Kiekko-Vantaa matkustaa ryöstöretkelle Heinolaan

15.02.2018

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Peliittojen vieraaksi Heinolaan. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 43 ottelusta yhteensä 68 pistettä. Matkaa kolmantena hurjassa voittoputkessa porskuttavaan sarjanousija Ketterään on nyt kuusi pistettä. Takana arkkivihollinen TUTO Hockey majailee enää pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa on pelannut viime aikoina tuloksellisesti vaikeampaa jaksoa ja pelikin on ailahdellut. Keskiviikon kierroksella lohipaidat ottivat steppejä oikeaan suuntaan, vaikka TUTO:n vieraana tulikin tiukan taistelun jälkeen tappio maalein 2–3. Lohipaitojen osumista vastasivat Toni Leinonen ja hurjassa iskussa oleva maalipyssy Julius Rantaeskola

– Luottavaisena lähdemme pelaamaan. Vaikka tappio keskiviikkona tulikin, niin paransimme peliä ja näimme mitä voittaminen vaatii työmoraalin suhteen. Tänään kävimme joukkueena läpi vielä voittamiseen liittyviä juttuja, joita meidän täytyy pelissä parantaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Lohipaidat tarvitsevat kipeästi voittoja ja lisää pisteitä plakkariin taistelussa kotiedusta. Samalla myös pelin täytyy parantua oikeastaan jokaisella osa-alueella. Voittavat asiat täytyy tehdä huolellisesti illasta toiseen ja erikoistilannepelaaminen nousee kevättä kohti suurempaan rooliin. Myös oman alueen puolustuspeliin sekä maalinedustoille tarvitaan petrausta. Työmoraalin on säilyttävä 60 minuuttia ja sopiva rentous täytyy saada jälleen tekemiseen. 

Erinomaisesti syyskaudella pelanneella Kiekko-Vantaalla on kasassa laadukas joukkue tähän sarjaan. Varsinkin kultakypärä Juuso Perttilän johdolla hyökkäysosasto on kiistatta yksi sarjan kovimmista. Missään vaiheessa lohipaidat eivät kuitenkaan tällä kaudella ole päässeet pelaamaan täysin parhaalla mahdollisella ryhmällä loukkaantumisten vuoksi.

– Kamppailupelaaminen ja kiekollinen huolellisuus ovat meille isoja teemoja perjantain peliin. Maalien edustoilla täytyy myös olla vahvempi, Arvonen sanoo.

Kiekko-Vantaa on sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue, mutta kymmenestä edellisestä reissupelistään se on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden. 

Lohipaidat lähtevät Heinolaan katkaisemaan nälkäisesti kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan. 

Peliitat on sarjassa viimeisenä. Jumbojoukkue on saalistanut 42 ottelusta yhteensä 39 pistettä. Eniten maaleja Mestiksessä päästäneillä heinolalaisilla on enää oikeastaan seitinohuet mahdollisuudet välttää putoamiskarsinnat. 

Pitkissä tappioputkissa tällä kaudella laahannut ja talousvaikeuksistakin kärsinyt Peliitat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi ja kerännyt kolmesta mukaansa pisteitä. 

Entisen liigapuolustajan Santeri Heiskasen luotsaama Peliitat on sarjan huonoin kotijoukkue, sillä se on voittanut 21 kotipelistään ainoastaan kuusi ja kerännyt yhteensä 18 pinnaa.

Peliittoja on turha aliarvioida yhtään. Sillä on erittäin vahva hyökkäyskalusto ja se pystyy kyllä haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa. 

– Siellä on todella sinnikäs ja kovaa taisteleva kotijoukkue vastassa. Meidän täytyy laittaa kaikki likoon, että taistelemme voitosta, Arvonen tuumii. 

Peliitat koki keskiviikkona hyvän taistelun jälkeen 4–5-kotitappion sarjakärki KeuPa HT:ta vastaan. Heinolalaisten ykköstähtenä tuikki kypärätempun iskenyt Pelicans-laina Niko Kivelä.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat keskinäiset kohtaamiset. 

Peliitat–Kiekko-Vantaa perjantaina Heinolan jäähallissa klo 18.30. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 14+26=40

2) Janne Kivilahti 17+19=36

3) Juha Tarkkanen 7+20=27

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Severi Lahtinen 11+24=35

2) Valtteri Lipiäinen 10+22=32

3) Roope Mäkitalo 12+17=29

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 35 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 22–13.

2) Miro Mäkinen ja Julius Rantaeskola lähtevät iltaan kuuden ottelun mittaisissa pisteputkissa.

3) Kiekko-Vantaan Toni Leinonen on enää kolmen tehopisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

Seuraa heitä:

#21 Juha Tarkkanen, Kiekko-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja pelaa uransa parasta kautta. Tarkkanen löytyy Mestiksen pakkien pistepörssistä toiselta sijalta. Hyvä ylivoimapelaaja viivassa. Tuo kiekkoa ylöspäin jalalla ja pelaa rohkeasti kiekon kanssa. 

#20 Valtteri Lipiäinen, Peliitat

Näppärä ja vikkelä laitahyökkääjä pelaa hienoa tulokaskautta. Parhaimmillaan kiekon kanssa hyökkäysalueella, jolloin pystyy yllätyksellisiin ratkaisuihin. Omaa hyvät maalintekijän vaistot, mutta tykkää myös rakentaa paikkoja juonikkailla siiroilla ketjukavereilleen. Tulokkaiden pistepörssin kolmonen.