Läpimurron kynnyksellä

10.07.2015

Teemu Mielonen on yksi lohipaitojen potentiaalisimmista nuorista lahjakkuuksista. Ensi kaudellakin taitavan hyökkääjän tempuista saadaan nauttia Vantaalla.
 

Viime syksynä Teemu Mielonen, 20, oli hurjassa iskussa ja latoi harjoitusotteluissa lohipaidoista eniten tehopisteitä, mutta armeija kuitenkin pilasi hyökkääjän alkukauden. 

Mielonen pääsi keskittymään kunnolla jääkiekkoon vasta talvella. Kiekko-Vantaan kasvatti osoitti loppukaudesta pystyvänsä Mestis-tasolla pelaamaan omilla vahvuuksillaan. 

-Kausi oli opettavainen, sillä sain kokemusta miesten peleistä. Nyt tiedän mitä pitää tehdä, jotta pärjään jatkossa paremmin, debyyttikaudellaan Mestiksessä 31 ottelussa tehot 2+8 nakuttanut Mielonen kertoo.

Jokerien B-nuorissa Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittanut hyökkääjä haluaa ottaa seuraavan harppauksen urallaan. 

-Haluan päästä pelaamaan enemmän ottelun ratkaisuhetkillä ja erikoistilanteita. Haluan kehittyä pelaajana ja elää oikeaa urheilijanelämää. Ensi kaudella pitää saada tasaisuutta otteisiin ja olla aina seuraavana päivänä parempi pelaaja, Mielonen sanoo.


Kuva: Toni Jaconelli

Taiturimaisella pelintekijällä on potentiaalia tehdä lopullinen läpimurto Mestiksen eliittiin tulevalla kaudella.  

-Voimatasot on saatava ylös. Toisaalta ei tässä nyt varmaan kaksimetrisille pakeille ikinä kulmaväännöissä pärjätä. Luisteluvoimaa ja tilannenopeutta pitää saada lisää. Haluan olla molempiin suuntiin hyvä ja fiksu pelaaja, Mielonen pohtii. 

Mielonen pelasi viime kaudella paljon laitahyökkääjänä, mutta vantaalaisen vahvuudet sopivat kuitenkin enemmän sentterin rooliin.

-Koen, että sentterin paikka sopii minulle paremmin. Siinä saan enemmän kiekkoa ja pääsen tekemään peliä. Viime kausi oli oikeastaan ensimmäinen minulle laiturina. Jos pelaan tulevaisuudessa laidassa, niin varmasti peli peliltä menen siinä tontilla eteenpäin, Mielonen toteaa.

Intohimoisena Arsenal-fanina tunnettu Mielonen on innoissaan tulevan kauden joukkueesta.

-Meillä on hyvä nippu kasassa. Ollaan saatu nuoria pelaajia pääkaupunkiseudulta ja kokeneempia tekijöitä kauempaa. Hyvä sekoitus nuorta nälkää ja liigakokemusta, Mielonen kuvailee.

Mutta mitä Mielosen kesään sitten kuuluu?

-Hyvin on kesä lähtenyt käyntiin. Viikko tai kaksi pidän ihan lomaa ja sitten edessä on kovaa harjoittelua. Kavereiden kanssa tehdään reissu, siellä saa sitten ajatukset hetkeksi irti lätkästä. Sitten on taas täynnä virtaa, kun hommat jatkuu, Mielonen kertoo.

Teemu Mielosen viime kauden vieraspelipaita nyt myynnissä! Huutokauppaan pääset linkistä: #28 Teemu Mielonen 
 

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik