Maestro Harjama valmis pudotuspelikiimaan

09.03.2018

Kiekko-Vantaan kapteeni Joona Harjama odottaa innolla lauantaina starttaavia pudotuspelejä. 

– Innolla odotan näitä pelejä. Yhteistä historiaakin TUTO:n kanssa löytyy. Päästään näyttämään kuka määrää, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Joona Harjama kertoo.

Toista kauttaan lohipaidassa pelaava juonikas, taitava ja työteliäs sentteri nakutti runkosarjassa 50 ottelussa tehot 5+21=26. Kahteen suuntaan luotettavasti illasta toiseen pelaava 24-vuotias haminalaislähtöinen Harjama oli varsin tyytyväinen niin joukkueen kuin omaankin runkosarjaan.

– Paljon hyvää oli runkosarjassa. Syksyllä voitettiin tiukkoja pelejä, vaikka ei aina dominoitukaan pelejä. Meillä oli vaikeampi jakso, mutta kevättä kohti ollaan saatu yhteinen juttu näkymään taas. Luottavaisena lähdetään pudotuspeleihin, maestro Harjama sanoo.

– Itseltä ihan ok runkosarja. Paljon tuli minuutteja ja oma peli meni eteenpäin. Tehojakin tuli ihan mukavasti. Nyt on hyvä lähteä taistelemaan kannusta, Harjama tuumii.

Taidokkaasti tehoketjunsa peliä rytmittävä Harjama oli kaatamassa viime kevään välieräsarjassa TUTO:a. Turkulaisten heikkoudet on myös nyt tiedossa.

– Eri joukkue siellä on vastassa kuin vuosi sitten, mutta tiedämme mihin voimme iskeä. TUTO on meille mieluinen vastustaja. Runkosarjapelit olivat tasaisia ja varmasti sama trendi jatkuu. Hyvä jengi on vastassa ja vauhdikasta lätkää tullaan näkemään, Harjama pohtii.

Millaiset asiat sitten korostuvat, kun kiekko tippuu jäähän kiihkeässä klassikkojoukkueiden puolivälieräsarjassa?

– Kamppailupelaaminen ja puolustuspelaaminen. Meidän täytyy olla tyly ja ratkaista silloin kun on paikat siihen. Ottelun hallinnalla ei nyt ole merkitystä, vaan sillä, että olla tylyjä ja pelataan voittavaa lätkää, Harjama päättää. 

Mestiksen 1. puolivälieräottelu Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey Trio Areenalla lauantaina klo 17. Osta edullisemmat ennakkoliput playoff-huumaan tästä.