Kiekko-Vantaa kaatui taistellen Mestis-klassikossa

14.02.2018

Kiekko-Vantaa koki ystävänpäivän kiihkeässä kiekkonäytelmässä niukan 2–3-tappion TUTO Hockeyn vieraana. 

Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevat Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey iskivät yhteen jo kuudennen kerran tällä kaudella. Viime kevään välieräpari järjesti ennätysyleisölle jälleen viihdyttävän, vauhdikkaan, tasaisen ja laadukkaan kiekkopelin.

Kiekko-Vantaa taisteli hyvin läpi ottelun ja tolppien välissä Jani Kautto pelasi hyvän ottelun. Vantaalaisten taisteluilmeellä olisi ansaittu enemmän.

Avauserä oli todella tasainen ja taukonumerot olivat ansaitut. TUTO siirtyi 1–0-johtoon laitahyökkääjä Veeti Vuorion iskettyä luukulta limpun verkkoon. 

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun Toni Leinosen osumalla, johon juonikas sentteri Alex Levänen antoi maagisen syötön. Kakkossyötön poimi yhteistyöseura Jokereista tullut puolustajalupaus Juho Rautanen, joka pelasi todella hyvän ottelun. 

Toinen erä oli TUTO Hockeyn hallintaa, mutta lohipaidat selvisivät taistellen vaikeista hetkistä. Turkulaisten Sami Salmisen rankkarinkin kopanneen Jani Kauton huipputorjunnoilla lohipaidat pysyivät voittotaistelussa mukana. 

Isännät siirtyivät 2–1-johtoon sentteri Juho Virtasen tarkalla rannekudilla. TUTO myllytti pitkän pätkän ensin ylivoimalla uhrautuvasti pelanneiden vantaalaisten päädyssä ja vielä sen jälkeenkin pyöritys jatkui tuottaen lopulta tulosta.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa petrasi peliään ja jahtasi vimmatusti maaleja. Parhaalle maalintekosektorille oli kuitenkin haastavaa päästä, mutta paikat kääntää ottelu lohipaidoilla kuitenkin oli.

TUTO siirtyi ylivoimalla 3–1-johtoon Mestiksen pakkien pistepörssiä johtavan Kalle Valtolan viivakudilla. 

Lohipaidat eivät antaneet periksi, vaan tulivat vielä taisteluun mukaan todella näyttävän hyökkäyspään pelin kautta. Kiekko liikkui lähes koko viisikolla ja TUTO oli hätää kärsimässä. Liukasliikkeinen Miro Mäkinen tarjoili komean passin keskustaan ja Julius Rantaeskola latasi limpun verkkoon tarkalla onetimerilla. 

Kiekko-Vantaa haki vielä lopussa tasoitusta ylivoimalla kertaalleen ja ilman maalivahtiakin, mutta tasoitusta se ei kuitenkaan saanut hyvästä yrittämisestä huolimatta aikaan.

Neljäntenä sarjassa oleva Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua perjantaina Peliittojen vieraana Heinolassa. 

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

8.02 1–0 Veeti Vuorio (Sami Salminen, Juho Mäkelä)

10.31 1–1 Toni Leinonen (Alex Levänen, Juho Rautanen)

28.10 2–1 Juho Virtanen (Jere Karlsson, Niklas Näppi)

49.54 3–1 Kalle Valtola (Aki Keinänen, Matias Lehtonen) YV

52.46 3–2 Julius Rantaeskola (Miro Mäkinen, Juha Tarkkanen) 

Torjunnat:

Julius Pohjanoksa, TUTO Hockey 9+5+13=27

Jani Kautto, K-Vantaa 13+14+5=32 (poissa 58.28–60.00)