Kiekko-Vantaa testaamaan tasoa Heinolaan

24.08.2016

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa matkustaa torstaina harjoitusotteluun Heinolaan. Tiistaina Etelä-Korean harjoitusleiriltä palanneet lohipaidat mittaavat nykykuntonsa Peliittojen vieraana. Maalivahtilupaus Markus Leinonen tekee debyyttinsä edustusjoukkueessa.

– Vähän jet lag painoi vielä jäällä harjoituksissa, mutta hyvä treeni saatiin alle. Mielenkiintoinen peli on edessä. Uskon, että jäällä nähdään taisteleva ja yritteliäs Kiekko-Vantaa, päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Mestis-seuraa vastaan. Lohipaidat lähtevät jatkamaan siitä mihin voitokkaalla harjoitusleirillä jäivät.

– Järjestelmällisempi joukkue on nyt vastassa ja meidän täytyy pystyä pelaamaan simppeliä lätkää. Kamppailupelaaminen tulee olemaan varmasti kovempaa ja siihen meidän täytyy myös pystyä vastaamaan. Ja vaikka pelaajat ovatkin vielä reissusta väsyneitä, niin täytyy jaksaa keskittyä olennaiseen ja toteuttaa sovittuja asioita, Mälkiä sanoo. 

Kiekko-Vantaa pelasi Etelä-Korean harjoitusleirillä neljä ottelua Aasian liigassa pelaavaa Kangwon High1:a vastaan. Lohipaidat nappasivat suomalaispuolustaja Mikko Kukkosen ja yhden kauden lohinutussa viettäneen Jimin Kimin edustamaa eteläkorealaisjoukkuetta vastaan jokaisesta ottelusta voiton. Kauden kuudesta harjoitusottelusta vantaalaiset ovat voittaneet neljä. 

– Leiri meni hyvin ja teki hyvää joukkuehengelle. Pelasimme sovittujen asioiden mukaisesti ja saatiin tulostakin aikaa. Tuomarilinja oli erikoinen ja saatiin ainakin harjoitella alivoimapeliä, Mälkiä toteaa.

Joukkueen paras pistemies harjoitusottelussa on viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä tehnyt Julius Rantaeskola (6+2). Taitava laitahyökkääjä Rantaeskola on päässyt tehopisteille kaikissa kuudessa pelaamassaan harjoitusotteluissa. 

Kolmen viikon päästä käynnistyvään Mestis-kautta varten peliään hiovat lohipaidat kohtaavat vielä ennen sarjan alkua Peliittojen lisäksi ensi viikolla LeKin Lempäälässä ja TUTOn sekä Trio Areenalla että Turussa.

– Peli menee koko ajan eteenpäin ja hyvässa vauhdissa tässä ollaan, Mälkiä tuumii.

Vantaalaisseurassakin vaikuttaneen, entisen maajoukkuehyökkääjä Marko Tuomaisen luotsaama Peliitat on vahvistunut tulevalle kaudelle merkittävästi. Joukkueeseen liittyivät muun muassa viime kaudella lohipaidassa pelanneet, maalivahti Lassi Yrjölä ja kiekollinen puolustaja Valtteri Parikka. Lisäksi hyökkäykseen saapuivat liigakaukaloista tuttu toisen polven kiekkoilija Eetu-Ville Arkiomaa ja RoKin viime kauden paras pistemies Henri Fomin.Peliitat kaatoi viime viikolla maalikarkeloiksi muodostuneessa harjoitusottelussa Mestis-uutuus Espoo Unitedin maalein 8-7.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa kohtasi Peliitat runkosarjassa kuusi kertaa ja voitti niistä neljä. Runkosarjan viimeisellä kierroksella Heinolasta tullut jatkoaikavoitto sinetöi vantaalaisseuralle pudotuspelipaikan ja Peliitat jäi nuolemaan näppejään pudostuspeliviivan alapuolelle.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Miehistöstä ovat varmuudella sivussa loukkaantumisten vuoksi laitahyökkääjä Simo Konttinen sekä puolustajat Arttu Savaloja ja Valtteri Lemmetty. Jokeri-lainoista mukana kokoonpanossa on energinen laitahyökkääjä Atte Mäkinen.

Lohipaitojen tolppien välissä aloittaa Mestis-joukkueen kanssa sopimuksen tehnyt maalivahtilupaus Markus Leinonen. Kiekko-Vantaan A-nuorista kokoonpanoon nousevat puolustaja Emil Leppänen ja hyökkääjä Samu Tuomisto. Leppänen pelasi toissa kaudella kaksi Mestis-ottelua vantaalaisseurassa. 20-vuotias Samu Tuomisto puolestaan on entisen Kiekko-Vantaan ykkössentterin Tomi Tuomiston pikkuveli.

Mestiksen harjoitusottelu Peliitat - Kiekko-Vantaa starttaa Heinolan Versowood Areenalla klo 18.30 alkaen. Kamppailun kulkua voit seurata K-Vantaan sosiaalisesta mediasta.

Hyökkääjä Pekka Niemimaa haastattelussa keskiviikon harjoitusten jälkeen:

Kokoonpano: