Kiekko-Vantaa haastaa sarjakärjen

06.01.2017

Hyökkääjä Joel Lehtinen haastattelussa:

Voitonjanoinen Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina sarjakärki Savonlinnan Pallokerhon vieraaksi. Laitahyökkääjä Joel Lehtinen tekee odotetun paluun kokoonpanoon kolmen kuukauden tauon jälkeen.

Vantaalaisten vuosi 2017 ei voisi enää paljon kovemmalla kamppailulla käynnistyä. Kärkipään taistelusta ei tule sähköä puuttumaan, kun kaksi taitavaa joukkuetta ottaa yhteen toista kertaa tällä kaudella.

– Lauantai-ilta ja sarjakärki vastassa. Ei paljon hienompaa peliä voi olla. Se on meille iso haaste, mutta tämä peli tulee meille hyvään saumaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Sarjanelonen Kiekko-Vantaa on pelannut viime aikoina vahvasti. Marraskuun maajoukkuetuon jälkeen lohipaidat ovat jääneet kokonaan ilman pisteitä vain kahdesti. 

Kahdeksan kotivoittoa putkeen napanneet vantaalaiset pelasivat edellisen ottelunsa viime viikon perjantaina. Lohipaidat kaatuivat taistellen LeKin vieraana maalein 5–4. 

– Nyt on päästy treenaamaan kovaa tällä viikolla. Maanantaina ja tiistaina mentiin todella kovaa, keskiviikkona palauteltiin ja loppuviikosta on keskitytty lauantain koitokseen, Mälkiä sanoo.

Hyökkäysvoimaiset Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Pässipaidat hakivat Trio Areenalta syyskuussa voiton jatkoajan jälkeen maalein 1–2. Vantaalaisten maalista tasaisessa ottelussa vastasi Frank Gymer

– SaPKo on hyvä joukkue. He pelaavat kurinalaisesti ja tasapainoisesti. Heillä on neljä tasaista kenttää, jotka pystyvät puolustamaan laadukkaasti ja iskemään tehokkaasti osumia maalipaikoista, Mälkiä kuvailee lauantai-illan kiekkonäytelmän vastustajaa.

Savonlinnassa nähdään kahden superketjun kohtaaminen. Kiekko-Vantaan tulikuuma ykkösketju Toni Leinonen-Pekka Niemimaa-Julius Rantaeskola on kerännyt yhteensä 80 tehopistettä. Kapteeni Leinonen on Mestiksen pistepörssissä kahdeksantena tehoilla 8+20. 

Vastaavasti SaPKon tehonyrkki Teemu Lepaus-Joona Monto-Jonatan Tanus on saalistanut yhteensä 101 tehopistettä. Komeetan lailla parrasvaloihin noussut Tanus (23+16) johtaa Mestiksen maali -ja pistepörssiä ja Lepaus (11+28) on koko sarjan toiseksi paras pistemies.

– He pelaavat hyvin samanlaista peliä kuin SaPKon kolme muutakin ketjua. Siinä on hyviä pelaajia. Meiltä täytyy löytyä se ketju, joka pystyy pelaamaan heitä vastaan laadukkaasti, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa pieniä viilauksia. Tolppien välissä jatkaa Jani Kautto, jolle startti on neljäs perättäinen. Pelaavaan ryhmään mukaan nousevat laitahyökkääjä Simo Konttinen ja kolmen kuukauden tauon jälkeen tositoimiin loukkaantumisen jäljiltä palaava Joel Lehtinen. Jokerilainoista mukana Kauton lisäksi jatkavat Miro Mäkinen, Atte Mäkinen ja Frank Gymer.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan puolustaja Lasse Uusivirta. Sairastumisen takia kokoonpanon ulkopuolella ovat maalivahti Aaro Peltonen ja laitahyökkääjä Niklas Andersson.

SaPKo johtaa Mestistä ylivoimaisesti. Pässipaidat ovat keränneet 32 ottelusta yhteensä 69 pistettä. Pasi Räsäsen luotsaama ryhmä on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt toiseksi vähiten.

Kymmenestä edellisestä ottelusta SaPKo on voittanut kahdeksan. Pässipaidat ovat sarjan paras kotijoukkue ja he ovatkin voittaneet nyt viisi koitottelua putkeen. 

Molemmilta joukkueilta löytyy ratkaisuvoimaa kaikista neljästä kentällisestä. Savonlinnalaisten avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: maalivahti Juhana Aho, läpimurtokauttaan pelaava puolustaja Casimir Jürgens, luottosentteri Joona Monto, maalitykki Jonatan Tanus, tähtilaituri Teemu Lepaus, Kalle Saramäki, peräti 18 maalia latonut Rasmus Hämäläinen ja kippari Juuso Forsström.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa Savonlinnassa Mediatili Areenalla lauantaina klo 17. 

Loukkantumisraportti:

Lasse Uusivirta, keskivartalovamma (paluu kaukaloihin tapahtuu noin kahden viikon päästä)

Niklas Andersson, sairastunut

Aaro Peltonen, sairastunut

Tiesitkö?

1) SaPKo on sarjan paras ylivoimajoukkue 31 osumalla. Kiekko-Vantaa on sarjan kolmanneksi tehokkain ylivoimajoukkue 28 maalilla. SaPKon Teemu Lepaus on sarjan tehokkain pelaaja ylivoimalla ja Kiekko-Vantaan Toni Leinonen toiseksi tehokkain. 

2) Savonlinnan kiekkoylpeys oli lohipaidoille viime kaudella hankala vastustaja. Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtasivat viime kaudella yhteensä neljä kertaa. Voitot menivät SaPKolle 3–1 ja pisteet pässipaidoille 9–3. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli kuitenkin vantaalaisten tähtihyökkääjä Joel Lehtinen (3+2).

3) Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen, maalipyssy Julius Rantaeskola ja voimalaituri Patrik Moisio lähtevät iltaan neljän ottelun mittaisissa pisteputkissa.

4) Kiekko-Vantaassa pelaa tällä kaudella peräti kuusi pässipaitaa urallaan kantanutta pelaajaa: Pekka Niemimaa, Joonas Hyttinen, Joona Harjama, Iiro Sulin, Paavo Ylipaino ja Jani Kautto.

5) Kiekko-Vantaa on hävinnyt neljä edellistä vierasotteluaan. Edellisen kerran lohipaidat ovat voittaneet vieraissa 19. marraskuuta Turussa.

Seuraa heitä:

#21 Joel Lehtinen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan viime kauden paras pistemies Joel Lehtinen is back! Kolmen kuukauden kuntouttamisjakso on vihdoin ohi. Taiturimainen laitahyökkääjä on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua tehoilla 1+1. Kädet käyvät ja maisema vaihtuu. Sulavaliikkeinen Lehtinen pääsee maalipaikoille. Tärkeä pelaaja lohipaidoille ajatellen kevättä. Pelaa samassa ketjussa yhdessä taitavan pelintekijä Joona Harjaman ja suoraviivaisen Patrik Moision kanssa.

#20 Jonatan Tanus, SaPKo

Mestiksen pistepörssin sekä maalipörssin kärkinimi on noussut raketin lailla sarjan parhaimpien hyökkääjien joukkoon. Muodostaa sarjan yhden kovimmista ketjuista yhdessä Joona Monton ja Teemu Lepauksen kanssa. Hyvä luistelija ja taitava pelaaja hyökkäyspäässä. Tappara-kasvatti ratkaisi kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen jatkoajalla.