K-Vantaa taipui seitsemännen pelin jatkoajalla

26.03.2016

Yksi kaikkien aikojen kovimmista ja jännittävimmistä pudotuspelisarjoista Mestis-historiassa huipentui lauantaina Kalevankankaan jäähallissa runkosarjan ennätyspisteillä voittaneen Jukureiden ja mahtavan pudotuspelikevään pelanneen Kiekko-Vantaan välillä.

Molemmat joukkueet laittoivat parasta pöytään ja jälleen kerran kahden loistavan joukkueen välillä nähtiin tiukka kamppailu. Varsinaisella peliajalla ratkaisua ei saatu, vaan 1–1-tilanteesta lähdettiin kolmatta kertaa tänä keväänä jatkoajalle.

Seitsemäs ja ratkaiseva puolivälieräottelu ratkesi lopulta ensimmäisessä jatkoerässä, kun Jukureiden keskushyökkääjä Eetu Koski ratkaisi ottelun ajassa 63:07 ja päätti lohipaitojen upean kauden.

–Pelasimme hyvän ottelun ja annoimme kaikkemme. Pienestä se jäi kiinni, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa kertoi.

Jukurit avasi maalihanat ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun Joonas Sammalmaa ja runkosarjan pistepörssin voittanut Oula Palve pelasivat kiekon Joonas Kalliolan lapaan, joka kihautti limpun ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa taisteli läpi pudotuspelisarjan äärimmäisen hienosti ja se pelasi sitkeästi myös ratkaisevassaa puolivälieräkamppailussa. Lohipaitojen tasoitusmaalin värkkäsi komealla rannelaukauksella taikuri Joel Lehtinen. Syöttöpisteen osumaan sai keskushyökkääjä Pekka Niemimaa, joka pääsi pisteille jokaisessa kevään pudotuspelissä.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa ja lohipaidat pelasivat erinomaisesti. Jatkoajalla ottelu olisi voinut kääntyä miten päin tahansa, mutta lopulta ratkaisun veivasi vanhanaikaisella Kiekko-Vantaatakin urallaan edustanut Jukuri-hyökkääjä Eetu Koski.

Kiekko-Vantaa olisi ansainnut upealla ja historiallisella nousulla 3–0-tappioasemasta tasoihin enemmän. Lohipaidat tekivät tästä puolivälieräsarjasta ikimuistoisen ja laittoivat ensi kaudeksi Liigaan nousevan Jukurit todella ahtaalle.

–Meillä oli upea joukkue tässä kasassa. Kasvoimme koko ajan enemmän ja enemmän, pudotuspeleissä seitsemässä ottelussa tehot 3+4 saalistanut Niemimaa sanoi.

ISO KIITOS pelaajille, valmennukselle, faneille, yhteistyökumppaneille ja kaikille, jotka ovat olleet hengessä mukana!