Kiekko-Vantaa jäi ilman palkintoa Mikkelissä

19.03.2016

Kiekko-Vantaa laittoi kaiken likoon lauantaina Kalevankankaan jäähallissa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon ja hallitseva Mestis-mestari Jukurit nappasi kolmannen kiinnistyksen välieräpaikkaan hurjan trillerin jälkeen maalein 3–2 (0–1, 2–1, 1–0). 

Kiekko-Vantaa on esiintynyt vahvasti koko pudotuspelikevään, mutta ennätyspisteille runkosarjan voittanut Jukurit on ollut napsun verran edellä jokaisessa ottelussa. Pudotuspeleissä pienet asiat ratkaisevat ja niin kävi tälläkin kertaa.

–Tasainen peli oli tänäänkin ja pudotuspelikiekkoa kuten aikaisemminkin. Vastustaja teki tänään yhden maalin enemmän, mutta ihan yhtä hyvin mekin oltaisiin tänään voitu tehdä se, Kiekko-Vantaan avausmaalin syöttänyt Julius Rantaeskola kertoi Lohi TV:n haastattelussa.

Kiekko-Vantaan maaleista kolmannessa puolivälieräottelussa vastasivat lohipaitojen 1–0-johtomaalin survonut kapteeni Toni Leinonen  (1+1) ja toisessa erässä tärkeän 2–2-tasoituksen ylivoimalla komean kuvion jälkeen suoraan syötöstä tintannut Nico Friman

Leinosen maali syntyi loistavan suoran hyökkäyksen seurauksena ja maaliin syöttöpisteet merkkauttivat kultakypärä Pekka Niemimaa ja Julius Rantaeskola. Frimanin osumaan maagisen esityön tarjoili taikuri Joel Lehtinen ja kakkossyötön merkkautti kippari Leinonen.

Jukureilta maaliverkkoa heiluttivat Mestiksen pistepörssin ykkönen Oula Palve, puolustaja Jarno Paven ja voittomaalin laukonut sekä tehot 1+2 saalistanut Joonas Sammalmaa.

Tasaisen jännitysnäytelmän yksi hahmoista oli lohipaitojen tolppien välissä 28 kiekkoa pysäyttänyt Jani Kautto. Jukureiden maalilla Mika Norja venyi kiekon tielle 16 kertaa. Ottelun aikana molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa ja varsinkin vantaalaisten avausosuman jälkeen vierasjoukkue sai pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäässä sekä luotua paljon laadukkaita maalipaikkoja. 

Taistelu jatkuu maanantaina Tikkurilan Trio Areenalla. Silloin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Jukureille ja Kiekko-Vantaa tulee tekemään kaikkensa kääntääkseen puolivälieräsarjan. 

Julius Rantaeskolan kommentit pelin jälkeen: