K-Vantaa kääntämään kurssia Turkuun

18.11.2017

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa lähtee katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan Turun lauantai-illan huumaan. 

Kaksi alkuperäistä Mestis-seuraa iskee lauantaina yhteen Kupittaalla. Tästä kamppailusta ei tule tunteita ja tuoksuja puuttumaan tälläkään kertaa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja kärkipaikkaan on matkaa vain yksi piste. Lohipaidat ovat keränneet 17 ottelusta 33 pistettä, mutta marraskuun maajoukkuetauon jälkeen lisää pinnoja ei ole kertynyt. 

Perjantaina kotikaukalossa Kiekko-Vantaa pelasi vain ajoittain mallikkaasti, eikä se riittänyt voittotaisteluun. Sarjanousija Ketterä haki Trio Areenalta täyden pistepotin maalein 3–6. Lohipaitojen osumista vastasivat puolustaja Juha Tarkkanen sekä kauden avausmaalinsa iskeneet Joona Tolvanen ja Roope Niskanen.

– Startti on tällä hetkellä kysymysmerkki meillä ja puolustuspelissä ei ollut tarpeeksi nöyryyttä, vaan hyökkääminen kiinnostaa liikaa. Nöyrä joukkuepeli on kaivettava taas esiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Iloista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä alkukaudesta esittänyt viime kevään finalisti Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue. Lohipaidat ovat voittaneet yhdeksästä kotipelistään seitsemän. 

Vantaalaisten kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka johtaa Mestiksen pistepörssiä. 

Suomen Cupin syksyllä voittanut TUTO Hockey on sarjassa kuudentena. Viime kevään välierävastustaja on saalistanut 15 ottelusta 24 pistettä. TUTO on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten osumia Mestiksessä. 

Ailahdellen alkukaudesta esiintynyt nimivahva TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Keskiviikkona Miika Elomon luotsaama ryhmä kukisti kotikaukalossa Espoo Unitedin maalein 4–1.

TUTO Hockeyn kultakypärää kantaa pakkien pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Kalle Valtola, joka on tehtaillut jo 19 täppää. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kerran aikaisemmin. Lokakuussa lohipaidat kaatoivat arkkivihollisensa kotikaukalossa 4–2-lukemin Joonas Hyttisen, Joakim Kukkosen, maestro Joona Harjaman ja taikuri Janne Kivilahden maaleilla.

– Kotijoukkueella tulee tuoreilla jaloilla. Me lähdemme taistelemaan eri ilmeellä ja laitamme kroppaa likoon joukkueena, eikä yksilöinä, Arvonen sanoo.

Mestiksen klassikkokohtaaminen TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa lauantaina Marli Areenalla klo 17.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+12=21

2) Janne Kivilahti 8+8=16

3) Joona Harjama 2+10=12

TUTO Hockeyn sisäinen pistepörssi:

1) Kalle Valtola 4+16=20

2) Niclas Lucenius 8+11=19

3) Matias Lehtonen 7+12=19

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat Mestiksen ainoat joukkueet, jotka ovat pelanneet tässä sarjassa yhtäjaksoisesti. 

2) Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten ylivoimamaaleja vieraskaukalossa koko sarjassa.

3) Tohtori Juuso Perttilä johtaa Mestiksen pistepörssiä. Juha Tarkkanen on puolestaan pakkien pistepörssissä kolmantena.

Seuraa heitä:

#86 Roope Niskanen, Kiekko-Vantaa

Tampereen poika on päässyt tauon jälkeen mukavaan vireeseen ja jalka liikkuu mukavasti. Avasi maalitilinsä perjantaina Ketterää vastaan. Tekee vaihdosta toiseen rajusti töitä joukkueen eteen. Kiekko pysyy mukana ja hyökkäyspäässä pystyy myös hyviin oivalluksiin. Vahva kamppailutilanteissa.

#66 Kalle Valtola, TUTO Hockey

Mestiksen pakkien pistepörssin ykkönen pelaa huimaa kautta. Tukee aktiivisesti hyökkäyksiä ja pelaa itseluottamusta uhkuen viivalla. Hyvä pelisilmä ja sijoittumiskyky. Jalka liikkuu ja maisema vaihtuu. Taitava kiekollinen puolustaja ja erinomainen ylivoimapelaaja. 

Kiekko-Vantaan kapteeni Joona Harjama ja TUTO Hockeyn Juho Virtanen kohtaavat jälleen aloitusympyrässä.

Kuva: Toni Jaconelli