4.3. TUTO - Kiekko-Vantaa: Raportti

04.03.2015

TUTO TYLY ISÄNTÄ - KIEKKO-VANTAAN PUDOTUSPELIHAAVEET PALASIKSI

Kiekko-Vantaan pudotuspelihaaveet kariutuivat lopullisesti keskiviikkona, kun TUTO oli kotonaan parempi maalein 4-1. Lohipaidat taistelivat jälleen hyvällä ilmeellä, mutta sarjapisteet jäivät kuitenkin tällä kertaa Turkuun.

Kupletin juoni oli selvä heti alusta lähtien: vantaalaisten pajatson siirtorajan kynnyksellä tyhjentänyt TUTO hallitsi pelivälinettä mielin määrin ja äärimmäisen kovalla taisteluasenteella kamppailuun tulleet lohipaidat joutuivat puolustuskannalle.

TUTOn näkyvin kentällinen avuaserässä oli ehdottomasti syöttövirtuoosi Toni Jalon johtama kentällinen, jonka täydensivät kultakypärä Aki Keinänen ja alkukauden juuri lohinuttujen miehistössä pelannut Aleksi Rutanen. Myös turkulaisten mailataituri Iikka Kangasniemi piti omaa show 'taan kasvattajaseuransa puolustusalueella. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto oli erinomaisessa vireessä ja tylsytti avauserässä kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen maalintekoyritykset.

Vierasjoukkueen maalipaikat olivat vähissä ja joukkueen hyökkäyspeli oli läpi illan tahmeaa. Avauserässä ainoastaan Edgar Lukjanov ja Joel Lehtinen pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta TUTO-vahti Kaapo Kähkönen oli tolppien välissä erinomainen.

TUTO meni kovan painostuksen päätteeksi toisessa erässä menojaan. Entinen leijonahyökkääjä Timo Pärssinen napautti kahdesti ylivoimalla tyylikkäästi pelivälineen pussin pohjalle ja hetkeä myöhemmin jämäkkä puolustaja Niko Karhu latasi viivalta tilanteeksi jo 3-0. Kiekko-Vantaassa alkukaudella säväyttänyt Iikka Kangasniemi piti ajoittain lohipaitojen puolustusta pilkkanaan ja loi omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan monta maalipaikkaa.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspeli piristyi toisen erän aikana ja varsinkin Valtteri Heikkilän johtama kolmostrio oli hyvällä pelipäällä. Lohipaidat saivatkin tärkeän kavennusosuman aikaan, kun harjoitusotteluissa häikäissyt taiturimainen Teemu Mielonen juoni ensin loistavan maalipaikan yhdessä Valtteri Heikkilän kanssa. Jatkotilanteesta kiekko lipui Moses Mustosen lapaan, joka täräytti pelivälineen ohi seitsemän nollapeliä tällä kaudella pelanneen Kaapo Kähkösen.

Työteliään laitahyökkääjän Moses Mustosen kauden kolmas täysosuma jäi kuitenkin lopulta vain laihaksi lohduksi. TUTO jatkoi hallintaansa kolmannessa erässä ja ainoastaan maagisesti kiekkojen eteen venyneen Jani Kauton loistopelastukset pitivät lohipaidat pelissä mukana.  25-vuotias Kiekko-Vantaan oma kasvatti pysäytti muun muassa Oskari Lehtisen, Aki Keinäsen ja Timo Pärssisen maalintekoyritykset.

Kiekko-Vantaalle tarjottiin ottelun lopussa ylivoimien muodossa mahdollisuutta tulla kamppailussa rinnalle ja ohi. Lohipaitojen ylivoimapelaaminen oli kuitenkin tärkeällä hetkellä heikkoa ja TUTO selvisi helpolla. Turkulaisten tehosentteri Toni Jalo viimeisteli loppuhetkillä komealla laukauksellaan takayläkulmaan päätöslukemiksi 4-1.

-Kauton torjunnat pitivät tänään lukemat siedettävinä. Totta kai olo on luonnollisesti pettynyt, kun viimeiset saumat pudotuspeleihin kuihtuivat kasaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Tappio tarkoitti siis Kiekko-Vantaan kauden päättymistä runkosarjaan. Lohipaitojen kausi jatkuu kuitenkin vielä kahdella kamppailulla, perjantaina edessä on viimeinen kotiottelu Kajaanin Hokkia vastaan ja lauantaina Kiekko-Vantaa matkustaa puolestaan Mikkelin Jukurien vieraaksi.

Teksti: Mikko Mannonen