+2). 

Vantaalaisten maalilla Jani Kautto pelasi loistavan ottelun ja antoi torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa. 

Kiekko-Vantaa otti pisteen verran kiinni sarjakakkosta SaPKoa. Lohipaidat lähtevät ensi viikkoon sijalta kolme. Taistelu jatkuu keskiviikkona sarjanousija Ketterän vieraana Imatralla.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA (1–1, 2–1, 0–1, 1–0)

8.43 1–0 Otto-Eemeli Linke (Juuso Perttilä, Erik Embrich)

14.48 1–1 Matias Lehtonen 

34.05 2–1 Janne Kivilahti (Toni Leinonen, Juha Tarkkanen)

36.18 2–2 Niko Ahoniemi (Matias Lehtonen, Kalle Valtola) YV

36.55 3–2 Joonas Valkonen (Toni Leinonen, Joona Harjama) 

59.44 3–3 Aki Kangasmäki (Niklas Näppi, Niclas Lucenius) YV IM

64.00 4–3 Sakari Turtiainen (Janne Kivilahti, Juuso Perttilä) 

Torjunnat:

Jani Kautto, K-Vantaa 12+5+12+3=32

Markus Ruusu, TUTO 11+5+0+0=16 (vaihto 36.55 3–2)

Julius Pohjanoksa, TUTO 0+1+1+2=4