Luu jäi käteen taistelusta huolimatta – IPK viimeisteli tehokkaammin

15.12.2017

Kiekko-Vantaa koki viikon toisessa vierasottelussaan karvaan 2–5-tappion Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa taisteli hyvin ja sai läpi illan pitkiä pyörityksiä vahvana kotijoukkueena tunnetun IPK:n päähän. Isännät viimeistelivät ratkaisuhetkillä tasaisessa kiekkonäytemässä tehokkaammin ja nappasivat historian toisen voittonsa lohipaidoista. 

– Ensimmäinen erä oli outo: hallittiin, mutta ei päästy maalin eteen ja oli sellaisia lämmittelyvetoja. Toiseen erään parannettiin, mutta sitten kiekollinen peli sekosi. Tappio harmittaa ja maalinteon tehottomuus. Pienellä marginaalilla hävittiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi.

Ottelun avauserässä nähtiin kolme maalia. Ensin Janne Katosalmi viritti ranteella suorasta hyökkäyksestä 1–0-johtomaalin IPK:lle ja seuraavaksi sentteri Tatu Kokkola ohjasi viivakudin sisään siirtäen isännät kahden maalin karkumatkalle.

Avauserää pelillisesti hallinnut ja maalipaikkoja runsaasti rakennellut Kiekko-Vantaa avasi maalihanat komealla ylivoimakuviolla. Puolustaja Sakari Turtiainen ja taikuri Janne Kivilahti siirtelivät kauniisti takatolpalle, josta sentteri Erik Embrich puttasi limpun sisään. 

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet puolustivat varsin hyvin, eikä huippupaikkoja nähty.

Kolmannessa erässä lohipaidat tulivat hienosti tasoihin maalinälkäisen Julius Rantaeskolan kanuunalla. Hienon esityön osumaan tarjoili Viljami Wacklin ja kakkossyötön merkkautti Miro Mäkinen

Ottelun voittomaalin taiteili päätöserässä maalille noussut ja kiekon ohi vantaalaisten maalia vartioineen Juho Ratilaisen vispannut Tatu Kokkola illan toisella osumallaan. IPK:n Pasi Kouvalainen täräytti ylivoimalla neliön keskeltä tilanteeksi 4–2 ja Janne Katosalmi puttasi lopulukemat tyhjään rysään.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa lauantaina Joensuussa Jokipoikien vieraana. 

IPK–Kiekko-Vantaa 5–2 (2–1, 0–0, 3–1)

3.06 1–0 Janne Katosalmi (Tatu Kokkola)

13.48 2–0 Tatu Kokkola (Lauri Heinonen, Aatu Hämäläinen)

16.32 2–1 Erik Embrich (Janne Kivilahti, Sakari Turtiainen) YV

46.20 2–2 Julius Rantaeskola (Viljami Wacklin, Miro Mäkinen)

53.04 3–2 Tatu Kokkola (Aatu Hämäläinen, Janne Katosalmi)

56.26 4–2 Pasi Kouvalainen (Henri Fomin, Saku Kinnunen) YV

59.58 5–2 Janne Katosalmi (Iiro Sulin) AV TM

Torjunnat:

Tuomas Tolonen, IPK 12+10+10=32

Juho Ratilainen, K-Vantaa 2+10+10=22