3.12. Kiekko-Vantaa - LeKi: Raportti

03.12.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa nappasi kauden kolmannen voittonsa LeKistä Trio Areenalla puolustaja Iiro Mäntylän uran ensimmäisellä Mestis-maalilla lukemin 1-0 (0-0. 1-0, 0-0). Lohipaitojen voiton takuumies oli nollapelin pelannut ja 42 kiekkoa kotijoukkueen tolppien välissä  pysäyttänyt Blues-laina Jani Nieminen.

-Oltiin välillä purjeissa ja LeKi hallitsi, mutta Jani Nieminen oli kyllä tolppien välissä huikea, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kehui huippuottelun torjunutta Niemistä, joka oli viimeksi esiintynyt lohipaidassa kaudella 2009-10.

Avauserässä LeKi pääsi pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta parhaimmat maalipaikat loi kuitenkin kotijoukkue. Kiekko-Vantaan kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut laitahyökkääjä Moses Mustonen pääsi läpiajoon loistavasta avaussyötöstä, mutta LeKin maalilla torjunut Aaro Peltonen otti tärkeän torjunnan.

Hetkeä myöhemmin kotidebyyttiään pelannut Santtu Sulander petasi maalipaikan Henri Tammiselle, mutta laukaus pienestä kulmasta jäi viime kaudella juuri lohipaidassa torjuneen Peltosen hanskaan. Kiekko-Vantaan kultakypärää kantanut huipputaitava superlupaus Iikka Kangasniemi tarjoili juonikkaalla oivalluksellaan maalipaikan takakulmalle Aleksi Rutaselle, mutta toissa kaudella A-nuorten SM-liigan herrasmiespelaajaksi valitun EKS-kasvatin ohjaus suuntautui yli maalin.

LeKin paras maalipaikka avauserässä tuli ylivoimalla, viime kaudella Suomi-sarjan pistepörssin voittaneelle Markus Jokiselle. Laitahyökkääjä pääsi laukomaan lohipaitojen alivoimaneliön keskeltä parhaasta maalintekosektorista hyvän syöttökuvion jälkeen, mutta Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Nieminen venyi kiekon tielle.

Ottelun ainokaiseksi jäänyt maali nähtiin toisessa erässä, kun Juha Tarkkanen pelasi viivalla kiekon pakkiparilleen Iiro Mäntylälle. 24-vuotiaan puolustajan laukaus yllätti maskin takana olleen Aaro Peltosen. Osuma oli Mäntylälle uran ensimmäinen Mestis-tasolla.

-Jugi (Juha Tarkkanen) antoi tapansa mukaan hyvän pakki-pakki-syötön viivaa pitkin ja heitin silmät kiinni. Tällä kertaa pomppasi sitten sisään, lohipaitojen voittomaalin iskenyt Iiro Mäntylä kertoi.

Molemmilta joukkueilta oli sivussa parhaat pistemiehet. Kiekko-Vantaan kapteeni ja ykkössentteri Tomi Tuomisto oli sivussa kuumeen takia. LeKin taskuraketti ja Mestiksen pistepörssissä kärkisijoilla oleva Miikka Männikkö oli myös jäänyt sivuun mäyräpaitojen miehistöstä. Nämä poissaolot näkyivät molempien joukkueiden pelaamisessa.

LeKi haki kolmannessa erässä hanakasti tasoitusosumaa, mutta lohiryhmä kesti vierasjoukkueen loppurynnistyksen maalivahti Jani Niemisen johdolla. Mäyräpaitojen pirteimmät pelaajat olivat vasta 16-vuotias superlupaus Patrik Laine ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Otto Rauhala. Kiekko-Vantaan viisikot pelasivat tasaisen vahvan kamppailun, mutta erityismaininnan ansaitsee mailataituri Iikka Kangasniemi, joka loi jälleen omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan lukuisia maalipaikkoja.

-Nämä keskiviikkopelit ovat olleet meille alkukaudesta todella vaikeita alkuhetkillä. Alku oli hakemista ja sitä kautta vastustaja sai paljon maalipaikkoja. Toisessa erässä nostimme pelitempoa ja se toi lopulta pisteet, kahden ottelun mittaisessa pisteputkessa oleva Mäntylä kertasi.

Kiekko-Vantaalle voitto oli kauden 12. Nuoren ja nälkäisen lohiryhmän kausi jatkuu viikonloppuna maakuntakiertueella, jossa vastaan asettuvat kovavireinen Hokki ja perinteikäs SaPKo. Perjantaina Kiekko-Vantaa kohtaa kolmen ottelun voittoputkessa olevan Kajaanin Hokin.

Teksti: Mikko Mannonen

Kooste ottelusta:

Ottelun lehdistötilaisuus: