LAINE: Taisteluparejakin voi syntyä

19.11.2015

Päävalmentajan kommentit revanssiviikonlopusta:

Voittojen tielle palannut Kiekko-Vantaa isännöi revanssiviikonlopun avausottelussa perjantaina TUTOa Trio Areenalla. Viime vuosien kuuma taistelupari ei jätä ketään kylmäksi. Edessä on taatusti perjantai-illan huumaa: vauhtia, tunteita ja upeita suorituksia.

–Siistiä päästä pelaamaan kaksi kertaa putkeen TUTOa vastaan. Todennäköisesti porukkaakin on tulossa ihan hyvin perjantaina Vantaalle katsomaan peliä, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Jere Laine pohtii. 

Lohipaidat katkaisivat keskiviikkona kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Peliitat kotiluolassaan maalein 6–2. Vantaalaisten tehoketjuna hääräsivät kaksi maalia iskeneen Panu Miehon ja tehot 1+1 kasanneen Valtteri Heikkilän johtamat kentälliset. Kiekko-Vantaan tehokkain pelaaja on ollut viime aikoina neljän ottelun pisteputkessa oleva, tulokkaiden pistepörssin ykkönen Nico Friman.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Sarjan avauskierroksella lohipaidat nappasivat Trio Areenalla maukkaan voiton maalein 5–2. Lokakuun puolessa välissä Turussa vantaalaiset jäivät tyhjin käsin TUTOn voittaessa loppulukemin 5–2. 

Nyt joukkueet ottavat toisistaan mittaan perjantaina Tikkurilassa ja heti perään lauantaina Kupittaalla. Jaossa on myös lisäpisteitä, joten revanssiviikonlopun merkitys on normaalia runkosarjaottelua suurempi. Kiekko-Vantaan ja TUTOn välillä on nähty viimeisten vuosien aikana värikkäitä kamppailuita.

–Kyllä siinä varmasti voi jonkinlaisia taisteluparejakin syntyä, kun pelataan samaa joukkuetta vastaan peräkkäisinä päivinä. Me emme mieti lisäpisteitä tai mitään muuta. Me lähdemme pelaamaan kovalla vauhdilla omaa peliä, pelikieltonsa jälkeen voitokkaassa Peliitat-ottelussa kokoonpanoon palannut Laine sanoo. 

Hyvänä maalintekijänä ja vahvana kamppailijana tunnettu Laine on iskenyt 16 ottelussa tehot 6+4 ja on lohipaitojen neljänneksi tehokkain pistemies. Peliittoja vastaan Laine väänsi vahvasti samassa ketjussa taitavan pelintekijän Teemu Mielosen ja kultakypärä Aleksi Järvisen kanssa.

–Tuossa oli itsellä kolmen viikon tauko peleistä maajoukkuetauon ja pelikiellon takia. Se näkyi vielä omissa otteissa. Alkukausi oli itseltä todella hyvä. Joukkueella oli tuossa tuloksellisesti vaikemapi jakso, jonka aikana omatkaan otteet eivät olleet aivan parhaita mahdollisia, Laine kuvailee henkilökohtaisia suorituksiaan.

Kesken viime kauden Kiekko-Vantaasta TUTO:n riveihin siirtynyt laitahyökkääjä tietää millainen vastustaja revanssiviikonloppuna asettuu vastaan. Laineella on kulkenut tällä kaudella erittäin hyvin nimenomaan TUTO:a vastaan, sillä erinomaisen laukauksen omaava voimahyökkääjä on paukuttanut peräti kolme maalia turkulaisten verkkoon.

–TUTO on hyvin valmennettu joukkue. He lataavat itsensä joka ilta ihan tappiin ja tulevat varmasti kovaa perjantaina. Hyvä nippu heillä on jalkeilla ja todella hyvin liikkuva joukkue. He eivät pysähdy kertaakaan maalin taakse odottelemaan. Heidän kanssaan pitää olla koko ajan hereillä, Laine valottaa.

Viidentenä sarjassa majailevan Kiekko-Vantaan ylivoimapeli tökki alkukaudella varsinkin kotikentällä. Nyt lohipaidat ovat iskeneet neljässä edellisessä ottelussaan kuusi ylivoimamaalia. Vantaalaiset ovat tehneet Mestiksessä neljänneksi eniten ylivoimaosumia. 

–Peliittoja vastaan ylivoima toimi todella hyvin ja tehttin muutama maalikin. Sitä on pyritty yksinkertaistamaan ja tulostakin on viime aikoina tullut. Yksinkertaisen kautta, se on kaunista, Laine tietää.

Tahmeasti kauden aloittaneen TUTOn alkukausi Mestiksessä on ollut vuoristoratamainen. Joukkueen otteista on puuttunut viime aikoina tasaisuus. Viime viikolla turkulaiset jäivät kokonaan ilman pisteitä, kun se hävisi keskiviikkona SaPKolle vieraskaukalossa jalkapallolukemin 1–0 ja jäi perjantaina kotonaan Jokipoikien jyrän alle maalein 2–7. 

Mestiksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvan TUTOn tehoista on vastannut alkukaudesta tulikuuma ykkösketju Topi Taavitsainen-Hannu Kuru-Jasper Lindsten. Turkulaiset saivat uusina pelaajina kokoonapnoonsa lainapesteille tulleet HPK-vahti Kristian Järvisen ja Jokereiden KHL-joukkueesta saapuneen ex-lohipaidan Saku Salmisen.

Kiekko-Vantaan ja TUTOn kauden kolmas keskinäinen kamppailu starttaa Tikkurilan Trio Areenalla klo 18.30. Tule aistimaan perjantai-illan huumaa ja kannustamaan lohipaidat voittoon. Tervetuloa!


Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: