Kiekko-Vantaalle kirvelevä tappio kotikaukalossa

04.03.2016

Kiekko-Vantaa koki perjantai-illan kiekkonäytelmässä karvaan tappion Trio Areenalla runkosarjan viimeisessä kotiottelussa SaPKoa vastaan maalein 1–3 (0–0, 1–2, 0–1). Lohipaitojen ainokaisen viimeisteli taitava hyökkääjälupaus Teemu Mielonen.

Tikkurilan perjantai-illan huumassa nähtiin jälleen viihdyttävä ja tasokas taistelu arvokkaista sarjapisteistä. Molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon ja vauhtia oli pelissä paljon. 

Viimeisessä pudotuspelipaikassa tiukasti kiinni olevat lohipaidat esiintyivät pirteästi kotikaukalossa ja loivat enemmän paikkoja kuin vastustaja, mutta maalinteko oli jälleen kerran tervanjuontia. Vantaalaisten pelissä oli paljon hyviä asioita, mutta tällä kertaa se ei riittänyt pisteisiin.

Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan ottelussa peräti kuusi kertaa ylivoimalla: kiekko liikkui parhaimmillaan näyttävästi, mutta tulos jäi laihaksi. Varsinkin avauserässä ja kolmannessa erässä lohipaidat olivat tasakentällisin kuskin paikalla, mutta hallintavaiheita ei onnistuttu hyödyntämään.

SaPKo avasi maalihanat toisessa erässä, kun tehot 1+1 saalistanut Mikko Lahtela vei maalinedustalta pässipaidat johtoon taitavan kultakypärä Janne Kumpulaisen esityöstä ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin TPS-laina Otto Nieminen iski suorasta hyökkäyksestä irtokaran sisään ja iski savonlinnalaiset 2–0-johtoon.

Kiekko-Vantaan tärkeä kavennusmaali syntyi toisen erän lopussa, kun seuran oma kasvatti Teemu Mielonen napautti tarkasti kauden viidennen osumansa Valtteri Heikkilän ja Sami Mikkosen syötöistä. Vantaalaisilla oli toisessakin erässä SaPKon otteesta huolimatta hyviä maalipaikkoja ja esimerkiksi upeaa tulokaskautta tahkoava Nico Friman laukoi kertalleen tolppaan.

Tiukassa, tasaisessa ja jännittävässä kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta. Lohipaidat loivat päätöserässäkin paljon maalipaikkoja, mutta kaivattuja onnistumisia ei hyökkäysalueella nähty. SaPKo puolusti tiiviisti kolmannessa erässä ja pelasi johtoasemassa fiksusti. 

Maalivahdit olivat pääosassa molemmissa päissä. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto otti muutaman tyylikkään pelastuksen ja venyi kaiken kaikkiaan kiekon tielle 28 kertaa. SaPKon maalissa tulevaisuuden lupaus Aleksandar Georgijev oli pässipaitojen voiton takuumies pysäyttäen pikkumustan 20 kertaa.

Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevan SaPKon kolmannen maalin viimeisteli tyhjään rysään viimeisellä minuutilla työteliäs hyökkääjä Juuso Forsström.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla KeuPa HT:ta vastaan. Vantaalaiset tarvitsevat pudotuspelipaikan varmistamiseen yhden pisteen kahdesta jäljellä olevasta pelistä. Ero yhdeksäntenä olevaan Peliittoihin on nyt viisi pistettä. 

Teemu Mielonen haastattelussa pelin jälkeen: 

Ottelun lehdistötilaisuus: