K-Vantaa taipui Savonlinnassa

06.02.2016

Kiekko-Vantaa jäi tyhjin käsin Itä-Suomen kiertueella. Lohipaidat kokivat lauantaina SaPKon vieraana karvaan tappion maalein 4–1 (2–0, 1–1, 1–0). Kotiedun kannalta tärkeät pisteet jäivät tällä kertaa Savonlinnaan.

Kiekko-Vantaalla oli paljon hyviä jaksoja pelissä ja maalipaikkoja kääntää kamppailu. SaPKo oli kuitenkin vahva isäntä ja ansaitsi täyden pistepotin kotikaukalossaan. Pässipaitojen sankarina hääräsi tehot 1+2 iskenyt taiturimainen laitahyökkääjä Janne Kumpulainen.

Keskiviikkona edellisen kerran pelannut SaPKo sai salama-alun kamppailuun ja eilen kovan ottelun Joensuussa Jokipoikia vastaan pelanneet lohipaidat jäivät telineisiin. 

Pässipaidat iskivät ensimmäiseen seitsemään minuuttiin kaksi maalia. Ensin puolustaja Kai Lehtinen laukoi tarkasti viivalta ylivoimalla kiekon reppuun ja työteliäs hyökkääjä Mikko Lahtela tykitti b-pisteiden viiksien välistä tilanteeksi jo 2–0.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä otti tämän jälkeen aikalisän ja herätteli omiaan. Se tepsi ja lohipaidat paransivat peliään välittömästi. Avauserän loppupuolisko olikin täysin vantaalaisten heiniä ja maalipaikoille pääsivät muun muassa Nico Friman, Matti Lamberg ja Teemu Mielonen, mutta ruuti oli märkää.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän ylivoimalla, kun voimahyökkääjä Janne Öfverström ohjasi loistavan ottelun pelanneen puolustaja Nico Nurmikannan viivalaukauksen maalinedustalta sisään. Toinen syöttöpiste merkittiin Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtavalle Nico Frimanille. Sekä Nurmikannan että Frimanin pisteputket ovat näin ollen nyt viiden ottelun mittaisia.

SaPKo onnistui lisäämään johtoa vain 20 sekuntia ennen toisen erä päättymistä. Todellisen "pukukoppimaalin" ampui maalinedustaruuhkasta Mestiksen pistepörssin kuutonen Janne Kumpulainen. 

Pässipaidat onnistuivat maalinteossa kolmannen erän alussa, kun upeaa tulokaskautta pelaava puolustaja Sameli Ventelä viimeisteli tilanteeksi jo 4–1 näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi.

Kiekko-Vantaa haki kavennusmaalia hanakasti, mutta kolmen maalin takaa-ajoasema oli tällä kertaa liian iso vuori kiivettäväksi ja isäntien maalilla Antti Leskinen oli hyvässä torjuntavireessä pysäyttäen muun muassa Panu Miehon läpiajon. SaPKo pelasi johtoasemassa fiksusti ja vei arvokkaat kolme pistettä loppulukemin 4–1.

Vantaalaisten maalilla Lassi Yrjölä pysäytti kiekon 26 kertaa ja mukaan mahtui muutama varsin näyttävä pelastus. 

Viidentenä porskuttavan Kiekko-Vantaan ero viimeiseen kotietuun oikeuttavaan sijoitukseen kasvoi nyt seitsemään pisteeseen. Lohipaidat palaavat tositoimiin maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona 17.helmikuuta kotiottelussa JYP-Akatemiaa vastaan.