9.1. Jukurit - Kiekko-Vantaa: Ennakko

08.01.2015

NÄLKÄINEN KIEKKO-VANTAA MATKUSTAA MIKKELIIN JUKUREIDEN VIERAAKSI

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Mikkelin Kalevankankaan jäähallissa toissa kauden mestarijoukkueen Jukurit. Lohipaidat ovat onnistuneet kertaalleen ryöstämään täydet sarjapisteet Jukureiden kotiluolasta tällä kaudella.

-Meillä on hyvät yhteiset muistot Mikkelistä ja ne pitää ottaa nyt mukaan. Virheet pitää minimoida ja ison kentän lainalaisuudet pitää olla hallussa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Molemmat joukkueet aloittivat viikon tappiollisesti: Kiekko-Vantaa hävisi vieraskaukalossa LeKille maalein 5-3 ja Jukurit jäi tylysti nollille kotikentällä Hokkia vastaan lukemin 2-0.

Sarjassa kahdeksantena majailevan Kiekko-Vantaan peliesitykset ovat ailahdelleet paljon ja pukukopin ovi on käynyt molempiin suuntiin aktiivisesti. Nuoren joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut parhaimmillaan erittäin näyttävää ja tehokasta parhaan pistemiehen Tomi Tuomiston sekä mailataituri Iikka Kangasniemen johdolla. Puolustuspelaaminen on mennyt paljon kauden aikana eteenpäin ja sen sapluuna on selkiytynyt.

Sarjassa toisena porskuttava Jukurit on kerännyt pisteitä tasaisella tahdilla, niin kotona kuin vieraissa. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on toiminut mainiosti Oula Palveen ja Anthony Guttigin johdolla. Puolustuspelaaminen on ollut sarjan parasta ja maalivahtipeli on ollut erinomaisella tasolla illasta toiseen.

-Jukurit on meille mieluinen vastustaja. He pyrkivät hallitsemaan kiekkoa ja me puolustamme tiukasti ja iskemme vastaan paikan tullessa. Heillä on todella tehokas ylivoima, hyvin organisoitu hyökkäyspelaaminen ja paljon loistavia kiekkollisia pakkeja. Meidän pitää pysyä jälleen pois boksista. Kova taistelu on varmasti edessä, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa lähtee perjantai-illan spektaakkeliin lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi keskiviikkona LeKiä vastaan. Ainakin tehokas ykköstrio Aleksi Rutanen-Severi Sillanpää-Artem Iossafov jatkaa samassa muodossa. Lopulliset ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä.

Lohipaitojen sairaslista on tällä hetkellä ennätyksellisen suuri, sillä sivussa ovat varmuudella puolustaja Jere Sneck ja hyökkääjät Tomi Tuomisto, Moses Mustonen, Iikka Kangasniemi ja Jesse Juntheikki. Luottopuolustaja Oskari Hämäläisen pelaaminen viikonlopun otteluissa on sen sijaan epävarmaa.

Kiekko-Vantaan ja Jukureiden kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen starttaa Kalevankankaan jäähallissa perjantaina kello 18.30. Ottelun näet myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Seuraa häntä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#14 Julius Rantaeskola

HIFK-kasvatti Julius Rantaeskola haki viime syksynä pelipaikkaa Mikkelin Jukureista, mutta työteliään kahden suunnan hyökkääjän tilille ei kertynyt Mestis-otteluja. Lopulta kesken kauden 21-vuotias Rantaeskola päätyi Jokerien A-nuorten kautta Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kokoonpanoon. Nyt ensimmäistä täyttä kauttaan lohipaidassa pelaava Rantaeskola on pelannut 22 ottelua tehoilla 0+3. Hyökkääjä on tuskaillut maalipaikoissa ja pieni gorillakin selässä on alkanut nostaa päätään.

HIFK:n A-nuorissa Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittanut Rantaeskola on monipuolinen hyökkääjä, joka hoitaa oman roolinsa tunnollisesti molempiin suuntiin. Näkeekö Rantaeskolan uran ensimmäinen täysosuma Mestiksessä päivänvalon perjantaina Jukureita vastaan? 

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+21=24

3) Artem Iossafov 5+12=17

Jukurien pistepörssi, TOP3

1) Anthony Guttig 10+26=36

2) Oula Palve 10+19=29

3) Timo Hiltunen 14+14=28

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 9.1. klo 12:45)

29 Aleksi Rutanen - 17 Severi Sillanpää - 9 Artem Iossafov
28 Teemu Mielonen - 52 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
44 Aleksi Järvinen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 81 Valtteri Heikkilä - 14 Julius Rantaeskola

15 Jani Honkanen - 24 Oskari Hämäläinen
11 Nico Nurmikanta - 57 Iiro Mäntylä
5 Robin Saari

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja