Mielonen: "Kiekko-Vantaa merkitsee todella paljon"

17.05.2016

Hienon kevään pelannut hyökkääjälupaus Teemu Mielonen jatkaa kehittymistä kasvattajaseurassaan.

Aurinko paistaa täydellä terällä, jääkiekon maailmanmestari on vielä ratkaisematta ja NHL:n pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa. Myyrmäen jäähallin uumenissa Kiekko-Vantaan Mestis-joukkue on kuitenkin aloittanut jo valmistautumisen tulevaan kiekkokauteen.

Joukkueen ensimmäinen monipuolinen harjoitusviikko päättyi perjantaina – paikassa, jossa Teemu Mielonen otti ensimmäisiä luistelupotkujaan seitsemänvuotiaana Kiekko-Vantaan junioreiden harjoituksissa.

–Täältä Myyrmäen jäähallista kaikki silloin alkoi. Tikkurilassa käytiin katsomassa Mestis-pelejä pienempänä ja ajattelin, että olisi joskus hauskaa päästä pelaamaan Kiekko-Vantaan edustusjoukkueessa, lohipaitoja jokaisessa ikäluokassa junioreissa edustanut Teemu Mielonen kertoo.

Nyt 21-vuotiaana, taitava ja työteliäs hyökkääjälahjakkuus on pelannut kolmen kauden aikana yhteensä 81 Mestis-ottelua lohipaidassa.  

– Kiekko-Vantaassa pelaaminen merkitsee minulle todella paljon. Pitää osata arvostaa tätä mahdollisuutta pelata Kiekko-Vantaassa Mestistä, koska ei tällaista saumaa tule vastaan jokaiselle vantaalaispojalle, Mielonen sanoo.

Mielonen saapui tuttuun tyyliin iloisena haastatteluun, vaikka alla oli kovatempoinen jääharjoitus ja maitohapot painoivat vielä jaloissa. 

–Tässä on hyvät lomat takana ja nyt on palattu arkeen. Kovaa ollaan menty ja työnteko jatkuu ensi kautta kohti. Mukava jatkaa K-Vantaassa, Mielonen tunnelmoi.

Jokereiden B-nuorissa Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittaneella Mielosella on alla kaksijakoinen kausi lohipaidassa. Hyökkääjän kauteen mahtui niin ylä - kuin alamäkiäkin. 

–Otteet ailahteli paljon, mutta aina kun minulla oli hauskaa jäällä, niin silloin pelikin kulki, runkosarjassa 38 ottelussa tehot 5+6 saalistanut Mielonen valottaa.

Kevään pudotuspeleissä numero 29 oli kiistatta yksi Kiekko-Vantaan hahmoista ja oli tärkeässä roolissa joukkueessa. Mielonen iski kuudessa puolivälieräsarjan kamppailussa tehot 1+2. 

–Viime kaudesta jäi hampaankoloon ja tässä on vielä paljon tilaa kasvaa pelaajana sekä myös joukkueena, Mielonen kuvailee.

Taitavan kiekonkäsittelijän hanskojen komennuksessa maila ja peliväline tottelee. Mielonen on myös äärimmäisen hyvä luistelija ja hänen pelikäsityksensä on erinomainen. Viime kaudella hyökkääjä meni kuitenkin eniten eteenpäin urheilullisella puolella.

–Kehityin paljon pelaajana ja urheilijana. Olen nyt kokonaisvalataisempi pelaaja ja urheilullisempi kuin vuosi sitten. Käyttämätöntä potentiaalia on vielä jäljellä, Mielonen toteaa.

Läpimurtoa Mestiksen hyökkääjäeliittiin Mieloselta voidaan edelleen odottaa, sillä lahjakkuuden potentiaali on valtava. Vantaalaisnuorukaisen ensi kauden tavoitteet ovat korkealla, mutta turhan puristamisen saa jättää pois.

–Tavoite on pitää hauskaa koko kausi, koska silloin pelikin yleensä kulkee. Urheilullista puolta voi vieläkin kehittää, röyhkeyttä ja kamppailuvoimaa pitää saada lisää. Kiekon kanssa voin olla vieläkin rohkeampi ja kulmissa täytyy olla kovempi, mutta ne tulevat sieltä nimenomaan sen kamppailuvoiman avulla, Mielonen pohtii.


Kuva: Toni Jaconelli

 


 

 

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik