Honkanen viihtyy myös valmentajana

28.07.2015

Entinen liigapuolustaja vaihtoi hartiasuojat pikkutakkiin ja tuulipukuun. 

Viime kaudella vielä Kiekko-Vantaan paidassa Mestistä pelannut Jani Honkanen, 35, teki loppukeväästä jokaiselle jääkiekkoilijalle vaikean päätöksen ja ripusti upean uran päätteeksi luistimet naulaan. 

Kovin kauaa Honkanen ei kuitenkaan malttanut pysyä poissa rakkaan lajin parista, kun kutsu lohipaitojen penkin taakse tuli.

-Hauskaa ja mielenkiintoista aikaa tämä on ollut. Vielä olen opintiellä näissä valmennushommissa. Iso kiitos Mällille (Simo Mälkiälle), että hän otti minut tähän ja hän on auttanut minua paljon, Honkanen kertoo.

Liigassa 325 liigaottelua urallaan tahkonnut Honkanen tunnettiin pelaajana kovaotteisena puolustajana ja äärimmäisen arvokkaana joukkuepelaajana. Mutta millaisesta valmentajasta on kyse?

-Pelaajaurallani opin paljon asioita eri valmentajilta. Pyrin käyttämään niitä juttuja, mitä itse olen kokenut toimiviksi. Uskon, että oman kokemukseni kautta pystyn kertomaan pelaajille, miten hommia hoidetaan ja viemään heitä eteenpäin pelaajina, Honkanen sanoo.

Kokeneen kiekkomiehen mieleen palautuu ajat oman pelaajauran alkuvaiheilta.

-Olin samassa tilanteessa nuorempana kuin moni meidän pelaaja nyt, kun itse hain vauhtia Mestiksestä. Uskon, että tiedän aika tarkkaan mitä jätkien päässä pyörii tuolla, Honkanen miettii. 


Viime kaudella Honkanen edusti lohipaitoja pelaajana 35:ssä ottelussa. Kuva: Hanne-Mari Halme

Kiekko-Vantaan valmennusryhmä on tulevalla kaudella kiistatta yksi Mestiksen mielenkiintoisimmista kokonaisuuksista. 

Mestiksen nuorimmalla päävalmentajalla Mälkiällä ja ensimmäistä kertaa valmennushommiin astuvilla Jani Honkasella sekä entisellä NHL-vahti Vesa Toskalalla on vyöllään yhteensä kunnioitettavat 727 liigaottelua pelaajana. 

Tällä triolla on varmasti paljon annettavaa Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueelle ja eteenpäin urallaan pyrkiville nuorille pelaajille. 

Suomen mestaruuden pelaajana keväällä 2013 Porin Ässissä voittanut Honkanen oli tyytyväinen lohipaitojen alkukesän harjoituksiin. 

-Hyvällä mallilla ollaan. Harjoituksissa oli hyvä meininki, jokainen pelaaja antoi kaikkensa ja on tehnyt hommia hyvällä asenteella, Honkanen kehuu. 

Pian lohipaidat palaavat jälleen sorvin äärelle omatoimijaksolta. Mutta millaista kiekkoa Honkanen haluaa nähdä Kiekko-Vantaalta tulevalla kaudella?

-Vauhdikasta kiekkoa ilman muuta ja taistelevaa sekä yhtenäistä joukkuepeliä, Honkanen toteaa.

 

 

 

 

 

Teksti: 
Mikko Mannonen
@MannoMik