A-nuoret Mestis-joukkueen siipien suojaan

08.11.2017

Kiekko-Vantaan juniorit ry ja Kiekko-Vantaa Hockey Oy ovat sopineet Nuorten joukkueen siirtymisestä virallisesti Mestis-organisaatioon 1.5.2018 alkaen. Yhteistyön tiivistäminen aloitetaan saman tien urheilullisella puolella.

Tämä muutos lähentää entisestään nuorten ja Mestis-joukkueen yhteistyötä ja se tuo samalla miesten Mestiksen ja sen joukkueen lähemmäksi nuorten joukkuetta sekä sen pelaajia. Nuorten joukkueen toiminta ammattimaistuu, ja se tarkoittaa pelaajan kehityksen kannalta uusia mahdollisuuksia.

– Vantaalla on käynnissä vahva tekemisen meininki juniorijääkiekkoilun kehittämisen osalta ja pelaaja keskiössä teema vahvistuu koko ajan. Pysyäksemme mukana kilpailussa ja vahvistaaksemme pelaajapolkumme luistelukoulusta lajin huipulle, näen että nyt yhteistyössä Mestiksen kanssa tehty sopimus vahvistaa vantaalaista pelaajapolkua, Kiekko-vantaan juniorit ry:n puheenjohtaja Kimmo Lehtonen kertoo.

– A-nuorten siirtyminen Mestis-organisaatioon, on askel eteenpäin kohti ammattimaisempaa toimintaa ja sopimus tuo mukanaan hyötyä esim. urheilutoiminnan kehittämiseen, Lehtonen sanoo.

– Tämä on iso askel vantaalaisen juniorikiekkoilun osalta, ja vahvan yhteistyön tuloksena, Lehtonen toteaa.

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkuen toimitusjohtaja Kai Sointu on yhteistyön tiivistymiseen tyytyväinen.

– Nuorten siirtyminen samaan organisaatioon Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kanssa tuo mukanaan niin urheilullisia kuin taloudellisia etuja.

– Urheilupuolella se ennen kaikkea vahvistaa seuran pelaajapolkua ja tiivistää Mestis-joukkueen ja Nuorten yhteistyötä niin valmennuksessa kuin yksilöiden kehittämisessä monin eri tavoin, mikä parantaa nuorten pelaajien kehittymistä yksilötasolla ja antaa siten heille entistä paremmat mahdollisuudet nousta seuraaville tasoille omilla urillaan. Uskon myös, että tämä muutos osaltaan lisää seuramme kiinnostusta nuorten pelaajien keskuudessa heidän miettiessä seuravalintoja, Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Kai Sointu kertoo.

– Talouspuolella tavoitteena on saada aikaan mm. synergiaetuja liittyen erilaisiin hankintoihin, jolloin kauden erilaisista kuluista saataisiin nipistettyä jonkin verran ja näin kokonaiskustannuksia saataisiin alennettua.

Tällä hetkellä Kiekko-Vantaan A-nuoret taistelevat Nuorten Mestiksessä paikasta keväällä pelattavaan alempaan SM-sarjaan.