Mestis-ennakko osa 4: Hokki ja KeuPa HT

14.09.2015

Hokki – suurin haastaja

Viime kevään pronssijoukkue Kajaanin Hokki lähtee Mestis-kauteen kirkastamaan mitalin väriä hallitsevan mestarin Jukurien suurimpana haastajana. Kymmenenä edellisen kauden aikana kahdeksan kertaa pudotuspeleihin edennyt Hokki on jälleen vahvistunut, vaikka Riku Toivo, kevään kuningas Niko Saarenpää ja slovakkitaituri Tomas Mikus jättivät Kajaanin taakseen.

Menetyksistä huolimatta päävalmentaja Jari Laukkasella on käsissään jopa paperilla parempi joukkue kuin viime kaudella. 

Hokin tolppien välissä Antti Lehtonen ja KalPasta saapunut nuori Tuukka Smura taistelevat tasapäisesti peliajasta ja muodostavat hyvän maalivahtikaksikon.

Hokin puolustus on viime kautta kovempi. TUTOsta saapunut Roni Viirlas tuo alakertaan fyysisyyttä, kapteeni Mikael Seppälä on todella monipuolinen, viime syksyn tehopuolustaja Risto Mattila on toipunut pelikuntoon ja Kärpistä lainalle tullut Taneli Siikaluoma on hyvä vahvistus alakertaan. 

Kajaanilaisten hyökkäys on tulivoimainen. Toissa kaudella A-nuorten maalipörssin ylivoimaisesti voittanut Niklas Näppi, tshekkihankinta Radim Valchar, viime kaudella Peliitoissa pelannut mailataituri Michal Kristof ja Ruotsista palannut Markus Piispanen ovat kovia tekijöitä. 

Hokin kannalta tärkeää oli myös se, että joukkueen pitkäaikainen luottosentteri Miska Humaloja jatkaa linnapaidassa. Junioreissa NHL-tähti Mikael Granlundin vieressä tehoja paukuttanut Markus Korkiakoski, Jokereiden A-nuorista saapunut laitahyökkääjä Joni Piipponen ja harjoitusotteluissa vahvasti esiintynyt Samu Pyykkönen hakevat läpimurtoa Mestiksessä.

Yhteenveto: Hokki on yhdessä TUTOn kanssa hallitsevan mestarin Jukurien kovin haastaja. Hokki on ollut totutusti äärimmäisen vahva kotijoukkue ja on sitä todennäköisesti myös tulevalla kaudella. Takana on hyvä harjoituskausi. Mikäli kaikki palaset loksahtelevat kohdilleen kevään 2007 kaltainen tarina on toistettavissa. Vaikka joukkueen kärki on mennyt uusiksi, niin materiaaliltaan todella vahva nippu ja hyvin valmennettu joukkue. 

Arvio: 1-3

Seuraa heitä: Mikael Seppälä, Michal Kristof, Radim Valchar, Niklas Näppi, Joni Piipponen.

KeuPa HT – Niemisen opissa

Ensimmäisellä Mestis-kaudellaan pudotuspeleihin edennyt KeuPa HT on yksi mielenkiintoisimmista joukkueista, kun kiekko tippuu 16.syyskuuta jäähän. Intohimoinen kiekkopersoona, Stanley Cup-voittaja Ville Nieminen ripusti viime keväänä luistimet naulaan ja siirtyi välittömästi KeuPa HT:n päävalmentajaksi. Tappara-legendalla on varmasti paljon annettavaa seuran nuorille pelaajille ja alueen kiekkoilulle, mutta myös koko Mestikselle.

Viime kauden sensaatiojoukkue KeuPa HT on vahvistunut paljon. Yhteistyösopimus Lukon kanssa on tuonut joukkueeseen kovia tekijöitä, mutta viime kauden runko on myös säilynyt hyvin. 

Keuruulaisten pienoisena kysymysmerkkinä voidaan pitää maalivahtiosastoa. Seitsemännen kautensa KeuPassa aloittavan Petri Pitkäsen otteet ailahtelivat viime kaudella paljon. Lukosta koko kauden lainalla oleva Antti Karjalainen pelasi viime kaudella sarjanousijan riveissä hyvin runkosarjassa, mutta suli muun joukkueen ohella pudotuspeleissä. 

KeuPan puolustus on vahvistunut huomattavasti. Hokista saapuneet Ville Hyvärinen ja Janne Pälve sekä viime kaudella lohipaidassakin esiintynyt Juha Tarkkanen ovat Mestikseen kovia tekijöitä. 

Varsinkin A-nuorten puolustajien pistepörssin kolme vuotta sitten voittanut Pälve ja liigakokemusta omaava Tarkkanen tuovat rutkasti kiekollista osaamista alakertaan. Nuori Lukko-laina Roni Sevänen ja Jere Karalahden pikkuveli Keni ovat puolustajia, joita kannattaa seurata tarkkaan.

Keuruulaisten hyökkäyksestä löytyy taitoa ja luisteluvoimaa. Viime kauden paras pistemies Juuso Mörsky ja oman kylän poika Taneli Maasalo ovat tärkeitä palasia. Uusista hankinnoista merkittävin on ehdottomasti Mestis-mestari Jukureista saapunut maalitykki Riku Pitkänen

Potentiaaliset nuoret Eetu Koivistoinen, Tapparan A-nuorten viime kauden kapteeni Jesse Pelamo ja Roope Niskanen hakevat läpimurtoa. JYP-Akatemiasta saapunut Atte Kukonlehto tuo puolestaan pelintekotaitoa.

Yhteenveto: Vahvistunut KeuPa HT kuuluu kolmen suuren ennakkosuosikin jälkeiseen tasaiseen nippuun. Joukkue taistelee kynsin hampain pudotuspelipaikasta. Eväitä on jopa neljän joukkoon runkosarjassa. Keuruulaisten runko on pysynyt hyvin kasassa ja joukkue on vahvistunut eteenpäin pyrkivillä nuorilla sekä lahjakkailla pelaajilla. Päävalmentaja Ville Nieminen on vielä katsomaton kortti penkin takana. 

Arvio: 6-10

Seuraa heitä: Juha Tarkkanen, Roni Sevänen, Juuso Mörsky, Riku Pitkänen, Roope Niskanen.

Mestis-ennakko osa 4 videolla: