Ennakko 11.11. Jukurit - Kiekko-Vantaa

11.11.2015

Haastattelussa päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo miten maaottelutaukoa vietettiin sekä ennakoi tämän viikon pelejä:

 

Kiekko-Vantaa palaa tositoimiin marraskuun maaottelutauon jälkeen keskiviikkona, kun lohipaidat matkustavat hallitsevan Mestis-mestarin Jukureiden vieraaksi.

Vantaalaiset aloittivat kauden vahvasti voittamalla kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan peräti seitsemän. Marraskuun maaottelutauolle lohinutut lähtivät kuitenkin neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Tauko tuli siis Simo Mälkiän suojateille sopivaan aikaan. 

–Tässä tauolla on latailtu akkuja ja tehty perusharjoittelua sekä pureuduttu tiettyihin pelillisiin asioihin, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Joel Lehtinen kertoo. 

Kuudentena majaileva Kiekko-Vantaa lähtee kääntämään keskiviikkona kurssiaan. Lohipaitojen tulosyksikkönä on häärännyt viime aikoina kultakypärä Aleksi Järvisen, Teemu Mielosen ja Nico Frimanin tehotrio. 

Jukureita vastaan tehoja ja näyttäviä suorituksia voidaan myös odottaa kapteeni Toni Leinosen, HIFK-laina Panu Miehon ja 16 ottelussa tehot 5+5 iskeneen Lehtisen hyökkäyskolmikolta.

–Taitoa ja jalkaa meidän ketjulta löytyy. Harjoituksissa on kulkenut ainakin hyvin. Miehon olen tuntenut pikkupojasta asti ja olen hänelle muutaman kikankin opettanut, Lehtinen valottaa.

Viidettä kauttaan Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa pelaava 23-vuotias Lehtinen on aloittanut kauden vahvasti ja ollut yksi lohipaitojen syyskauden suurimmista onnistujista.

–Kesällä sain harjoitella ehjänä ja kovaa. Lisäksi mentaalipuolen asioita laitettiin kuntoon, Lehtinen sanoo.

Taitava ja juonikas laitahyökkääjä pelasi keväällä 2014 Jukureissa ja oli voittamassa Mestiksen kestomenestyjän riveissä hopeaa.

–Jukurit sytyttää aina. Minulla on paljon hyviä muistoja sieltä, vaikka vain lyhyen pätkän vietinkin Mikkelissä, Lehtinen toteaa.

Tahmean alkukauden jälkeen jo kolmanneksi sarjassa noussut Jukurit on napsinut yhdeksästä edellisestä ottelustaan pisteitä. Edellisen kerran mestarisuosikki on jäänyt ilman pisteitä 7.lokakuuta Trio Areenalla, kun Kiekko-Vantaa voitti joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen maalein 5–2.

Jukurien alkukauden suurimmat onnistujat ovat olleet kultakypärä Joonas Sammalmaa, ykkössentteri Oula Palve ja Teemu Henritius. Lohipaidat matkustavat keskiviikkona huippukuntoisen ja materiaaliltaan sarjan laadukkaimman joukkueen vieraaksi.

–Hyvin luisteleva ja taisteleva joukkue on vastassa. Jokainen tilanne pitää pelata täysillä, jos haluamme pisteitä Mikkelistä ryöstää, Lehtinen pohtii. 

Jukureista löytyy rutkasti lohinutusta tuttuja pelaajia. Maalivahti Mika Norja, kapteeni Marko Kauppinen, puolustaja Joonas Valkonen ja hyökkääjät Teemu Henritius, Pentti Nöyränen ja Roope Ranta sekä kaksoisveljekset Atte ja Miro Mäkinen ovat edustaneet Mestiksessä Kiekko-Vantaata.

Loukkaantumisten tai sairastumisten vuoksi sivussa ovat maalivahti Jani Kautto, puolustaja Lassi Raitanen sekä hyökkääjät Julius RantaeskolaJanne Öfverström ja Ville Heikkinen. 
 
Kiekko-Vantaan ja Jukurien kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa keskiviikkona Kalevankankaan jäähallissa klo 18.30.
 
Yhteistyöseura HIFK:sta lohipaidassa nähdään keskiviikkona puolustajat Sebastian Moberg ja Juuso Salmi sekä Mestis-debyytissään sarja-avauksessa tehot 1+1 iskenyt Panu Mieho.
 
Kokoonpano (Lisätty otteluennakkoon 11.11. klo 12):