7.1. LeKi - Kiekko-Vantaa: Ennakko

07.01.2015

KIEKKO-VANTAA MATKUSTAA LEKIN VIERAAKSI

Kiekko-Vantaan uurastus tammikkun härkäviikoilla jatkuu keskiviikkona mielenkiintoisella vierasottelulla LeKiä vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja lohipaidat ovat poistuneet jäältä aina voittajana.

Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta kaatamalla vieraskaukalossa sarjakärki KooKoon. Lauantaina TUTO kuitenkin haki täydet kolme pistettä Vantaalta maalein 5-2. Kiekko-Vantaan akilleen kantapäänä ovat olleet viime aikoina peliesitysten ailahtelu, tehottomuus ja heikko kotipelaaminen. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Kahdeksantena sarjataulukossa oleva Kiekko-Vantaa on pystynyt kuitenkin voittamaan sarjan kärkijoukkueita ja parhaimmillaan lohinuttujen pelaamisen sapluuna on näyttänyt erittäin hyvältä. Joukkueen viimeistelytehokkuuta keskiviikkona ei ainakaan helpota parhaan pistemiehen Tomi Tuomiston, liukasliikkeisen mailataituri Iikka Kangasniemen  ja KalPaan lainalle siirtyneen Juha Tarkkasen puuttuminen.

-Vieraspeliaseilla lähdemme pelaamaan. Joukkueessa on positiivinen fiilis ja vieraspeleissähän meillä on tällä kaudella kulkenut, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Seitsemäntenä majaileva LeKi palasi puolestaan joulutauolta kaatamalla tylysti vieraskaukalossa TUTOn maalein 3-0. Lauantaina Jukurit haki Lempäälästä täyden pistepotin maalein 3-2. Viime eväänä KooKoon Mestis-mestaruuteen luotsanneen Juha Juujärven suojatit ovat Kiekko-Vantaan tapaan pelanneet vieraissa hyvin, mutta kotikaukalossa pisteitä ei ole karttunut tarpeeksi. LeKin kokoonpano on tyypillisesti muuttunut lähes illasta toiseen Kiekko-Vantaan tapaan, mutta joukkueesta löytyy myös hyviä nuoria pelaajia, kuten nuorten SM-liigan pistepörssin viime kaudella voittanut Jesse Huhtala ja vasta 16-vuotias tulevaisuuden lupaus Patrik Laine.

-Olemme pelanneet todella tasaisia pelejä heitä vastaan tällä kaudella. Pienet asiat ratkaisee varmasti myös keskiviikkona: puolustuspelaaminen, maalivahtipeli ja erikoistilanteet. Lempäälässä on todella pieni kaukalo ja se luo varmasti omat haasteet, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun siipirikkoisena, sillä kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa LeKiä vastaan puolustajat Oskari Hämäläinen, Jere Sneck sekä hyökkääjät Tomi Tuomisto, Iikka Kangasniemi, Moses Mustonen ja Jesse Juntheikki. Sen sijaan Julius Rantaeskola on palannut jääharjoituksiin, mutta hänen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa.

Vantaalaisten kokoonpanoon tulee varmasti muutoksia. Tolppien välissä kuitenkin jatkaa varmaotteisesti viime aikoina esiintynyt maalivahti Jani Kautto. Sentteriosastolle lohipaidat saavat kaivattua vahvistusta, kun Jokereiden sopimuspelaaja Severi Sillanpää, 26,  debytoi Mestiksessä. Porin Ässissä Suomen mestaruuden keväällä 2013 voittanut luotettava kahden suunnan sentteri saa varmasti paljon vastuuta Kiekko-Vantaan kokoonpanossa.

-Severi on loistava kahden suunnan sentteri. Hänestä on varmasti meille hyötyä molemmissa erikoistilanteissa. Severi on tärkeä apu sentteriosastolle ja hän tuo kaivattua kokemusta nuoreen ryhmään, Kauppi hehkutti.

Lohipaitojen lopulliset ketjukoostumukset julkaistaan tuttuun tapaan pelipäivänä.

Kiekko-Vantaan ja LeKin kauden neljäs keskinäinen kamppailu arvokkaista sarjapisteistä starttaa Lempäälän Masku Areenalla kello 18.30. Ottelun voit seurata myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: https://online.elisaviihde.fi/mestis/

Seuraa häntä

Severi Sillanpää

Porin Ässissä kiekko-oppinsa saanut 26-vuotias Severi Sillanpää on todella monipuolinen kahden suunnan sentteri. Keväällä 2013 kasvattajaseurassaan Suomen mestaruutta juhlinut keskushyökkääjä siirtyi täksi kaudeksi Jokereiden KHL.miehistöön. Sillanpää ei ole kuitenkaan päässyt vielä tositoimiin Jokereissa, vaikka harjoitusottelut menivätkin mukavasti. Sillanpää pelasi alkukauden lainalla Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Karlskogan riveissä, jossa nakutti 26 otteluun tehot 2+6.

Neljän edellisen kauden aikana kaikissa Ässien liigaotteluissa teräsmiehen lailla tahkonnut sentteri saa ison roolin keskiviikkona Mestis-debyytissään Kiekko-Vantaan sentteriosastolla. Sillanpää on monipuolisuutensa ohella myös erittäin hyvä pelinrakentaja, jolta voidaan odottaa tehoja. Iskeekö Sillanpää heti Mestis-debyytissään maalin?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+21=24

3) Juha Tarkkanen 5+11=16

LeKIn pistepörssi, TOP3

1) Miikka Männikkö 8+20=28 (siirtynyt muualle)

2) Toni Kallella 10+10=20

3) Henri Tuominen 10+9=19 (siirtynyt KooKoon riveihin)

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 7.1. klo 12:30)

29 Aleksi Rutanen - 17 Severi Sillanpää - 9 Artem Iossafov
28 Teemu Mielonen - 52 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
44 Aleksi Järvinen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 81 Valtteri Heikkilä - 14 Julius Rantaeskola

15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
11 Nico Nurmikanta - 57 Iiro Mäntylä
16 Sebastian Moberg

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen