Nurmikanta innolla vieraskiertueelle: Valmiina kamppailemaan

24.02.2017

Sarjanelonen Kiekko-Vantaa taistelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Lohipaidoilla on edessään viikonloppuna runkosarjan viimeinen vieraskirtue, jossa jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet.

Kiekko-Vantaan puolustaja Nico Nurmikanta, 23, odotaa Jokipoikien ja IPK:n kohtaamista into piukeena.

– Keskiviikkona Espoossa pelattiin huonosti, eikä oltu valmiita taistelemaan. Nyt täytyy olla valmiina kamppailemaan heti alusta saakka. Hyvillä mielin lähdetään vieraskiertueelle, Nurmikanta kertoo.

Kolmatta kauttaan lohipaidassa pelaava taitava kiekollinen puolustaja pelaa uransa parasta Mestis-kautta. Nurmikanta on ottanut kausi toisensa jälkeen steppejä eteenpäin niin pelaajana kuin urheilijanakin.

Ykkösylivoimassakin nähtävä Nurmikanta on iskenyt 44 ottelussa tehot 6+11. Jäähonka-kasvatin plusmiinus-tilasto on komeaa katseltavaa: +14.

– Puolustuspelaaminen on mennyt hyvin. Aika vähän on omissa soinut. Hyökkäyspeliä pystyy vielä parantamaan, Nurmikanta tuumii.

Kiekko-Vantaa on joutunut viime aikoina matkustamaan paljon, sillä lohipaidoille vieraskiertue on kolmas kuukauden sisään. Lohipaitojen numero 44:lle bussissa istuminen on tullut siis tutuksi.

– Kuuntelen musiikkia ja otan pienet päikkärit bussissa. Uutisia tulee selailtua, mutta korttiringissä en ainakaan ole mukana, Nurmikanta sanoo.

Voitonnälkäinen Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Joensuussa kahdeksan ottelun tappioputkessa olevan Jokipojat. Lauantaina lohipaidat vierailevat Iisalmessa sarjanousija IPK:n vieraana.


Kuva: Toni Jaconelli