Ennakko: 25.9. Kiekko-Vantaa - KeuPa HT

24.09.2015

Kuuntele Simo Mälkiän haastattelu torstain treenien jälkeen:

Kiekko-Vantaa palaa perjantaina kotikaukaloon, kun vieraaksi saapuu intohimoisen kiekkopersoonan Ville Niemisen luotsaama KeuPa HT. 

Perjantai-illasta ei siis mielenkiintoa Vantaalla tule puutumaan. Lohipaidat ovat aloittaneet kauden lupaavasti ja ensimmäisellä Mestis-kaudella pudotuspeleihin yltänyt KeuPa HT on vahvistunut.

Vantaalaiset antoivat sarjan avauskierroksella kylmää kyytiä ennakkosuosikkeihin kuuluvalle TUTOlle maalein 5–2. Viime perjantaina joukkue löi päätään alkukauden sensaatiomaalivahti Emil Larmiin, jonka avulla Peliitat nappasi 2–1-voiton. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa löysi jälleen tehonsa ja kylvetti sarjanousija Hermestä maalein 2–6 Kokkolassa.

Kiekko-Vantaa on saanut onnistumisia kolmessa ensimmäisessä ottelussa todella laajalla rintamalla, sillä peräti 18 kenttäpelaajaa on päässyt jo tehopisteiden makuun. Lohipaitojen kultakypärää kantaa perjantaina Mestiksen pistepörssin kuutonen Julius Rantaeskola, joka on nakuttanut kolmessa ottelussa tehot 2+2.

Kiekko-Vantaan menestys ei tule jäämään myöskään kiinni maalivahtiosastosta. Kaksi ensimmäistä ottelua vakuuttavasti pelannut Jani Kautto ja keskiviikkona Hermestä vastaan loistanut Lassi Yrjölä ovat Mestiksen parhaita ellei jopa paras maalivahtikaksikko. 

KeuPa HT on aloittanut kauden kaksijakoisesti. Kesän aikana muun muassa vantaalaisillekin tutulla kiekollisella puolustajalla Juha Tarkkasella vahvistunut KeuPa hävisi sarja-avauksessa vierasottelussa JYP-Akatemialle 4–1. Kotikaukalossa se murjoi Hermeksen jäänrakoon maalein 7–0, mutta keskiviikkona se hävisi vierasottelussa Jokipojille maalein 2–1.

KeuPa HT:n parhaat pistemiehet alkukauden osalta ovat kolme pistettä keränneet Tarkkanen (1+2), Jukureista saapunut laitahyökkääjä Riku Pitkänen (1+2) ja ruotsalaisvahvistus Tom Mäkitalo (0+3).

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT kohtasivat yhteensä kuusi kertaa. Voitot menivät tasan 3–3 ja joukkueiden väliset ottelut olivat varsin runsasmaalisia, sillä kuudessa ottelussa nähtiin yhteensä 50 osumaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Tolppien väliin palaa kaksi ottelua torjuntaprosentilla 92,16 pelannut Jani Kautto. Puolustusparit menevät uusiksi, sillä Sami Mikkonen ja Lasse Uusivirta loukkaantuivat keskiviikon ottelussa Hermestä vastaan, eivätkä ole mukana kokoonpanossa KeuPa HT:ta vastaan. Lisäksi loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjä Nico Friman ja puolustaja Valtteri Parikka

Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n välinen perjantai-illan trilleri starttaa Trio Areenalla perjantaina kello 18.30. 
Ennakkoliput: LIPPU.FI