Kurssia kääntämään Jyväskylään

14.01.2017

Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina JYP-Akatemian vieraaksi. Lohipaidat hakevat viiden ottelun mittaiselle vierasotteluiden tappioputkelle katkaisua ja paluuta voittokantaan.

Tunteita ja tuoksuja on varmasti luvassa, kun nälkäinen Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia iskevät yhteen niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa.

– Meidän täytyy pystyä vastaamaan JYP-Akatemian kovaan luisteluun ja kamppailupelaamiseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä tuumii.

Sarjakutonen Kiekko-Vantaa lähtee pistejahtiin kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Lohipaidat kärsivät perjantaina 3–2-tappion kotikaukalossa Hokkia vastaan kovatasoisessa jännitysnäytelmässä. Isäntien maaleista vastasivat, uransa parasta kautta pelaava Teemu Mielonen ja mailataituri Frank Gymer.

– Kovatasoinen ja hyvätempoinen Mestis-ottelu. Meillä oli paikat ja saumat voittaa ottelu. Olimme niskan päällä, mutta sitten lopun iso jäähy käänsi pelin, Mälkiä kertoo.

Todella vahvasti kotikaukalossa pelannut vantaalaisorkesteri ei ole päässyt samaan vireeseen vierasotteluissa. Sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue Kiekko-Vantaa on hävinnyt viisi edellistä vierasotteluaan. Edellisen kerran lohipaidat ovat juhlineet vierasvoittoa 19. marraskuuta, kun se kaatoi TUTO Hockeyn lukemin 1–2.

– Ollaan mietitty sitä vieraspelaamista jo pidemmän aikaa. Henkisestä puolesta se on paljon kiinni. Kaikki lähtee jokaisen yksilön valmistutumisesta. Meidän täytyy olla rohkeampia, röyhkeämpiä ja aggresiivisia vieraskaukalossa. Kotona olemme kyllä olleet terhakoita, mutta vieraissa homma on jäänyt piippuun. 

Mestiksen äärimmäisen tasaisessa sarjataulukossa viidentenä majaileva JYP-Akatemia on kaksi pistettä vantaalaisten edellä. Tosin hyökkäysvoimainen hurrikaaniryhmä on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin lohipaidat.

Sarjassa toiseksi eniten maaleja päästänyt JYP-Akatemia on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Keskiviikon kierroksella Jukka Ahvenjärven luotsaama joukkue koki kotonaan niukan tappion Espoo Unitedille maalein 3–4. 

Nuorekkaan JYP-Akatemian avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: puolustaja Kai Lehtinen, kapteeni Riku Pitkänen, luottosentteri Waltteri Lehtonen ja hyökkäyspelin sielu, kultakypärä Arttu Likola. Lisäksi joukkueen kokoonpanossa nähtäneen Micke Saaren ja Valtteri Hotakaisen kaltaisia liiga-apuja. 

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lokakuun alussa hurrikaanipaidat kaatoivat vantaalaiset Trio Areenalla maalein 3–4. Joulukuussa jyväskyläläiset nousivat kotiluolassaan 5–4-jatkoaikavoittoon. 

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen käynnistyy Synergia Areenalla lauantaina klo 17.

Loukkaantumisraportti:

Lasse Uusivirta, alavartalovamma (paluu kahdesta viikosta eteenpäin)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen lähtee otteluun neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa (1+3). 

2) Kiekko-Vantaan LNR-ketju (Leinonen-Niemimaa-Rantaeskola) on nakuttanut yhteensä 80 tehopistettä tällä kaudella.

3) Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia kohdanneet Mestis-historiassa 28 kertaa. Voitot ovat JYP-Akatemialle suvereenisti 22–6. Peräti 17 kertaa ottelu on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. 

4) Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli JYP-Akatemian Arttu Likola.

5) Kiekko-Vantaa sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue. Se on hävinnyt viisi edellistä vierasotteluaan. JYP-Akatemia puolestaan sarjan kolmanneksi huonoin kotijoukkue.

Seuraa heitä:

#5 Juho Rautanen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan puolustajalupaus on pelannut kypsästi tällä kaudella niin Mestiksessä kuin KHL-kaukaloissakin. Liikkuu sulavasti, avaa peliä taitavasti, sijoittuu hyvin ja vääntää vahvasti puolustusalueella. Oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa. Ikäluokkansa lahjakkaimpia puolustajia Suomessa. Keräsi perjantaina syöttöpisteen ja kellotti jääaikaa peräti 23:44.

#41 Arttu Likola, JYP-Akatemia

JYP-Akatemian ykköstykki on nakuttanut 25 ottelussa tehot 14+13=27. Hyvät kiekolliset taidot: peliäly, syöttötaito, laukaus ja kädet Mestis-tasolle huippuluokkaa. Ratkaisi kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen. Vaarallinen varsinkin ylivoimalla. Pelannut tällä kaudella myös liigakaukaloissa.