31.1. SaPKo - Kiekko-Vantaa: Ennakko

30.01.2015

KIEKKO-VANTAAN PUDOTUSPELIJAHTI JATKUU SAVONLINNASSA

Runkosarja on jo lähes loppusuoralla ja Kiekko-Vantaa taistelee kiihkeästi viimeisestä pudotuspelipaikasta yhdessä sarjanousija KeuPa HT:n ja jumbosijalla majailevan Peliittojen kanssa. Lauantaina Savonlinnan legendaarisessa Talvisalon jäähallissa on jaossa äärimmäisen tärkeät pisteet, kun SaPKo isännöi lohipaitoja.

Kiekko-Vantaan tammikuu on ollut tuloksellisesti erittäin heikko, sillä 11:sta ottelusta lohipaidat ovat voittaneet ainoastaan yhden. Perjantaina Kajaanin Hokki lisäsi lohipaitojen ahdinkoa voittamalla vantaalaiset hurjan kolmannen erän ansiosta maalein 6-2.

Joukkueen peli-ilme on tappioista ja pelaajaliikenteestä huolimatta säilynyt hyvänä. Kiekko-Vantaa menetti tällä viikolla mailataituri Iikka Kangasniemen ja arvokkaan joukkuepelaajan Aleksi Rutasen TUTOn riveihin. Luottopuolustaja Jani Honkanen puolestaan siirtyy lohipaidasta ulkomaille.

Lohipaitojen hyökkäyspeli on toiminut mallikkaasti läpi kauden ja joukkue pystyy luomaan juonikkaiden hyökkäjien johdolla tarpeeksi maalipaikkoja, mutta tällä hetkellä maalinteon kanssa on suuria ongelmia. Puolustuspeli on pysynyt kasassa usein varsin hyvin, mutta yksittäisten pelaajien virheiden kautta vastustajat ovat rankaisseet kovalla prosentilla. Nopeaa ryhtiliikettä kaipaavalla Kiekko-Vantaalla on tällä hetkellä matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan ainoastaan kaksi pistettä, joten pudotuspelijuna ei ole vielä karannut liian kauas.

-Joukkueella on nyt kasvojen pesun paikka. Olen ollut joukkueen peli-ilmeeseen tyytyväinen, mutta nyt pitää alkaa voittamaan. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi totesi.

Lohipaitojen ryhtiliikettä ei varmasti helpota se, että joukkueen kapteeni, paras pistemies ja ykkössentteri Tomi Tuomisto on sivussa sairastumisen vuoksi. Nyt esiin on noustava uusia ratkaisijoita, mikäli lohipaidat haluavat ryöstää arvokkaat pisteet perinteikkään SaPKon vieraana.

-Pelimerkkejä ei tällä hetkellä ole hirveästi. Moni pelaaja on onnistunut hyvin viime aikoina. Meidän pitää katsoa pelipäivänä rauhassa, että lähdemmekö tekemään kentällisiin muutoksia, Kauppi kertoi.

Sarjataulukossa seitsemäntenä porskuttava SaPKo on pelannut erittäin hyvän kauden. Loistavilla täsmähankinoilla kesällä vahvistunut joukkue on yllättänyt monet ja pystynyt kaatamaan sarjan kärkinippuja. Pässipaidat lähtevät lauantain kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, eikä joukkueen kovaa kuntoa ole pysäyttänyt edes parhaan pistemiehen Miika Roineen loukkaantuminen. SaPKolta löytyy tällä hetkellä ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta, mutta varsinkin tähtihyökkääjä Mikko Nuutisen johtama ykkösketju on Mestiksen yksi kuumimmista kentällisistä. Pässipaitojen takalinjoilta löytyy myös paljon kiekollista osaamista, josta kertoo muun muassa se, että SaPKon Teemu Suhonen johtaa puolustajien pistepörssiä ennen seurakaveriaan Kai Lehtistä.

-SaPKo on todella laadukas joukkue. Olemme pystyneet kerran voittamaan heidät tällä kaudella. Saamme jälleen tehdä täyden työn voittaakseemme, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Lohipaidat ovat pystyneet voittamaan kerran ja venymään aina voittomaalilaukauskilpailuun kertaalleen. Pässinutut ovat puolestaan voittaneet kolme kertaa ja esiintyneet vakuuttavasti juuri vantaalaisia vastaan.

Kiekko-Vantaan aloittava maalivahti ja lopulliset ketjukoostumukset ilmoitetaan pelipäivänä. Loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi lohipaitojen miehistöstä ovat sivussa puolustaja Jere Sneck ja hyökkääjät Tomi Tuomisto, Janne Juutinen sekä Julius Rantaeskola.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon kauden viides keskinäinen kohtaaminen starttaa Savonlinnan Talvisalon jäähallissa kello 17.00. Ottelun näet myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#25 Juha Tarkkanen

Puolustaja Juha Tarkkanen kantaa maakuntakiertueella Kiekko-Vantaan kultakypärää. Mestiksen Erik Karlsson tukee hyökkäyksiä aktiivisesti ja on erittäin vahva viivapelaaja ylivoimassa peliälynsä sekä syöttövalikoimansa ansiosta. Nuorelle ja lupaavalle puolustajalle liigavisiitti KalPassa ja sopimuseurassaan HIFK:ssa teki hyvää. Tarkkanen on erittäin tärkeässä roolissa lohipaitojen takalinjoilla niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Bluesissa B-nuorten Suomen mestaruuden aikoinaan voittanut kiekollinen tehopuolustaja alusti lohipaitojen molemmat maalit keskiviikkona KooKoota vastaan. Kohentaako Tarkkanen asemiaan puolustajien pistepörssissä lauantaina SaPKon kustannuksella?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP3

1) Tomi Tuomisto 9+18=26

2) Artem Iossafov 7+15=22

3) Juha Tarkkanen 5+13=18

SaPKon pistepörssi, TOP3

1) Miika Roine 11+26=37

2) Mikko Nuutinen 15+20=35

3) Teemu Suhonen 10+24=34

Kokoonpano: (lisätty otteluennakkoon 31.1. klo 11:45)

8 Toni Leinonen - 16 Severi Sillanpää - 81 Jesse Juntheikki
44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
28 Teemu Mielonen - 25 Valtteri Heikkilä - 21 Joel Lehtinen
26 Moses Mustonen - 27 Santtu Sulander - 29 Jonas Elola

22 Niko Peltola - 24 Oskari Hämäläinen
4 Juha Tarkkanen - 15 Victor Westermack
11 Nico Nurmikanta - 57 Iiro Mäntylä
5 Robin Saari

30 Noora Räty (AM)
3 Jani Kautto