Harjama ja Ylipaino lohipaitaan

25.05.2016

Taitava hyökkääjä Joona Harjama ja monipuolinen puolustaja Paavo Ylipaino vahvistavat Kiekko-Vantaan miehistöä tulevalla kaudella.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset hyökkääjä Joona Harjaman, 22, ja puolustaja Paavo Ylipainon, 25, kanssa.

Haminalaislähtöinen Harjama saapuu lohipaitaan KalPasta, jossa juonikas keskushyökkääjä vietti kaiken kaikkiaan viisi kautta ja kokemusta liigakaukaloista kertyi yhteensä 137 ottelun verran.

– Todella hyvillä mielin tulen lohipaitaan ja odotan innolla kauden alkua, KY-80:n kasvatti Joona Harjama tunnelmoi.

Viime kaudella Harjama nakutti KalPalle 55 runkosarjaottelussa tehot 2+2. Tilille kertyi myös kaksi pudotuspelikamppailua ja neljä CHL-mittelöä. 

– Muutamat edelliset kaudet olen pelannut puolustavammassa roolissa Liigassa ja pystyin sen roolin hoitamaan mielestäni hyvin. Itseluottamusta kertyi ja uskon, että pystyn ottamaan täällä sen stepin hyökkäävämpään rooliin ja kantaa suurta vastuuta, Harjama kertoo.

Mestiksestä taitavalla pelinrakentajalla ja harhauttelijalla on kokemusta kolmen ottelun verran SaPKon riveistä, jossa Harjama vieraili lainapestillä kaudella 2012–13.

– Aika paljon olen seurannut Mestistä ja KalPassa oli Mikael Ruohomaa sekä Santeri Lukka, jotka ovat Mestiksen kautta pompanneet Liigan puolelle. Heiltä olen kysynyt paljon sarjasta, Harjama sanoo.

Vammalan Palloseuran kasvatti Paavo Ylipaino saapuu Kiekko-Vantaaseen SaPKosta, jossa hän kiekkoili kaksi edellistä kautta ja otti suuria harppauksia eteenpäin urallaan. Viime kaudella Ylipaino kuului joukkueensa kapteenistoon ja keräsi 50 runkosarjaottelussa tehot 6+12.

– Innokkaana tulen Kiekko-Vantaaseen. Olen kuullut kavereilta paljon hyvää seurasta, Paavo Ylipaino hehkuttaa.

Pisteiden valossa hyvin liikkuvan puolustajan toistaiseksi paras kausi Mestiksessä oli kuitenkin 2013–14, jolloin Ylipaino paukutti HC Keski-Uusimaan väreissä pakille kunniotettavat 10 maalia ja 21 tehopistettä (10+11).

–Tasaisuutta on tullut otteisiin viime vuosina. Vaikka Keravalla pelasinkin pisteiden valossa parhaan kauteni toistaiseksi, niin nyt olen löytänyt sen millainen puolustaja Paavo Ylipaino oikein on. Vahvuuteni on kuitenkin enemmän puolustuspelissä ja kiekkovarmuudessa, Ylipaino kertoo.

Keväällä 2012 A-nuorten SM-pronssia HPK:ssa voittanut Ylipaino on tahkonnut Mestiksessä 192 runkosarjaottelua ja 16 pudotuspelikamppailua HCK:n ja SaPKon riveissä. 

–Tavoite ottaa seuraava askel täällä ja päästä tätä kautta ylöspäin. Toivottavasti pystyn auttamaan omalla panoksella joukkuetta pidemmälle kuin viime kaudella, Ylipaino toteaa.

TERVETULOA KIEKKO-VANTAASEEN, JOONA HARJAMA JA PAAVO YLIPAINO!

Joona Harjama:

Paavo Ylipaino: 

Kiekko-Vantaan sopimustilanne 25.5.2016:

Puolustajat:

Nico Nurmikanta 

Lassi Raitanen

Arttu Savaloja 

Lasse Uusivirta

Paavo Ylipaino

Hyökkääjät:

Niklas Andersson 

Joel Lehtinen 

Teemu Mielonen 

Pekka Niemimaa

Julius Rantaeskola

Teemu Väisänen

Joona Harjama